Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з чорносливу без кісточок

Варення з чорносливу без кісточок

26-11-2015, 18:42
541
Варення з чорносливу без кісточок
У сезон заготовок потрібно обов'язково звернути увагу на сливу. З неї можна зробити багато чудових ласощів на зиму. Сьогодні ми розглянемо, як варити варення з чорносливу без кісточок.

Варення з чорносливу свіжого без кісточок на зиму — рецепт


Інгредієнти:

  • вода — 375 мл;

  • чорнослив — 950-1000 м;

  • цукор — 1250-1300 р.


  • Приготування
    Сливи перебираємо і дивимося на ступінь їх зрілості. Занадто м'які замінюємо на щільні. У цьому варення часточки фруктів будуть видні, тому дуже зрілі не підійдуть. Після такої сортування видаляємо плодоніжки і кладемо сливи в друшляк. Промиваємо їх, чекаємо, поки рідина стече. Перекладаємо фрукти в миску, ріжемо на половинки і виймаємо кісточки.
    Цукор і воду кладемо в каструльку і, помішуючи, чекаємо закипання. Потім цей солодкий розчин фільтруємо через 3-4 шари марлі і знову кип'ятимо. Додаємо половинки слив, вимикаємо вогонь і забуваємо про наше варення на 4 години. Коли цей час мине, ставимо посуд зі сливами на вогонь і кип'ятимо 10 хвилин. Потім вистоюємо 3 години і повторюємо все знову — 10 хвилин кип'ятіння і 3 години при кімнатній температурі. Після цього варимо 5 хвилин і розкладаємо варення з стерилізованим банкам. Дивимося, щоб у кожну рівномірно потрапляли і половинки слив, і цукровий сироп. Закриваємо кришками і остуджуємо.

    Варення з чорносливу з яблуками рецепт


    Інгредієнти:

  • вода — 100 мл;

  • кориця мелена — 1 ч. ложка;

  • чорнослив — 750 г;

  • яблуко — 200 г;

  • цукор — 600 р.


  • Приготування
    Чорнослив промиваємо, видаляємо з нього кісточки, гілочки, листочки і ріжемо на кубики. Яблучка звільняємо від шкірки, серцевини і ріжемо таким же чином. Викладаємо фрукти в каструлю, поливаємо водою і перемішуємо з корицею і цукром. Чекаємо на 3 години, щоб у суміші з'явився сік. Потім тричі повторити наступні дії: доводимо фрукти до кипіння, вимикаємо через 5 хвилин вогонь і витримуємо їх при кімнатній температурі 6-7 годин. Після третього разу розподіляємо варення по стерилізованим баночках і закорковуємо.

    Як приготувати варення з чорносливу з лимоном?


    Інгредієнти:
    Варення з чорносливу без кісточок


  • чорнослив — 1400 м;

  • лимон — 1 шт.;

  • цукор — 1250 р.


  • Приготування
    Видаляємо у кісточки чорносливу і ріжемо великі плоди на 4 частини, а дрібні — на 2. Засипаємо цукром, перемішуємо і «забуваємо» на 6 годин. Коли цей час мине, фрукти пустять достатньо соку, тому вода не знадобиться. Ставимо каструлю зі сливами на вогонь, додаємо тонкі часточки лимона і варимо 20 хвилин. Остуджуємо і повторюємо 20-хвилинну варіння. Після цього розливаємо ароматне варення з підготовленим банкам і закриваємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорносливу
    Варення з чорносливу
    Однією з найбільш популярних сезонних заготівель вважається всілякі варення і готують його з різноманітних плодів. У цій статті представлені два
    Варення з абрикосів з лимоном
    Варення з абрикосів з лимоном
    Варіантів абрикосового варення існує величезна кількість. Однак, мало хто знає, що його можна доповнити досить несподіваними інгредієнтами. Так, дуже
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
    Варення з жовтої сливи
    Варення з жовтої сливи
    Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними
    Варення зі сливи - рецепти
    Варення зі сливи - рецепти
    Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.
    Варення зі сливи в мультиварці
    Варення зі сливи в мультиварці
    В мультиварці зручно готувати не тільки страви для щоденного раціону, але і для тривалого зберігання, наприклад, варення. У нашій статті ми розповімо