Вернуться назад Распечатать

Як приготувати куліш?

Як приготувати куліш?
Куліш або по-іншому, пшоняна кашка з цибулею і шкварками - це ситний густий суп, який готували ще козаки в польових умовах. Щоб правильно зварити справжній козацький куліш в домашніх умовах, необхідні два важливих компоненти - сало і пшоно. Для густоти в суп зазвичай кладуть картоплю, овочі, гриби. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування кулешу будинку і порадуємо рідних смачним і ситним обідом!

Суп куліш - рецепт


Інгредієнти:

  • свинина - 200 г;

  • пшоняна крупа - 100 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком;

  • зелень - для прикраси;

  • сало - для смаження.


  • Приготування
    Як готувати справжній куліш? Картоплю, цибулю, моркву чистимо і потім нарізаємо невеликими кубиками. У киплячий м'ясний бульйон, кладемо картоплю і уварюють його протягом 3 хвилин на слабкому вогні. Далі висипаємо промиту пшонку, накриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин. Цим часом обсмажуємо на салі моркву з цибулею, акуратно перекладаємо в суп, солимо, перчимо за смаком і довариваем до повної готовності. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.

    Куліш в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина - 200 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • пшенична крупа - 1 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, спеції, лавровий лист - за смаком;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Як приготувати куліш? Для початку виставляємо на мультиварці програму «Випічка» на 60 хвилин. У чашу наливаємо масло і гарненько нагріваємо його. Потім очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, промиваємо і подрібнюємо. Перекладаємо його в розігріту каструлю і обсмажуємо.
    Цим часом чистимо моркву, моєму і дрібно натираємо на тертці. Додаємо до репчатому луку, перемішуємо і готуємо протягом 5 хвилин.
    М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо до обжарке, закриваємо каструлю кришкою
    Як приготувати куліш?
    і залишаємо готуватися всі разом до закінчення програми «Випічка», періодично помішуючи.
    Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Пшоно промиваємо кілька разів під холодною водою і перебираємо. Після закінчення «Випічки», виставляємо режим «Гасіння». Кладемо в чашу пшонку, порізану картоплю, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і спеції. Заливаємо все гарячою кип'яченою водою, накриваємо кришкою і готуємо суп куліш в мультиварці приблизно 1 годину. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо до столу!
    Якщо ви більше любите звичайні супчики, то пропонуємо вам рецепт затирухи і супу-локшини .