Джамбалайя

Як приготувати джамбалайю?
Жителі Луїзіани стверджують, що небагаті креоли звичайно використовували відварений рис, що залишився після попередньої трапези, а інші інгредієнти були найрізноманітнішими, тобто все їстівне, що було в господарстві. Проте думається, що це твердження дещо перебільшено. У джамболайю практично завжди додають цибулю, солодкий перець і черешкова селера. Відварений рис спочатку обсмажують на сковороді або сотейнику, а потім варять (гасять) в бульйоні з іншими компонентами.
Джамбалайя з ковбасою і свининою
Інгредієнти:
Приготування
Масло (суміш рослинного і вершкового) розігріємо у великій глибокій сковороді. Свинину, нарізану невеликими шматочками, підрум'янимо до золотистого відтінку, після чого перекладемо на тарілку, трохи присолим і приправимо меленим перцем. Перемішаємо. В гарячий жир, що залишився на сковороді, покладемо дрібно нарізані солодкий перець і селера. Трохи обсмажимо, додамо рис і червоний перець, перемішати ретельно. Ще трохи обсмажимо всі разом, активно маніпулюючи лопаткою. Увіллємо 3 склянки гарячої води, додамо інші прянощі і присолим за смаком. Перемішаємо 1 раз - не більше. Зверху на рис викладемо шматочки свинини і тонко нарізану ковбасу. Накриємо кришкою і будемо гасити на середньо-слабкому вогні ще хвилин 20. Потім знімемо кришку, щоб випарувати залишки вологи. Ну ось, джамбалайя по-американськи готова. Джамбалайю будемо подавати з гострим часниково-томатним соусом і зеленню. До такої страви добре подати також виноградного столового вина. Слід зауважити, що креоли з задоволенням пили та інші алкогольні напої, наприклад, ром або бурбон.
Інший рецепт джамбалайи
А ось інший рецепт джамбалайи в кеджунском стилі.
Інгредієнти:
Приготування:
Тонко наріжемо ковбаски кружечками. Куряче філе наріжемо невеликими смужками, поперчити і присолим. Селера наріжемо скибочками. Лук очистимо й наріжемо пір'ям. Солодкий перець очистимо від плодоніжок і насіння і наріжемо короткою соломкою. Часник очистимо і

Рекомендуємо добрі рецепти

Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі

Яловичина по-бургундськи
Яловичина по-бургундськи - не найпростіше, але дуже вишукане блюдо. В оригінальному рецепті м'ясо спочатку обсмажують, а потім тушкують, але все-таки

Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони

Різотто з овочами
Різотто - італійське блюдо, яке славиться своїм смаком і легкістю, особливо, якщо це різотто з овочами. Таке блюдо можуть вживати люди, які стежать

Мочанка
Білоруську мочанку можна порівняти з гуляшем або підливою, але обидва порівняння будуть вірними лише частково. Мочанка являє собою різні види м'яса в

Пастуший пиріг
Англійська пастуший пиріг насправді являє собою слоїсту запіканку з картоплею і бараниною. Звичайно ж, у цієї страви є і американська версія - з