Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » В'ялена полендвица – рецепт

В'ялена полендвица – рецепт

31-01-2016, 13:46
1 322
В'ялена полендвица – рецепт
Раніше рецепт в'яленої полендвицы йшов в хід тільки в свята, найчастіше під Новий рік або на Різдво. Зараз, коли м'ясо всіх сортів стало більш доступним, цей сиров'ялений продукт можна готувати цілий рік. Деякі люблять подавати добре підсушений полендвицу до пива, в той час як інші доповнюють тонкими скибочками м'яса різноманітні нарізки на святковому столі.

Полендвица, в'ялена сухим способом в домашніх умовах


В залежності від того, як проходить засолювання, виділяють «сухий» і «мокрий» способи. У першому шматок натирають сіллю і сумішшю спецій, а в другому – їх розчиняють у воді.
Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 11 кг;

  • сіль - 100 г;

  • сушені ягоди ялівцю - 1 ч. ложка;

  • чорний перець, зерна коріандру , кмин - по 1 ст. ложці.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати в'ялену полендвицу в домашніх умовах, підготуйте свинячу вирізку. Видаліть з м'яса надлишки жиру і плівок, якщо такі є, а потім насухо витріть його серветками. Готовий зріз натріть сіллю, замотайте в марлю або шматок лляної тканини, а потім залиште просолитися в прохолоді на добу. Протягом усього часу просолення шматок слід кілька разів перевернути. Коли зайва волога вбереться, очистіть поверхню вирізки від солі. В ступі розітріть прянощі і розподіліть їх по поверхні шматка. Загорніть вирізку в свіжий зріз марлі та туго замотайте. Залиште м'ясо в добре вентильованому приміщенні на три доби, а потім перекладіть в прохолоду ще на 3-4 тижні. Визначити готовність в'яленої полендвицы можна просто надрізав її: якщо колір шматка на всьому зрізі рівномірний, то м'ясо готове.

    Полендвица в'ялена мокрим способом по-домашньому


    Інгредієнти:

  • вирізка свиняча - 570 г;

  • часник - 1 зубок;

  • сіль - 35 г;

  • насіння кропу - 1 /2 ч. ложки;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • коньяк - 25 мл
  • В'ялена полендвица – рецепт


    Приготування
    Зачистивши свинячу вирізку, приготуйте розчин для засолювання. У 15 л води розчиніть сіль і додайте до неї розтерте насіння кропу, коньяк, лавр і розтертий часник. Занурте свинину в розсіл і залиште під пресом на добу. По закінченні часу обсушіть шматок і зчистите з нього всі залишки суміші для маринування. Готове м'ясо оберніть кількома (до 5) шарами марлі та туго обв'яжіть. Полендвица в'ялена на коньяку повинна провести близько 2-3 тижнів у підвішеному стані в добре провітрюваному приміщенні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Полендвица в домашніх умовах - рецепт
    Полендвица в домашніх умовах - рецепт
    Відмінний варіант приготування в'яленого м'яса - це білоруська полендвица. Цей продукт виходить неодмінно смачним, ароматним і зовсім не порівнянним
    Засолювання полендвицы в домашніх умовах
    Засолювання полендвицы в домашніх умовах
    Є кілька способів в'ялення м'яса, проте білоруський метод висушування полендвицы вартий особливої уваги. Розібравшись з деякими нюансами, які цілком
    Засолювання сала в домашніх умовах
    Засолювання сала в домашніх умовах
    Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде
    В'ялена куряча грудка
    В'ялена куряча грудка
    Любителі м'ясних продуктів домашнього виробництва напевно оцінять рецепт в'яленої курячої грудки. Цей м'ясний делікатес зробити зовсім не складно,
    В'ялена свинина
    В'ялена свинина
    В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не