Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полендвица в домашніх умовах - рецепт

Полендвица в домашніх умовах - рецепт

31-01-2016, 13:54
1 097
Полендвица в домашніх умовах - рецепт
Полендвица є прекрасним винаходом білоруської кухні і являє собою засолений кусень м'яса з наступним природним в'яленням. Виходить в результаті неймовірно смачний м'ясний делікатес, має значну перевагу перед покупними ковбасними виробами. Для його приготування використовуються натуральні компоненти і прянощі, і ніяких штучних підсилювачів смаку, барвників та інших шкідливостей.

Як засолити полендвицу будинку по-селянськи?


Інгредієнти:

  • полендвица (свиняча корейка) – 2 кг;

  • сіль – 500 г;

  • перець чорний горошком – 50 г;

  • кмин – 50 г;

  • часник – 1 велика головка.


  • Приготування
    Приступаючи до засолюванні полендвицы в домашніх умовах за даним рецептом, очищаємо часник і дрібно рубаємо ножем, а горошки чорного перцю гарненько розтираємо в ступці. Змішуємо часникову масу і подрібнений перець з кмином і сіллю. Відріз свинячої корейки можна залишити цілим шматком або ж розрізати на дві частини, а потім промити і ретельно обсушити. Тепер обвалюємо м'ясо з усіх боків до пряної суміші, добре втираючи її і знову паніруючи. Прянощі з сіллю повинні повністю покривати поверхню м'ясних шматків.
    Укладаємо м'ясо в емальовану або скляну ємність, присипаємо залишками пряної суміші, покласти зверху вантаж, накриваємо ємність кришкою і розміщуємо в холодильнику на шість-сім днів, щодня перевертаючи м'ясо.
    Після закінчення часу виймаємо полендвицу на друшляк, встановлений над каструлею і залишаємо на деякий час, щоб повністю стекли соки. Потім загортаємо полендвицу в марлевий відріз, складений мінімум вчетверо, перев'язуємо тонким чистим шпагатом і підвішуємо на кухні біля плити або на балконі. Залишаємо м'ясо приблизно на три тижні. Час витримки залежить від бажаного ступеня м'якості готового продукту.
    Така полендвица, приготована вдома, виходить набагато бюджетней і смачніше покупної. Разом з тим ви будете повністю впевнені в її натуральності.

    Полендвица з курки в домашніх умовах - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 1 кг;

  • йодована сіль не – 05 склянки;

  • очищена вода – 3 л;

  • лаврові листочки – 2 шт.;

  • мелені лаврове листя – 1 ч. ложка;

  • бутони гвоздики – 6 шт.;

  • часник – 2-4 зубчики;

  • насіння кропу – 1 ч. ложка;

  • насіння гірчиці – 1 ч. ложка;

  • хрін – 40 г;

  • сушена петрушка – 40 г;

  • сушений кріп – 40 г;

  • цукровий пісок – 15 р.


  • Приготування
    Для приготування будинку курячої полендвицы наливаємо в каструльку очищену воду, додаємо мелені і цілі лаврові листки, бутони гвоздики, насіння гірчиці і кропу, додаємо сіль, прогріваємо масу до кипіння, проварюємо хвилин п'ять, і даємо повністю охолонути. Закладаємо в охолоджений розсіл філе курячої грудки і залишаємо на п'ять днів у досить провітрюваному місці, ідеально на балконі.
    Після закінчення часу витягаємо куряче м'ясо з розсолу, даємо стекти, і обсушуємо серветками.
    Полендвица в домашніх умовах - рецепт
    Очищаємо часникові зубці, перетираємо їх через тертку, змішуємо з цукровим піском, хріном, сушеної зеленню петрушки і кропу і натираємо ретельно отриманої пряною сумішшю курячу грудку. Потім загортаємо її в пергаментний папір і залишаємо на двадцять чотири години при кімнатній температурі. Потім кладемо м'ясо в друшляк над каструлею, притискаємо чим-небудь важким і залишаємо ще на добу для позбавлення від соків. Після цього зчищаємо залишки пряної суміші за допомогою ножа, м'ясо загортаємо в марлевий відріз, складений мінімум вчетверо, перев'язуємо згорток щільно шпагатом і підвішуємо на кухні або балконі і підсушуємо протягом десяти-п'ятнадцяти днів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сало по-білоруськи - рецепт
    Сало по-білоруськи - рецепт
    Для любителів солоного сала пропонуємо засолити цей продукт самостійно. Тільки будемо використовувати не зовсім звичні методи, а звернемося до
    В'ялена полендвица – рецепт
    В'ялена полендвица – рецепт
    У цій статті ми детально опишемо, як правильно зробити чудове в'ялене м'ясо з традиційного білоруського рецептом. Приготування полендвицы
    Засолювання полендвицы в домашніх умовах
    Засолювання полендвицы в домашніх умовах
    Є кілька способів в'ялення м'яса, проте білоруський метод висушування полендвицы вартий особливої уваги. Розібравшись з деякими нюансами, які цілком
    Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах
    Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах
    Існує кілька видів в'яленого м'яса, про одному поговоримо далі в статті. Докладно розповімо, як зробити смачну бастурму з курячої грудки. Пропонуємо
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не