Варення з чорносливу
Варення подають до чаю як самостійний десерт, а також до сирників , млинцям, оладкам і сиру. Часто варення використовують як начинку для пирогів, пиріжків і солодкої випічки, як інгредієнт для приготування кондитерських виробів.
Смачне і корисне варення виходить з чорносливу (це один з кращих сортів слив).
Інгредієнти:
чорнослив стиглий – 1 кг;
цукор-пісок вітчизняного виробництва – 300 г;
вода – 300 мл (необов'язковий компонент).
Приготування
Моєму сливи. Кожну сливу розрізаємо на дві половинки і видаляємо кісточку. Мити половинки слив не слід, засиплемо їх цукром в робочій ємності (таз, миска). Годин через 3-5 коли зливу пустить сік, наллємо воду. Якщо сливи соковиті стиглі можна обійтися і без води. Для кращого збереження буде корисно влити в варення 100 мл горілки, а краще сливової ракії, рому або джину. Акуратно помішуючи дерев'яною ложкою, доводимо до кипіння на найменшому вогні. Варимо протягом 8 хвилин, акуратно знімаючи пінки. Остуджуємо варення природним способом. Знову доводимо варення до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Готовність варення визначаємо так: на ніготь великого пальця поміщаємо краплю, перевертаємо, якщо крапля не падає, значить готово. В іншому випадку ще раз повторюємо цикл.
Розливаємо варення в чисті стерилізовані скляні банки, закатуємо, перевертаємо і накриваємо до охолодження. Можна просто закрити пластиковими кришками. Деякі, щоб отримати більш вишуканий смак, також додають у сливове варення ваніль або корицю (тільки не додавайте ці спеції разом, щось одне).
Варення з чорносливу з кісточками варимо точно так само, як і без кісточок. Спочатку видаляємо хвостики і ретельно миємо сливи. Проварюємо мінімум 3 рази.
Інгредієнти:
чорнослив – 1 кг;
гарбуз мускатний – 1 кг;
цукор – 500-600 г;
горіх мускатний тертий;
ваніль або кориця.
Приготування
Сливи разрежем на половинки і видалити кісточки. М'якоть гарбуза наріжемо брусочками приблизний розмір 1х1х2 див. Всі разом закладаємо в таз і пересипаємо цукром. Чекаємо години 3 мінімум, поки зливу і гарбуз рясно пустять сік.
Доводимо до кипіння на самому малому вогні варимо протягом 8 хвилин, використовуючи тільки дерев'яну ложку, знімаємо пінку. Додаємо спеції. Остуджуємо, повторюємо цикл мінімум ще 1 раз. Подаємо це вишукане ласощі зі свіжим чорним чаєм або з мускатним вином і сухими крекерами нейтрального смаку. Можна також подати сир.
Смачне і корисне варення виходить з чорносливу (це один з кращих сортів слив).
Варення з чорносливу свіжого – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Моєму сливи. Кожну сливу розрізаємо на дві половинки і видаляємо кісточку. Мити половинки слив не слід, засиплемо їх цукром в робочій ємності (таз, миска). Годин через 3-5 коли зливу пустить сік, наллємо воду. Якщо сливи соковиті стиглі можна обійтися і без води. Для кращого збереження буде корисно влити в варення 100 мл горілки, а краще сливової ракії, рому або джину. Акуратно помішуючи дерев'яною ложкою, доводимо до кипіння на найменшому вогні. Варимо протягом 8 хвилин, акуратно знімаючи пінки. Остуджуємо варення природним способом. Знову доводимо варення до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Готовність варення визначаємо так: на ніготь великого пальця поміщаємо краплю, перевертаємо, якщо крапля не падає, значить готово. В іншому випадку ще раз повторюємо цикл.
Розливаємо варення в чисті стерилізовані скляні банки, закатуємо, перевертаємо і накриваємо до охолодження. Можна просто закрити пластиковими кришками. Деякі, щоб отримати більш вишуканий смак, також додають у сливове варення ваніль або корицю (тільки не додавайте ці спеції разом, щось одне).
Варення з чорносливу з кісточками варимо точно так само, як і без кісточок. Спочатку видаляємо хвостики і ретельно миємо сливи. Проварюємо мінімум 3 рази.
Пряне варення з гарбуза з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Сливи разрежем на половинки і видалити кісточки. М'якоть гарбуза наріжемо брусочками приблизний розмір 1х1х2 див. Всі разом закладаємо в таз і пересипаємо цукром. Чекаємо години 3 мінімум, поки зливу і гарбуз рясно пустять сік.
Доводимо до кипіння на самому малому вогні варимо протягом 8 хвилин, використовуючи тільки дерев'яну ложку, знімаємо пінку. Додаємо спеції. Остуджуємо, повторюємо цикл мінімум ще 1 раз. Подаємо це вишукане ласощі зі свіжим чорним чаєм або з мускатним вином і сухими крекерами нейтрального смаку. Можна також подати сир.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорносливу без кісточок
Однією з останніх фруктових заготівок в період консервації є варення з слив. Приготувати її не складно, але ж можна і урізноманітнити звичні рецепти.
Зливу на зиму - рецепти
Слива – корисна ягода. В ній містяться різні цукри, органічні кислоти, пектин і т. д. З неї роблять смачні заготовки на зиму: компоти, варення,
Варення з жовтої сливи
Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
Варення в скороварці
Варення - це смачне ласощі, яке люблять і дорослі і діти. А ви знаєте, що його можна приготувати не тільки на плиті, але в скороварці? І сьогодні ми