Куліш: рецепт
Суп куліш - страва, що сформувався в українській і південноруської кулінарних традиціях, в похідно-польовий кухні запорізьких козаків. Класичний традиційний пшенний куліш - досить нескладне в приготуванні, але ситне і смачне блюдо. Замінює перше і друге. Являє собою густий суп-юшку, близький по консистенції до каші, приготований зазвичай із пшона з додаванням різних інгредієнтів (традиційно це свинячі шкварки і цибулю, засмажений у жирі, виделяющемся в процесі смаження з шкварок). Назва походить від угорського слова «келеш» (пшоно). Інші інгредієнти кулешу - які знайдуться, зазвичай в кінці додають спеції, зелень, часник (якщо такі є).
Для приготування кулешу, в принципі, підійде будь-яка крупа і будь-яке м'ясо, однак краще, якщо крупа добре розварюється. Можна використовувати солонину, картоплю і пшеницю, як яру, так навіть і борошно грубого помелу, кукурудзяну крупу, рис і горохове толокно. Як приготувати куліш? Діють так: спочатку шкварки злегка обсмажують в казані, потім туди додають нарізану цибулю і доводять його до золотистого кольору в виделяющемся жирі. Потім додають пшоно і воду, перемішують і варять до готовності, в кінці приправляють спеціями, подрібненою зеленню і часником.
Інгредієнти:
грам 300 пшона;
2 цибулини;
грам 400 яловичого м'яса;
грам 50-80 свинячого сала;
спеції (чорний і червоний перець, лавровий лист, гвоздика);
часник;
зелень (за смаком);
сіль.
Приготування:
Як варити куліш з цих інгредієнтів? М'ясо наріжемо невеликими шматочками, заллємо водою і будемо варити в каструлі до готовності з лаврушкой, перцем-горошком і гвоздикою, періодично знімаючи жир і шум. Потім виймаємо м'ясо з бульйону і покласти в нього перебранное і промите пшоно кілька разів, трохи додаємо сіль і продовжуємо варити. Хвилин за 5-10 до закінчення процесу варіння повертаємо шматочки вареного м'яса і додаємо дрібно нарізаний і обсмажений на салі цибулю. Додавання 1-2 столових ложки томат-пасти теж не завадить. Приправляємо куліш сухими спеціями. Перемішуємо. Безпосередньо перед подачею приправляємо подрібненою зеленню і часником за смаком.
Відомий популярний рецепт «млинці на куліші», в даному випадку, назва цілком умовний, однак у приготуванні таких млинців дійсно використовується пшоно.
Інгредієнти:
150 грам пшоняної крупи;
300 грам пшеничного борошна;
100 грам натурального вершкового масла;
2 курячих яйця;
1 столова ложка цукру;
05 чайної ложки солі;
грам 10 дріжджів;
щіпка соди, погашеної оцтом.
Приготування:
Заведемо опару: 1 склянку теплого молока + цукор + дріжджі + 1 столова ложка борошна. Перемішаємо, накриємо і поставимо в тепле місце на півгодини.
Пшоно зваримо до готовності (повинна вийти рідка каша), додамо масло (воно повинно повністю розтанути). Перекладемо в миску. Додамо 1 склянку молока, можна навіть і холодного. Перемішаємо і наллємо опару. Додамо 2 яйця, присолим, перемішаємо, потроху будемо додавати просіяне борошно. Усе ретельно вимесим. Тісто має вийти як на оладки. Накриємо миску з тестом серветкою і помістимо в тепле місце приблизно на 1-15 години. Подогреем 1 склянку молока, соду погасимо і розведемо в малій кількості води, додамо все це в тісто і швидко перемішати. Можна починати випікати млинці, краще, змастивши сковороду салом. Кожен готовий млинець промазуємо вершковим маслом по верхній стороні.
Що потрібно, щоб приготувати куліш?
Для приготування кулешу, в принципі, підійде будь-яка крупа і будь-яке м'ясо, однак краще, якщо крупа добре розварюється. Можна використовувати солонину, картоплю і пшеницю, як яру, так навіть і борошно грубого помелу, кукурудзяну крупу, рис і горохове толокно. Як приготувати куліш? Діють так: спочатку шкварки злегка обсмажують в казані, потім туди додають нарізану цибулю і доводять його до золотистого кольору в виделяющемся жирі. Потім додають пшоно і воду, перемішують і варять до готовності, в кінці приправляють спеціями, подрібненою зеленню і часником.
Куліш з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування:
Як варити куліш з цих інгредієнтів? М'ясо наріжемо невеликими шматочками, заллємо водою і будемо варити в каструлі до готовності з лаврушкой, перцем-горошком і гвоздикою, періодично знімаючи жир і шум. Потім виймаємо м'ясо з бульйону і покласти в нього перебранное і промите пшоно кілька разів, трохи додаємо сіль і продовжуємо варити. Хвилин за 5-10 до закінчення процесу варіння повертаємо шматочки вареного м'яса і додаємо дрібно нарізаний і обсмажений на салі цибулю. Додавання 1-2 столових ложки томат-пасти теж не завадить. Приправляємо куліш сухими спеціями. Перемішуємо. Безпосередньо перед подачею приправляємо подрібненою зеленню і часником за смаком.
Млинці на куліші
Відомий популярний рецепт «млинці на куліші», в даному випадку, назва цілком умовний, однак у приготуванні таких млинців дійсно використовується пшоно.
Інгредієнти:
Приготування:
Заведемо опару: 1 склянку теплого молока + цукор + дріжджі + 1 столова ложка борошна. Перемішаємо, накриємо і поставимо в тепле місце на півгодини.
Пшоно зваримо до готовності (повинна вийти рідка каша), додамо масло (воно повинно повністю розтанути). Перекладемо в миску. Додамо 1 склянку молока, можна навіть і холодного. Перемішаємо і наллємо опару. Додамо 2 яйця, присолим, перемішаємо, потроху будемо додавати просіяне борошно. Усе ретельно вимесим. Тісто має вийти як на оладки. Накриємо миску з тестом серветкою і помістимо в тепле місце приблизно на 1-15 години. Подогреем 1 склянку молока, соду погасимо і розведемо в малій кількості води, додамо все це в тісто і швидко перемішати. Можна починати випікати млинці, краще, змастивши сковороду салом. Кожен готовий млинець промазуємо вершковим маслом по верхній стороні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати куліш?
Куліш - дуже незвичайне перше блюдо. Цей суп дуже густий, наваристий. Його робили таким козаки, перебуваючи в походах. Ви можете приготувати його
Пшоняні млинці
Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих
Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в
Мочанка
Білоруську мочанку можна порівняти з гуляшем або підливою, але обидва порівняння будуть вірними лише частково. Мочанка являє собою різні види м'яса в