Мариновані гриби на зиму
Одним з універсальних способів заготівлі рясного врожаю грибів є їх маринування. На виході виходить ідеальна холодна закуска, яка допоможе урізноманітнити ваші улюблені страви приємною кислинкою або стати прикрасою будь-якого столу. Похвалитися своїми навичками грибника і кулінара ви зможете, втіливши в життя один з наших рецептів маринованих грибів на зиму.
Навіть не беручи до уваги те, які гриби ви збираєтеся розкладати по банках, цей маринад стане ідеальним доповненням вашого врожаю. Приготований за старим польським рецептом, він багатий смаком спецій, а тому вам не доведеться задовольнятися звичайними солоними грибами.
Інгредієнти:
гриби - 22 кг;
ягоди ялівцю - 6-10 шт.;
сушений кріп, пажитник - 1 ч. ложка;
зубки часнику - 2 шт.;
свіжозмелену перець - 2 ч. ложки.
Приготування
Перед тим, як маринувати гриби на зиму, з них неодмінно слід зняти будь-які забруднення, а потім відварити в підсоленому окропі близько 5 хвилин. Гриби попередньо проварені просушуються на паперових рушниках.
Змішати всі спеції із подрібненим часником. Дно пластикового контейнера покрийте сіллю і розподіліть по ньому гриби. Зверху посипте їх травами і ще однією щедрою пучкою солі. Повторюйте черговість шарів до тих пір, поки не заповните обрану посуд, додайте зверху гніт і залиште гриби в прохолодному і темному місці на 4 дні. Після першого дня перевірте виділили гриби достатню кількість вологи для того, щоб покрити вміст банки, якщо ні, то зваріть засолювальний розчин (1 літр води+2 ст. ложки солі) і вилийте його поверх. Після чотирьох днів розкладіть гриби по стерильним банкам і залиште на зберігання в холодильнику – вони простоять всю зиму.
Особливо цінними вважаються м'ясисті білі гриби, здатні одним своєю присутністю наповнити блюдо ароматом лісу. Додавайте приготовані за цим рецептом соління, салати, рагу і супи, або подавайте просто так.
Інгредієнти:
білі гриби - 10 шт.;
оливкова олія - 240 мл;
яблучний оцет - 45 мл;
часниковий зубок - 1 шт.;
цедра лимона - 1 ст. ложка.
Приготування
Попередньо очистивши гриби від можливих забруднень з допомогою рушники, щедро посипте їх сіллю і залиште на півгодини. Виділилася рідина відіжміть і вилийте, а самі гриби перекладіть в чистий посуд. Поставте банки стерилізуватися, а тим часом з'єднати в сотейнику половину склянки води з оливковою олією, оцтом, пюрированным часником і цедрою. Додайте в маринад столову ложку солі. Розкладіть гриби по стерильної тарі і покрийте киплячим маринадом. Швидко закатайте.
Інгредієнти:
печериці - 12 кг;
часникові зубки - 6 шт.;
лимонний сік - 115 мл;
вода - 460 мл;
цукор, сіль - по 1 ст. ложці;
листя лавра - 6 шт.;
горошини перцю - 8 шт.;
оцет - 85 мл
Приготування
Перед тим, як маринувати на зиму гриби в банках, зніміть шкірку з капелюшків печериць і покладіть гриби в каструлю, наповнену підсоленим окропом. Проваріть печериці близько 15 хвилин. Тим часом прийміть за приготування маринаду, для якого в сотейнику змішуються всі інші інгредієнти, після чого суміш поміщається на середній вогонь до закипання. Ще гарячі гриби розкладіть попередньо простерилізованій тарі і швидко залийте киплячим маринадом. Загорніть все ошпареними кришками.
Рецепти приготування маринованих грибів на зиму
Навіть не беручи до уваги те, які гриби ви збираєтеся розкладати по банках, цей маринад стане ідеальним доповненням вашого врожаю. Приготований за старим польським рецептом, він багатий смаком спецій, а тому вам не доведеться задовольнятися звичайними солоними грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як маринувати гриби на зиму, з них неодмінно слід зняти будь-які забруднення, а потім відварити в підсоленому окропі близько 5 хвилин. Гриби попередньо проварені просушуються на паперових рушниках.
Змішати всі спеції із подрібненим часником. Дно пластикового контейнера покрийте сіллю і розподіліть по ньому гриби. Зверху посипте їх травами і ще однією щедрою пучкою солі. Повторюйте черговість шарів до тих пір, поки не заповните обрану посуд, додайте зверху гніт і залиште гриби в прохолодному і темному місці на 4 дні. Після першого дня перевірте виділили гриби достатню кількість вологи для того, щоб покрити вміст банки, якщо ні, то зваріть засолювальний розчин (1 літр води+2 ст. ложки солі) і вилийте його поверх. Після чотирьох днів розкладіть гриби по стерильним банкам і залиште на зберігання в холодильнику – вони простоять всю зиму.
Мариновані білі гриби на зиму
Особливо цінними вважаються м'ясисті білі гриби, здатні одним своєю присутністю наповнити блюдо ароматом лісу. Додавайте приготовані за цим рецептом соління, салати, рагу і супи, або подавайте просто так.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо очистивши гриби від можливих забруднень з допомогою рушники, щедро посипте їх сіллю і залиште на півгодини. Виділилася рідина відіжміть і вилийте, а самі гриби перекладіть в чистий посуд. Поставте банки стерилізуватися, а тим часом з'єднати в сотейнику половину склянки води з оливковою олією, оцтом, пюрированным часником і цедрою. Додайте в маринад столову ложку солі. Розкладіть гриби по стерильної тарі і покрийте киплячим маринадом. Швидко закатайте.
Рецепт маринованих грибів шампіньйонів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як маринувати на зиму гриби в банках, зніміть шкірку з капелюшків печериць і покладіть гриби в каструлю, наповнену підсоленим окропом. Проваріть печериці близько 15 хвилин. Тим часом прийміть за приготування маринаду, для якого в сотейнику змішуються всі інші інгредієнти, після чого суміш поміщається на середній вогонь до закипання. Ще гарячі гриби розкладіть попередньо простерилізованій тарі і швидко залийте киплячим маринадом. Загорніть все ошпареними кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мариновані гриби печериці
Найбільш поширеним способом заготівлі грибів є їх маринування. Із запропонованих далі докладних рецептів ви дізнаєтеся, як правильно консервувати
Солоні гриби
Неспроста соління грибів вважається найбільш популярним способом заготівлі, адже це так просто. Далі розповімо, як таким простим методом зробити
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
Мариновані білі гриби
Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
Маринад для грибів
Найпоширенішим варіантом заготівлі грибів на зиму можна впевнено назвати їх консервацію шляхом маринування. Пропонуємо нескладні рецепти маринаду для
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій