Як приготувати куліш?
Куліш або по-іншому, пшоняна кашка з цибулею і шкварками - це ситний густий суп, який готували ще козаки в польових умовах. Щоб правильно зварити справжній козацький куліш в домашніх умовах, необхідні два важливих компоненти - сало і пшоно. Для густоти в суп зазвичай кладуть картоплю, овочі, гриби. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування кулешу будинку і порадуємо рідних смачним і ситним обідом!
Інгредієнти:
свинина - 200 г;
пшоняна крупа - 100 г;
картопля - 3 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком;
зелень - для прикраси;
сало - для смаження.
Приготування
Як готувати справжній куліш? Картоплю, цибулю, моркву чистимо і потім нарізаємо невеликими кубиками. У киплячий м'ясний бульйон, кладемо картоплю і уварюють його протягом 3 хвилин на слабкому вогні. Далі висипаємо промиту пшонку, накриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин. Цим часом обсмажуємо на салі моркву з цибулею, акуратно перекладаємо в суп, солимо, перчимо за смаком і довариваем до повної готовності. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.
Інгредієнти:
свинина - 200 г;
картопля - 4 шт.;
морква - 2 шт.;
пшенична крупа - 1 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, спеції, лавровий лист - за смаком;
рослинне масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Як приготувати куліш? Для початку виставляємо на мультиварці програму «Випічка» на 60 хвилин. У чашу наливаємо масло і гарненько нагріваємо його. Потім очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, промиваємо і подрібнюємо. Перекладаємо його в розігріту каструлю і обсмажуємо.
Цим часом чистимо моркву, моєму і дрібно натираємо на тертці. Додаємо до репчатому луку, перемішуємо і готуємо протягом 5 хвилин.
М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо до обжарке, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо готуватися всі разом до закінчення програми «Випічка», періодично помішуючи.
Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Пшоно промиваємо кілька разів під холодною водою і перебираємо. Після закінчення «Випічки», виставляємо режим «Гасіння». Кладемо в чашу пшонку, порізану картоплю, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і спеції. Заливаємо все гарячою кип'яченою водою, накриваємо кришкою і готуємо суп куліш в мультиварці приблизно 1 годину. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо до столу!
Якщо ви більше любите звичайні супчики, то пропонуємо вам рецепт затирухи і супу-локшини .
Суп куліш - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати справжній куліш? Картоплю, цибулю, моркву чистимо і потім нарізаємо невеликими кубиками. У киплячий м'ясний бульйон, кладемо картоплю і уварюють його протягом 3 хвилин на слабкому вогні. Далі висипаємо промиту пшонку, накриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин. Цим часом обсмажуємо на салі моркву з цибулею, акуратно перекладаємо в суп, солимо, перчимо за смаком і довариваем до повної готовності. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.
Куліш в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати куліш? Для початку виставляємо на мультиварці програму «Випічка» на 60 хвилин. У чашу наливаємо масло і гарненько нагріваємо його. Потім очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, промиваємо і подрібнюємо. Перекладаємо його в розігріту каструлю і обсмажуємо.
Цим часом чистимо моркву, моєму і дрібно натираємо на тертці. Додаємо до репчатому луку, перемішуємо і готуємо протягом 5 хвилин.
М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо до обжарке, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо готуватися всі разом до закінчення програми «Випічка», періодично помішуючи.
Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Пшоно промиваємо кілька разів під холодною водою і перебираємо. Після закінчення «Випічки», виставляємо режим «Гасіння». Кладемо в чашу пшонку, порізану картоплю, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і спеції. Заливаємо все гарячою кип'яченою водою, накриваємо кришкою і готуємо суп куліш в мультиварці приблизно 1 годину. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо до столу!
Якщо ви більше любите звичайні супчики, то пропонуємо вам рецепт затирухи і супу-локшини .
Рекомендуємо добрі рецепти
Кукурудзяний суп-пюре
Любите супи-пюре з їх ніжним смаком і приємною консистенцією? Тоді вам згодиться рецепт кукурудзяного супу-пюре. Він не тільки володіє всіма
Гречаний суп в мультиварці
Гречаний суп - смачне перше блюдо, яке можна приготувати не тільки на плиті, але і в мультиварці. Рецептів для цього дуже багато, тому ми вибрали
Грибний суп в мультиварці
Гаряче корисно для роботи шлунка. Всім відомо, що перші страви ні в якому разі не можна виключати зі свого раціону. Однак постійно їсти одне і те ж з
Гуляш зі свинини в мультиварці
Гуляш - це традиційне угорське блюдо, так званий густий суп з м'ясом яловичини або свинини, з додаванням картоплі і молодий паприки. І сьогодні ми
Картопля з м'ясом у мультиварці
Картопля з м'ясом - це класичне блюдо, яке приготувати досить просто, особливо якщо у вас під рукою є кухонні помічниця - мультиварка. Давайте
Куліш: рецепт
Куліш - страва білоруської та української кухні, воно було прекрасне і козаками за свою простоту і ситність. По суті, куліш - це дуже густа юшка з