Яловичина по-бургундськи

Про технології приготування страви
Швидше за все, технологія приготування цієї страви в два етапи (спочатку обсмажування, а потім тривалий гасіння) обумовлена тим, що використовується м'ясо могло бути досить жорстким, а значить, простого прожарювання на сковороді було недостатньо, щоб зробити його м'яким. В даний час у розпорядженні кулінарів великий вибір м'яса на будь-який смак, проте слід пам'ятати, що в оригіналі готується яловичина з бургундським вином (несульфитированним), у всякому разі, в автентичному варіанті.
Про культурних традиціях
Яловичина по-бургундськи - рецепт загадковий, незрозумілий для багатьох, напевно, у зв'язку з тим, що за довгі роки він зазнав істотні зміни. Основними моментами все ж є правильна обсмажування і досить густа консистенція винного соусу. Страва готується досить довго - протягом 25-3-х годин. В останні роки (точніше, з 2009 р.) багатьох стало цікавити, як приготувати м'ясо по-бургундськи, завдяки талановитому виконанню головної ролі у фільмі «Джулі і Джулія» Меріел Стріп. Її героїня з фільму була автором книги про французької кухні. Слід зауважити, що загальновизнаного рецепти цієї страви не існує, тому підходити до приготування м'яса по-бургундськи можна досить варіативно, однак вино все ж не повинно містити сульфітів.
Як приготувати яловичину по-бургундськи?
Інгредієнти:
Приготування:
Моркву і лук очистимо й наріжемо дрібно. Бекон наріжемо короткою соломкою, обсмажимо з оливковою олією в глибокій сковороді на середньому вогні. Винесемо бекон зі сковороди, перекладемо в блюдце і відставимо. Обсмажимо нарізані моркву і цибулю: морква - до появи легкого золотисто-коричневого відтінку скоринки. Зменшимо вогонь і продержим ще 3-4 хв. Витягнемо і перекладемо у вільну ємність. М'ясо наріжемо шматочками приблизно 4х4 см, обваляем в борошні і обсмажимо на середньо-сильному вогні в тій же сковороді протягом приблизно 5 хвилин. Перемішаємо і додамо раніше обсмажені овочі, наллємо коньяк і вино. Помішуючи лопаткою, доведемо до 3/4 об'єму. Тепер перекладемо вміст сковороди в товстостінний сотейник

Рекомендуємо добрі рецепти

Печериці з вершками
Печериці з вершками - це відмінне поєднання інгредієнтів, при якому виходить чудове корисне блюдо. Пропонуємо вам простий рецепт смажених печериць з

Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі

Соус "Айолі": рецепт
Дуже популярний не тільки на батьківщині у Франції, але і у всьому світі соус Айолі» готується дуже просто. Його назва говорить сама за себе: айолі в

Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони

Стифадо з кролика
Стифадо - в перекладі з грецького означає всього-навсього тушковане м'ясо, але на ділі не все так просто. Робиться це страва з м'яса кролика у вині,

Джамбалайя
Джамбалайя - дуже популярний в Америці страва, що нагадує плов, але з додаванням квасолі, сочевиці, ковбасок. Одним словом, у джамбалайи свій,