Вернуться назад Распечатать

Варення з абрикосів з лимоном

Варення з абрикосів з лимоном
Варення з абрикосів з лимоном – приголомшливо смачне ласощі, яке нагадає вам холодними зимовими вечорами про яскраве сонячне літо. Готується воно легко і не вимагає спеціальних навичок і вмінь. Переконайтеся в цьому самі!

Рецепт абрикосового варення з лимоном


Інгредієнти:

  • цукор – 15 кг;

  • абрикоси – 1 кг;

  • лимон – 1 шт.;

  • вода – 200 мл


  • Приготування
    Абрикоси перебираємо, виймаємо кісточки, перекладаємо в каструлю і засипаємо невеликою кількістю цукрового піску. Прибираємо посуд приблизно на 8 годин у прохолодне місце, а потім обережно зливаємо сік, що виділився в окрему миску. Додаємо до нього воду і висипаємо цукор, що залишився. Гарненько все перемішуємо і нагріваємо. Варимо при слабкому кипінні 5 хвилин, а потім наполягаємо ласощі 15 хвилин. Після цього проціджуємо масу. Половинки абрикосів заливаємо гарячим сиропом і прибираємо на 6 годин у прохолодне місце. Потім нагріваємо і варимо, знімаючи пінку 5 хвилин. Тепер даємо абрикосовому варенню часточками охолонути, додаємо лимон, порізаний на дрібні шматочки, і знову нагріваємо до кипіння. Через 20 хвилин розкладаємо масу в сухі банки і закатуємо. Перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати.

    Варення з абрикосів з лимоном


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 500 г;

  • кориця мелена – на смак.


  • Приготування
    Абрикоси промиваємо, витираємо насухо і виймаємо кісточки. Викладаємо фрукти в каструлю, засипаємо цукром, ставимо на вогонь і після закипання зменшуємо полум'я. Варимо 20 хвилин, помішуючи і знімаючи пінку. В кінці додаємо мелену корицю і лимон, дрібно нарізану з цедрою. Проварюємо ще 5 хвилин, а потім остуджуємо варення з абрикосів з лимоном і подаємо до чаю або закатуємо на зиму, розклавши по чистим баночках.

    Варення з абрикосів з медом і лимоном


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;
  • Варення з абрикосів з лимоном

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 800 г;

  • мигдаль – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    З абрикосів виймаємо кісточки, засипаємо фрукти цукром і поливаємо лимонним соком. Ретельно перемішуємо і знімаємо каструлю на ніч у прохолодне місце. На наступний день відправляємо посуд на вогонь і варимо, поки не розчиняться всі кристали. Потім зменшуємо температуру і тушкуємо варення близько години, помішуючи. Після цього знімаємо каструлю з плити, охолодити вміст і знову кип'ятимо. Повторюємо процедуру кілька разів і в самому кінці кидаємо мигдальні пелюстки. Гаряче ласощі розкладаємо по банках, закриваємо кришкою і залишаємо остигати.