Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Пропонуємо обидва варіанти приготування цього чудового блюда, яке в будь-якому випадку вийде чудовим.
Як приготувати бастурму з курячої грудки?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування бастурми курячу грудку гарненько промиваємо холодною водою, відокремлюємо філе від кістки і видаляємо шкуру. Тепер в мисочці змішуємо сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець, спеції для м'яса, сумах, солодку паприку і за смаком мелений червоний перець. Вливаємо коньяк. Його має бути така кількість, щоб спеції зволожилися і стали густий кашкою, яку ми щедро обмажем підготовлену грудинку. Укладаємо її в контейнер або судочок, зверху покласти вантаж і визначаємо в холодильник на сорок вісім годин.
Після закінчення відведеного для маринування часу дістаємо грудку з холодильника, промиваємо її добряче від спецій і витираємо практично насухо паперовими рушниками. Горошки чорного перцю розтолочимо в ступці і змішаємо з червоним меленим перцем і попередньо очищеною і пропущеним через прес часником. Чим гостріше бажаєте отримати бастурму, тим більше частка червоного перцю повинна бути присутньою в пряної суміші. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш м'який і не дуже гострий смак страви, то гострий червоний перець можна замінити солодкою паприкою або іншими ароматними і зовсім не гострими спеціями, сушеними травами на ваш вибір і смак.
Змащуємо отриманої пряною сумішшю поверхню курячої грудки, викладаємо її на відріз чистої марлі, складеної вдвічі, щільно загортаємо і перев'язуємо зверху шпагатом або міцною ниткою. Підвішуємо згорток у провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів на п'ять-сім днів. Після закінчення часу смачна куряча бастурма буде повністю готова. Приємного апетиту!
Бастурма з курячої грудки в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо маринад. Для цього наливаємо у кухлик вино, додаємо сіль, видавлений через прес часник, листя лавра, горошини чорного і духмяного перцю, лаврове листя і закладаємо мед. Перемішуємо все хорошенечко, прогріваємо масу до кипіння, кип'ятимо три-п'ять хвилин, і даємо повністю охолонути.
Поки маринад холоне, промиваємо курячу грудку, позбавляємося від кісток і шкіри, зрізаємо плівки і хрящики. Укладаємо м'ясо в підходящу ємність, заливаємо приготовленим раніше остившім пряним розсолом і визначаємо в холодильник на добу. Обов'язково слідкуємо

Після закінчення часу промаринованную курячу грудку промаківающімі паперовим рушником і натираємо сумішшю орегано, розмарину, меленого чорного і червоного перцю і паприки. Перев'язуємо грудку шпагатом або міцною ниткою і визначаємо у форму для запікання, попередньо застеливши її фольгою. Ставимо форму з бастурмою в прогріту духовку до максимальної температури на дванадцять-п'ятнадцять хвилин.
Потім духовку вимикаємо, дверцята не відкриваємо і залишаємо курячу грудку до повного охолодження на кілька годин, а краще на ніч. По готовності охладим ще трохи блюдо в холодильнику і можемо нарізати і подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Бастурма з яловичини
Прикрасою будь-якого святкового столу стане шикарне блюдо з різноманітною м'ясною нарізкою. Однак подібні делікатеси коштують дуже дешево. Тому,

Куряча пастрома
Чудова альтернатива покупної ковбасі - куряча пастрома. Її не складно приготувати самостійно, маючи мінімальний набір інгредієнтів. Дотримуючись

В'ялена куряча грудка в домашніх умовах
Прикрасою будь-якого святкового столу, неодмінно стане блюдо з м'ясною нарізкою. І, щоб здивувати гостей, пропонуємо зробити самостійно в'ялену

Бастурма з курки
Бастурму можна приготувати з різного м'яса. Одним з варіантів є курка, а точніше куряче філе. Така закуска виходить ніжною, м'якою, ароматною і дуже

Пастрома з курячої грудки
Пастрома - це дуже ніжне страву, яке прийшло до нас з Молдавії. Воно готується з різного м'яса, але сьогодні ми поговоримо про курячої пастроме. Вона

Бастурма - рецепт
Якщо ви бажаєте скуштувати вірменської кухні, то можете приготувати собі бастурму - це така смачна закуска, яка представляє собою в'ялене м'ясо.