Полендвица є прекрасним винаходом білоруської кухні і являє собою засолений кусень м'яса з наступним природним в'яленням. Виходить в результаті неймовірно смачний м'ясний делікатес, має значну перевагу перед покупними ковбасними виробами. Для його приготування використовуються натуральні компоненти і прянощі, і ніяких штучних підсилювачів смаку, барвників та інших шкідливостей.
Як засолити полендвицу будинку по-селянськи?
Інгредієнти: полендвица (свиняча корейка) – 2 кг; сіль – 500 г; перець чорний горошком – 50 г; кмин – 50 г; часник – 1 велика головка. Приготування Приступаючи до засолюванні полендвицы в домашніх умовах за даним рецептом, очищаємо часник і дрібно рубаємо ножем, а горошки чорного перцю гарненько розтираємо в ступці. Змішуємо часникову масу і подрібнений перець з кмином і сіллю. Відріз свинячої корейки можна залишити цілим шматком або ж розрізати на дві частини, а потім промити і ретельно обсушити. Тепер обвалюємо м'ясо з усіх боків до пряної суміші, добре втираючи її і знову паніруючи. Прянощі з сіллю повинні повністю покривати поверхню м'ясних шматків.
Укладаємо м'ясо в емальовану або скляну ємність, присипаємо залишками пряної суміші, покласти зверху вантаж, накриваємо ємність кришкою і розміщуємо в холодильнику на шість-сім днів, щодня перевертаючи м'ясо.
Після закінчення часу виймаємо полендвицу на друшляк, встановлений над каструлею і залишаємо на деякий час, щоб повністю стекли соки. Потім загортаємо полендвицу в марлевий відріз, складений мінімум вчетверо, перев'язуємо тонким чистим шпагатом і підвішуємо на кухні біля плити або на балконі. Залишаємо м'ясо приблизно на три тижні. Час витримки залежить від бажаного ступеня м'якості готового продукту.
Така полендвица, приготована вдома, виходить набагато бюджетней і смачніше покупної. Разом з тим ви будете повністю впевнені в її натуральності.
Полендвица з курки в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 1 кг; йодована сіль не – 05 склянки; очищена вода – 3 л; лаврові листочки – 2 шт.; мелені лаврове листя – 1 ч. ложка; бутони гвоздики – 6 шт.; часник – 2-4 зубчики; насіння кропу – 1 ч. ложка; насіння гірчиці – 1 ч. ложка; хрін – 40 г; сушена петрушка – 40 г; сушений кріп – 40 г; цукровий пісок – 15 р. Приготування Для приготування будинку курячої полендвицы наливаємо в каструльку очищену воду, додаємо мелені і цілі лаврові листки, бутони гвоздики, насіння гірчиці і кропу, додаємо сіль, прогріваємо масу до кипіння, проварюємо хвилин п'ять, і даємо повністю охолонути. Закладаємо в охолоджений розсіл філе курячої грудки і залишаємо на п'ять днів у досить провітрюваному місці, ідеально на балконі.
Після закінчення часу витягаємо куряче м'ясо з розсолу, даємо стекти, і обсушуємо серветками.
Очищаємо часникові зубці, перетираємо їх через тертку, змішуємо з цукровим піском, хріном, сушеної зеленню петрушки і кропу і натираємо ретельно отриманої пряною сумішшю курячу грудку. Потім загортаємо її в пергаментний папір і залишаємо на двадцять чотири години при кімнатній температурі. Потім кладемо м'ясо в друшляк над каструлею, притискаємо чим-небудь важким і залишаємо ще на добу для позбавлення від соків. Після цього зчищаємо залишки пряної суміші за допомогою ножа, м'ясо загортаємо в марлевий відріз, складений мінімум вчетверо, перев'язуємо згорток щільно шпагатом і підвішуємо на кухні або балконі і підсушуємо протягом десяти-п'ятнадцяти днів.