Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах
Бастурма являє собою в'ялене, попередньо промаринованное м'ясо в оболонці з спецій. Як правило, вона готується без термічної обробки, і її приготування займає до десяти днів. Можна прискорити процес отримання делікатесу, приготувавши його в духовці, але це буде вже не класична бастурма в оригіналі, а м'ясна закуска, більше нагадує буженину у прянощах, карбонат або пастрому .
Пропонуємо обидва варіанти приготування цього чудового блюда, яке в будь-якому випадку вийде чудовим.
Інгредієнти:
куряча грудка – 12 кг;
спеції для м'яса – 10 г;
перець чорний мелений – 45 г;
перець червоний мелений – за смаком;
перець чорний горошком – 25 г;
сумах – 25 г;
мелена солодка паприка – 25 г;
йодована сіль не – 20 г;
цукровий пісок – 40 г;
часник – за смаком;
коньяк – 100 мл
Приготування
Для приготування бастурми курячу грудку гарненько промиваємо холодною водою, відокремлюємо філе від кістки і видаляємо шкуру. Тепер в мисочці змішуємо сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець, спеції для м'яса, сумах, солодку паприку і за смаком мелений червоний перець. Вливаємо коньяк. Його має бути така кількість, щоб спеції зволожилися і стали густий кашкою, яку ми щедро обмажем підготовлену грудинку. Укладаємо її в контейнер або судочок, зверху покласти вантаж і визначаємо в холодильник на сорок вісім годин.
Після закінчення відведеного для маринування часу дістаємо грудку з холодильника, промиваємо її добряче від спецій і витираємо практично насухо паперовими рушниками. Горошки чорного перцю розтолочимо в ступці і змішаємо з червоним меленим перцем і попередньо очищеною і пропущеним через прес часником. Чим гостріше бажаєте отримати бастурму, тим більше частка червоного перцю повинна бути присутньою в пряної суміші. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш м'який і не дуже гострий смак страви, то гострий червоний перець можна замінити солодкою паприкою або іншими ароматними і зовсім не гострими спеціями, сушеними травами на ваш вибір і смак.
Змащуємо отриманої пряною сумішшю поверхню курячої грудки, викладаємо її на відріз чистої марлі, складеної вдвічі, щільно загортаємо і перев'язуємо зверху шпагатом або міцною ниткою. Підвішуємо згорток у провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів на п'ять-сім днів. Після закінчення часу смачна куряча бастурма буде повністю готова. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
куряча грудка – 12 кг;
йодована сіль не – 40 г;
сухе вино – 350 мл;
лаврове листя – 4 шт.;
часник – за смаком;
перець чорний і запашний горошком – 30 г;
мед – 70 г;
паприка мелена – 20 г;
орегано – 15 г;
розмарин – 15 р.
Приготування
Першим ділом приготуємо маринад. Для цього наливаємо у кухлик вино, додаємо сіль, видавлений через прес часник, листя лавра, горошини чорного і духмяного перцю, лаврове листя і закладаємо мед. Перемішуємо все хорошенечко, прогріваємо масу до кипіння, кип'ятимо три-п'ять хвилин, і даємо повністю охолонути.
Поки маринад холоне, промиваємо курячу грудку, позбавляємося від кісток і шкіри, зрізаємо плівки і хрящики. Укладаємо м'ясо в підходящу ємність, заливаємо приготовленим раніше остившім пряним розсолом і визначаємо в холодильник на добу. Обов'язково слідкуємо за тим, щоб грудка повністю покривалася маринадом.
Після закінчення часу промаринованную курячу грудку промаківающімі паперовим рушником і натираємо сумішшю орегано, розмарину, меленого чорного і червоного перцю і паприки. Перев'язуємо грудку шпагатом або міцною ниткою і визначаємо у форму для запікання, попередньо застеливши її фольгою. Ставимо форму з бастурмою в прогріту духовку до максимальної температури на дванадцять-п'ятнадцять хвилин.
Потім духовку вимикаємо, дверцята не відкриваємо і залишаємо курячу грудку до повного охолодження на кілька годин, а краще на ніч. По готовності охладим ще трохи блюдо в холодильнику і можемо нарізати і подавати до столу.
Пропонуємо обидва варіанти приготування цього чудового блюда, яке в будь-якому випадку вийде чудовим.
Як приготувати бастурму з курячої грудки?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування бастурми курячу грудку гарненько промиваємо холодною водою, відокремлюємо філе від кістки і видаляємо шкуру. Тепер в мисочці змішуємо сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець, спеції для м'яса, сумах, солодку паприку і за смаком мелений червоний перець. Вливаємо коньяк. Його має бути така кількість, щоб спеції зволожилися і стали густий кашкою, яку ми щедро обмажем підготовлену грудинку. Укладаємо її в контейнер або судочок, зверху покласти вантаж і визначаємо в холодильник на сорок вісім годин.
Після закінчення відведеного для маринування часу дістаємо грудку з холодильника, промиваємо її добряче від спецій і витираємо практично насухо паперовими рушниками. Горошки чорного перцю розтолочимо в ступці і змішаємо з червоним меленим перцем і попередньо очищеною і пропущеним через прес часником. Чим гостріше бажаєте отримати бастурму, тим більше частка червоного перцю повинна бути присутньою в пряної суміші. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш м'який і не дуже гострий смак страви, то гострий червоний перець можна замінити солодкою паприкою або іншими ароматними і зовсім не гострими спеціями, сушеними травами на ваш вибір і смак.
Змащуємо отриманої пряною сумішшю поверхню курячої грудки, викладаємо її на відріз чистої марлі, складеної вдвічі, щільно загортаємо і перев'язуємо зверху шпагатом або міцною ниткою. Підвішуємо згорток у провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів на п'ять-сім днів. Після закінчення часу смачна куряча бастурма буде повністю готова. Приємного апетиту!
Бастурма з курячої грудки в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо маринад. Для цього наливаємо у кухлик вино, додаємо сіль, видавлений через прес часник, листя лавра, горошини чорного і духмяного перцю, лаврове листя і закладаємо мед. Перемішуємо все хорошенечко, прогріваємо масу до кипіння, кип'ятимо три-п'ять хвилин, і даємо повністю охолонути.
Поки маринад холоне, промиваємо курячу грудку, позбавляємося від кісток і шкіри, зрізаємо плівки і хрящики. Укладаємо м'ясо в підходящу ємність, заливаємо приготовленим раніше остившім пряним розсолом і визначаємо в холодильник на добу. Обов'язково слідкуємо за тим, щоб грудка повністю покривалася маринадом.
Після закінчення часу промаринованную курячу грудку промаківающімі паперовим рушником і натираємо сумішшю орегано, розмарину, меленого чорного і червоного перцю і паприки. Перев'язуємо грудку шпагатом або міцною ниткою і визначаємо у форму для запікання, попередньо застеливши її фольгою. Ставимо форму з бастурмою в прогріту духовку до максимальної температури на дванадцять-п'ятнадцять хвилин.
Потім духовку вимикаємо, дверцята не відкриваємо і залишаємо курячу грудку до повного охолодження на кілька годин, а краще на ніч. По готовності охладим ще трохи блюдо в холодильнику і можемо нарізати і подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бастурма з яловичини
Прикрасою будь-якого святкового столу стане шикарне блюдо з різноманітною м'ясною нарізкою. Однак подібні делікатеси коштують дуже дешево. Тому,
Куряча пастрома
Чудова альтернатива покупної ковбасі - куряча пастрома. Її не складно приготувати самостійно, маючи мінімальний набір інгредієнтів. Дотримуючись
В'ялена куряча грудка в домашніх умовах
Прикрасою будь-якого святкового столу, неодмінно стане блюдо з м'ясною нарізкою. І, щоб здивувати гостей, пропонуємо зробити самостійно в'ялену
Бастурма з курки
Бастурму можна приготувати з різного м'яса. Одним з варіантів є курка, а точніше куряче філе. Така закуска виходить ніжною, м'якою, ароматною і дуже
Пастрома з курячої грудки
Пастрома - це дуже ніжне страву, яке прийшло до нас з Молдавії. Воно готується з різного м'яса, але сьогодні ми поговоримо про курячої пастроме. Вона
Бастурма - рецепт
Якщо ви бажаєте скуштувати вірменської кухні, то можете приготувати собі бастурму - це така смачна закуска, яка представляє собою в'ялене м'ясо.