Мочанка

Як приготувати мочанку?
Готують мочанку з різних м'ясних продуктів, залишків (обрізків), м'ясних продуктів (різні ковбаси, копченості) і свинячого сала. У списку основних інгредієнтів обов'язково присутні пшеничне борошно і вода (в приблизній пропорції 3 столових ложки борошна на 15 літра води). В якості інших інгредієнтів використовують цибулю, гриби, зелень. З спецій використовують чорний або запашний перець. Приготування мочанки - справа нескладна, однак необхідно враховувати пропорції продуктів, тобто м'ясних продуктів повинно бути достатньо, а сала, борошна і води - не надто багато. Добре приготовлена мочанка - справжній шедевр білоруської кухні.
Класичний рецепт
Отже, мочанка білоруська - цей рецепт дещо відрізняється від традиційного, враховуючи, що сьогодні страву можна зробити оригінальніше - адже всі продукти у нас під рукою.
Інгредієнти:
Приготування:
Підрум'янимо борошно на маленькій сухій сковороді, а на іншій сковороді (більше і глибше) обсмажимо гриби на олії до золотисто-коричневого відтінку і доведемо до готовності під кришкою. Додамо до грибів борошно, розмішуєм так, щоб не було грудочок. Увіллємо бульйон

Рекомендуємо добрі рецепти

Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі

Яловичина по-бургундськи
Яловичина по-бургундськи - не найпростіше, але дуже вишукане блюдо. В оригінальному рецепті м'ясо спочатку обсмажують, а потім тушкують, але все-таки

Соус каррі
Каррі - мабуть, найвідоміша індійська приправа. Приготувати її непросто, але при бажанні можна роздобути всі необхідні інгредієнти. Крім того, можна

Куліш: рецепт
Куліш - страва білоруської та української кухні, воно було прекрасне і козаками за свою простоту і ситність. По суті, куліш - це дуже густа юшка з

Тетеря: рецепт
Тетеря - страва білоруської кухні. Причому раніше його готували в бідних сім'ях, адже готується тетеря з дуже простих інгредієнтів. По суті, це юшка,

Джамбалайя
Джамбалайя - дуже популярний в Америці страва, що нагадує плов, але з додаванням квасолі, сочевиці, ковбасок. Одним словом, у джамбалайи свій,