Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Різотто з кольоровою капустою

Різотто з кольоровою капустою

4-01-2015, 19:59
829
Різотто з кольоровою капустою
Різотто - популярний у багатьох країнах страву, основним компонентом якого є рис. Традиції приготування різотто склалися в Північній Італії.
Зазвичай для різотто використовується рис європейських сортів. Рис спочатку обсмажують у якому-небудь жирі (рослинні олії та тваринні жири), а потім потроху в кілька прийомів додають киплячий бульйон (м'ясний, рибний, грибний , овочевий), або воду в примірному розрахунку 2-4 заходи рідини на 1 мірку рису. Різотто тушкують, постійно помішуючи. Чергову порцію рідини доливають тільки після того, як вбралася попередня. У процесі приготування до рису додають бажаний наповнювач (м'ясо, гриби, рибу, морепродукти, овочі або фрукти).
Різотто повинно мати кремистую текстуру, для цього в кінці приготування додають суміш розтопленого вершкового масла з тертим сиром (пармезан або пекоріно). Звичайно ж, не обходиться без сухих спецій і зелені ароматних трав.

Рецепт приготування різотто з цвітною капустою, куркою, мигдалем і паприкою


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо (грудинка або стегна) - близько 400-600 г;

  • рис - 1 стакан місткістю близько 250 г;

  • курячий жир перетоплений;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • цвітна капуста - 1шт. невеликого розміру (близько 300 г);

  • ядра мигдалю - близько 80-100 г;

  • бульйон курячий насичений - 2-3 склянки;

  • сухі спеції для бульйону (лаврове листя, гвоздичка, перець горошком);

  • сухі мелені спеції для різотто;

  • паприка солодка - 1-15 ст. ложки;

  • твердий сир - близько 150 г;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • зелень свіжа (петрушка, базилік, кінза, кріп не потрібен).


  • Приготування
    Спочатку зваримо м'ясо в невеликій кількості бульйону з цибулиною і немолотими спеціями. Трохи остудимо, знімемо м'ясо з кісток, наріжемо невеликими шматочками, бульйон процідимо і перельем в чисту каструлю.
    Очищений і поросяти, ягняти цибулю злегка обсмажимо в глибокій сковороді на курячому жирі (не жаліти) на середньо-сильному вогні. Додамо цвітну капусту, розібрану на дрібні качанчики і рис. Вогонь не зменшуємо, обсмажуємо все разом протягом 5 хвилин, перевертаючи лопаткою.
    Різотто з кольоровою капустою
    Додаємо сухі мелені спеції і паприку.
    А на сусідній конфорці кипить в каструлі бульйон - доливаємо його потроху (наприклад, по половничку, це близько 150 мл). Помішуємо і чекаємо, поки бульйон не вбереться в рис, потім підливаємо наступну порцію (в 3-4 прийоми як упораємося раз). З останньою порцією бульйону додаємо мигдаль (мелений або порізану ножем). Тепер потрібно додати куряче м'ясо. Не переставайте помішувати. Спробуйте рис на смак - він не повинен бути занадто разварен.
    Дрібно рубаємо часник і зелень, сир тремо на тертці, все перемішуємо. Різотто розкладаємо порційно і присипаємо сумішшю зелені, часнику і сиру. Перемішуємо на тарілці вилкою. До різотто можна подати чабатту і легке столове вино, біле або рожеве, з добре вираженою фруктової кислотністю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Рецепт приготування різотто
    Рецепт приготування різотто
    Різотто - це дивовижно смачну страву з особливим чином приготованого рису і начинки, яка може являти собою, як овочі і морепродукти, так і куряче
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
    Рис для різотто
    Рис для різотто
    Різотто - в перекладі з італійської означає «маленький рис». Це поширене в Північній Італії блюдо. Варіантів його створення досить багато. Давайте
    Різотто з шинкою
    Різотто з шинкою
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
    Різотто з печерицями
    Різотто з печерицями
    Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з