Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Різотто з овочами

Різотто з овочами

4-01-2015, 20:26
3 070
Різотто з овочами
Різотто (risotto,італ., буквально можна перекласти як «маленький рис») - страва дуже популярний в Італії та інших західноєвропейських країнах.
Зазвичай для приготування різотто використовують круглозерний рис. Іноді його попередньо обсмажують на рослинному маслі (або вершковому маслі, а іноді і на курячому жирі). Потім рис помалу, в міру вбирання, підливають киплячий бульйон (м'ясний, овочевий, грибний або рибний), або воду і смажать, періодично помішуючи.До кінця процесу до вже готового рису додають м'ясо, гриби, морепродукти, сухофрукти або овочі. Іноді посипають готову страву тертим сиром «Пармезан» або «Пекоріно», подають до різотто різноманітні соуси. Щоб зрозуміти, як приготувати різотто з овочами правильно, потрібно знати час приготування овочів час приготування рису виходячи з його сорту, а потім вирахувати загальний час так, щоб і рис не переварився, і овочі не залишилися сирими.
Різотто з овочами - чудове легке блюдо для теплої пори року. Також воно точно сподобається вегетаріанцям деяких толків.

Рецепт різотто з овочами


Інгредієнти:

  • рис круглозерний чистий -200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • перець червоний - 1-2 шт.;

  • квасоля молода стручкова - 200 г;

  • цукіні - 1 шт.;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • зелень петрушки і базиліка - по кілька гілочок;


  • Для соусу:

  • сир «Пармезан» - 80 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • масло вершкове натуральне - 30-40 г;

  • перець чорний мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    У сотейнику розігріємо рослинне масло на середньому вогні. Обсмажимо дрібно нашатковану цибулю. Додамо рис і нарізану стручкову квасолю, всі перемішаємо і будемо обсмажувати, помішуючи, протягом ще 5 хвилин. Увіллємо близько 450 г гарячої води, трохи присолим, перемішаємо і доведемо до кипіння. Накриємо кришкою і будемо готувати протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, при необхідності підливаючи воду. Після закінчення зазначеного часу додаємо в сотейник, нарізаний короткою соломкою солодкий перець. Перемішаємо, накриємо кришкою і протомим на слабкому вогні ще 10 хвилин, іноді помішуючи.
    Приготуємо соус. Взобьем розм'якшене вершкове масло, злегка поперчити і присолим, додамо тертий сир і продавлений часник. Перемішаємо. Безпосередньо перед подачею приправимо кожну порцію готового різотто соусом і подрібненою зеленню.
    До цієї страви можна подавати легкі світлі столові вина.

    Різотто з овочами і грибами


    Інгредієнти:

  • рис круглозерний чистий - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець червоний - 1-2 шт.;

  • брокколі - 200 г;

  • печериці або гливи - 200 г;

  • масло рослинне - 5 ст. ложки;


  • Для соусу:

  • сир «Пармезан» - 90 г;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • вершки натуральні молочні - 50 мл;

  • перець чорний мелений;

  • сіль;

  • зелень базиліка і петрушки.


  • Приготування
    Розігріємо частина рослинної олії на сковороді. Обсмажимо подрібнені цибулю і моркву. Додамо нарізані гриби, злегка обсмажимо, зменшимо вогонь і протушкуйте. Чистий рис злегка підсмажимо на останньому рослинному маслі в сотейнику. Додамо вміст сковороди. Перемішаємо і дольем 400 мл води. Будемо гасити, прикривши кришкою і періодично помішуючи, протягом 15-20 хвилин. Тепер з'єднаємо нарізаний соломкою перець і качанчики брокколі. Ще поділлям води і будемо готувати до м'якості рису.
    Різотто з овочами
    Приготуємо соус: вершки додамо тертий «Пармезан» і продавлений часник, приправимо перцем і сіллю, перемішати. Приправляємо різотто соусом і присипаємо подрібненою зеленню.
    Можна готувати різотто з замороженими овочами -напівфабрикатами, які легко знайти в будь-якому супермаркеті. Це дуже зручно в холодну пору року і коли не хочеться возитися. При використанні таких сумішей процес приготування різотто максимально спрощується, а результат цілком задовільний, тому що овочі при шокового заморожування майже не втрачають своїх смакових і корисних властивостей.
    Різотто з овочами - страва з невисокою калорійністю, тому його можна рекомендувати для дієтичного харчування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт приготування різотто
    Рецепт приготування різотто
    Різотто - це дивовижно смачну страву з особливим чином приготованого рису і начинки, яка може являти собою, як овочі і морепродукти, так і куряче
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
    Рис для різотто
    Рис для різотто
    Різотто - в перекладі з італійської означає «маленький рис». Це поширене в Північній Італії блюдо. Варіантів його створення досить багато. Давайте
    Різотто з шинкою
    Різотто з шинкою
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
    Різотто з кольоровою капустою
    Різотто з кольоровою капустою
    Різотто - страва італійського походження, яке відоме у всьому світі. Основним його компонентом є рис, а додатковим наповнювачем можуть виступати
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.