Полендвица - це страва білоруської, польської та західноукраїнської кухні. Робиться воно з свинини, яловичини та конини, а якщо бути точніше, то з филейных частин. Ми розповімо вам про два способи приготування полендвицы зі свинячої вирізки.
Рецепт засолки полендвицы в домашніх умовах
Інгредієнти: свиняча вирізка – 2 шт.; сіль – 1 кг; цукор – 100 г; перець червоний – 1 ч. ложка; перець чорний – 1 ч. ложка; суміш спецій – 4 ч. ложки; перець кайенский – 5 ст. ложок; паприка – 4 ст. ложки. Приготування Вирізку помити, прибрати з неї плівку і висять шматочки і обсушити. Для засолювання візьміть сіль середнього помелу, відразу скажемо, що дрібна і крупна не підійде - не експериментуйте. Підійде і кам'яна сіль, але морська все ж краще. Сіль змішайте з цукром: на 1 кг солі покладіть 100 г цукру, з'єднайте з червоним і чорним перцем. І додайте суміш спецій, їх ви можете придбати вже у вигляді суміші, а можете зібрати самі зі своїх улюблених. В пластиковий або з нержавіючої сталі, контейнер на дно висипте трохи суміші з солі і спецій і розрівняйте, щоб суміш повністю покривала дно. Свинину покладіть в один шар і засипте сіллю з усіх боків, просыпайте місця зіткнення шматків м'яса між собою і зіткнення з контейнером (по бортах). Зверху засипте щедро не шкодуйте, м'ясо не повинно бути видно. Потім ставимо контейнер на три доби в холодильник на нижню полицю. Через три доби злийте рідину, досипте простий сіллю (без спецій) і поверніть ще на добу в холодильник. Дістаньте з солі полендвицу, промийте і обсушіть рушником, в принципі її вже можна їсти, але можна зробити ще смачніше. Обваляйте її в кайенском перці з паприкою або ж в інших спеції, які вам більше подобаються. Щільно загорніть в харчову плівку (кожну окремо), не забудьте зробити з десяток отворів у плівці, для надходження повітря. Обв'яжіть мотузкою і підвісьте на добу - дві.
Рецепт засолки полендвицы в розсолі в домашніх умовах
Інгредієнти: вирізка свиняча – 1 кг; цукор – 4 ч. ложка; гірчиця російська – 2 ч. ложки; хрін – 2 ч. ложки; петрушка – 50 г; кріп – 50 г; часник – 1 зубок; лаврове листя – 2 шт.; насіння кропу – 1 ч. ложка; гірчиці насіння – 1 ч. ложка; сіль – 1/2 склянки; гвоздика – 5 шт.; вода – 3 літри. Приготування У воду покладіть сіль, сухі спеції і три чайних ложки цукру, після чого закип'ятіть. Вирізку обмийте, видаліть плівку і покладіть в пластиковий контейнер затоку вже остившім розсолом. У такому вигляді м'ясо повинно
перебувати в холодильнику приблизно тиждень, можна і десять днів. Після цього дістаньте вирізку, добре обмийте і неодмінно обсушіть рушником. З'єднайте інші інгредієнти, порубавши зелень і подрібнивши часник на дрібній тертці. Добре обмажте м'ясо, загорніть в пергаментний папір і залиште на добу в контейнері, не прибираючи в холодильник. Потім старанно видаліть покриває м'ясо суміш, загорніть полендвицу в кілька шарів марлі, обмотайте ниткою або шпагатом і повісьте сушитися (бажано на протяг) на 5-14 днів. Ось така засолювання полендвицы в маринаді порадує вас набагато більше, ніж покупка ковбаси в магазині.