Варення з абрикосів з лимоном
Варення з абрикосів з лимоном – приголомшливо смачне ласощі, яке нагадає вам холодними зимовими вечорами про яскраве сонячне літо. Готується воно легко і не вимагає спеціальних навичок і вмінь. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
цукор – 15 кг;
абрикоси – 1 кг;
лимон – 1 шт.;
вода – 200 мл
Приготування
Абрикоси перебираємо, виймаємо кісточки, перекладаємо в каструлю і засипаємо невеликою кількістю цукрового піску. Прибираємо посуд приблизно на 8 годин у прохолодне місце, а потім обережно зливаємо сік, що виділився в окрему миску. Додаємо до нього воду і висипаємо цукор, що залишився. Гарненько все перемішуємо і нагріваємо. Варимо при слабкому кипінні 5 хвилин, а потім наполягаємо ласощі 15 хвилин. Після цього проціджуємо масу. Половинки абрикосів заливаємо гарячим сиропом і прибираємо на 6 годин у прохолодне місце. Потім нагріваємо і варимо, знімаючи пінку 5 хвилин. Тепер даємо абрикосовому варенню часточками охолонути, додаємо лимон, порізаний на дрібні шматочки, і знову нагріваємо до кипіння. Через 20 хвилин розкладаємо масу в сухі банки і закатуємо. Перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати.
Інгредієнти:
абрикоси – 1 кг;
лимон – 1 шт.;
цукор – 500 г;
кориця мелена – на смак.
Приготування
Абрикоси промиваємо, витираємо насухо і виймаємо кісточки. Викладаємо фрукти в каструлю, засипаємо цукром, ставимо на вогонь і після закипання зменшуємо полум'я. Варимо 20 хвилин, помішуючи і знімаючи пінку. В кінці додаємо мелену корицю і лимон, дрібно нарізану з цедрою. Проварюємо ще 5 хвилин, а потім остуджуємо варення з абрикосів з лимоном і подаємо до чаю або закатуємо на зиму, розклавши по чистим баночках.
Інгредієнти:
абрикоси – 1 кг;
лимон – 1 шт.;
цукор – 800 г;
мигдаль – 4 ст. ложки.
Приготування
З абрикосів виймаємо кісточки, засипаємо фрукти цукром і поливаємо лимонним соком. Ретельно перемішуємо і знімаємо каструлю на ніч у прохолодне місце. На наступний день відправляємо посуд на вогонь і варимо, поки не розчиняться всі кристали. Потім зменшуємо температуру і тушкуємо варення близько години, помішуючи. Після цього знімаємо каструлю з плити, охолодити вміст і знову кип'ятимо. Повторюємо процедуру кілька разів і в самому кінці кидаємо мигдальні пелюстки. Гаряче ласощі розкладаємо по банках, закриваємо кришкою і залишаємо остигати.
Рецепт абрикосового варення з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси перебираємо, виймаємо кісточки, перекладаємо в каструлю і засипаємо невеликою кількістю цукрового піску. Прибираємо посуд приблизно на 8 годин у прохолодне місце, а потім обережно зливаємо сік, що виділився в окрему миску. Додаємо до нього воду і висипаємо цукор, що залишився. Гарненько все перемішуємо і нагріваємо. Варимо при слабкому кипінні 5 хвилин, а потім наполягаємо ласощі 15 хвилин. Після цього проціджуємо масу. Половинки абрикосів заливаємо гарячим сиропом і прибираємо на 6 годин у прохолодне місце. Потім нагріваємо і варимо, знімаючи пінку 5 хвилин. Тепер даємо абрикосовому варенню часточками охолонути, додаємо лимон, порізаний на дрібні шматочки, і знову нагріваємо до кипіння. Через 20 хвилин розкладаємо масу в сухі банки і закатуємо. Перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати.
Варення з абрикосів з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо, витираємо насухо і виймаємо кісточки. Викладаємо фрукти в каструлю, засипаємо цукром, ставимо на вогонь і після закипання зменшуємо полум'я. Варимо 20 хвилин, помішуючи і знімаючи пінку. В кінці додаємо мелену корицю і лимон, дрібно нарізану з цедрою. Проварюємо ще 5 хвилин, а потім остуджуємо варення з абрикосів з лимоном і подаємо до чаю або закатуємо на зиму, розклавши по чистим баночках.
Варення з абрикосів з медом і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
З абрикосів виймаємо кісточки, засипаємо фрукти цукром і поливаємо лимонним соком. Ретельно перемішуємо і знімаємо каструлю на ніч у прохолодне місце. На наступний день відправляємо посуд на вогонь і варимо, поки не розчиняться всі кристали. Потім зменшуємо температуру і тушкуємо варення близько години, помішуючи. Після цього знімаємо каструлю з плити, охолодити вміст і знову кип'ятимо. Повторюємо процедуру кілька разів і в самому кінці кидаємо мигдальні пелюстки. Гаряче ласощі розкладаємо по банках, закриваємо кришкою і залишаємо остигати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
З безлічі варіантів заготовок на зиму лідирує за популярністю, звичайно ж, варення. Способів його приготування не злічити. Пропонуємо один варіант
Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
До яких тільки хитрощів не вдаються вмілі господині, для приготування кулінарних шедеврів. Однак, часто за цими творіннями варто зовсім простий
Компот з абрикосів на зиму
Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
Варення з абрикосів з мигдалем
Хто хоч раз у житті пробував абрикосове варення з мигдалем, ніколи не забуде чарівне поєднання смаків! А щоб балувати себе варенням взимку, потрібно
Варення з абрикосів
Багатьом господиням воліють варити варення з абрикосів, тому що воно є надзвичайно смачним і в той же час не вимагає великих витрат на купівлю
Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і