Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити персикове варення?

Як варити персикове варення?

10-08-2015, 20:00
1 054
Як варити персикове варення?
Якщо взимку відкрити банку персикового варення, його не відразу захочеться з'їсти – спершу ви будете довго милуватися бурштиновими півмісяцями в жовтому сиропі, а вже після відчуєте чудовий смак і аромат ласощі.

Персикове варення часточками


Інгредієнти:

  • персики – 3 кг;

  • апельсини – 1 кг;

  • кориця – 1 паличка;

  • цукор-пісок виробництва країн СНД – 25 кг.


  • Приготування
    Для цього варення потрібні тверді, не перестиглі персики, які відокремлюються від кісточки досить легко – інакше є ризик пошкодити плоди, ласощі вийде смачним, але не таким привабливим. Отже, персики моєму ретельно (пушок з шкірки потрібно змити) і нарізаємо часточками, відокремлюючи м'якоть від кісточки. Укладаємо шматочки в емальований таз для варіння варення. Апельсин ріжемо навпіл, потім теж нарізаємо часточками, видаливши кісточки, інакше варення буде гірчити. Засипаємо фрукти цукром і залишаємо на ніч, щоб з'явився сік. Якщо поспішаєте, зваріть сироп з склянки води і склянки цукру, залийте фрукти цим сиропом, всипте цукор, що залишився і приступайте до варіння. Вариться персикове варення на повільному вогні, піна знімається. Після закипання проварюємо все разом близько чверті години. Знімаємо, чекаємо, поки варення повністю охолоне. Повторюємо процедуру ще двічі, за останній варіння додаємо корицю, потім розкладаємо гаряче варення в стерилізовані банки і закриваємо.
    При тривалому варінні вітаміни руйнуються – це загальновідомо. Щоб зберегти максимум корисних речовин, відмінний варіант – персикове варення-п'ятихвилинка. Вариться воно просто, але тонкощі є і тут.

    Персикове варення - «П'ятихвилинка»


    Інгредієнти:

  • лимонна кислота – 1/2 ч. ложки;

  • цукор білий вітчизняного виробництва – 2 кг;

  • вода – 05 л;

  • стиглі персики – 3 кг.


  • Приготування
    Моєму як слід персики, змиваючи пушок з шкірки, Обсушуємо серветкою або рушником, нарізаємо м'якоть маленькими кубиками – розміром не більш фаланги пальця. З води, цукру і лимонної кислоти варимо сироп, опускаємо в киплячий сироп персики, накриваємо, даємо повністю охолонути.
    Готуємо банки: моєму, добре стерилізуємо гарячим паром. Остигле варення повертаємо на плиту і варимо до закипання. Зменшуємо вогонь, проварюємо при слабкому кипінні 5 хвилин, розливаємо по банках і закатуємо. Перевертаємо, накриваємо, даємо охолонути, переміщаємо в льох або підвал.

    Персикове варення з прянощами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • персики – 2 кг;

  • цедра апельсина – 1/2 ч. ложки;

  • кориця – 1 паличка;

  • мигдаль – 150 г;

  • цукор – 17 кг


  • Приготування
    Персики, моєму, опускаємо в окріп, переміщаємо в крижану воду і акуратно знімаємо шкірку. Нарізаємо плоди шматочками,
    Як варити персикове варення?
    кладемо в ємність мультиварки, додаємо цукор і чекаємо близько години – персики пустять сік. Поки все цілком традиційно.
    Розповімо, як варити персикове варення в мультиварці.
    Перший етап – варимо в режимі «варка», або «гасіння», (дивіться в інструкції), не накриваючи кришкою, до появи піни. Знімаємо піну, проварюємо після цього 5 хвилин, вимикаємо і залишаємо до повного охолодження.
    Етап другий – додаємо мигдаль і в тому ж режимі готуємо ще 10 хвилин від закипання. Остуджуємо.
    Третій етап – варимо з додаванням цедри і кориці ще 15 хвилин, видаляємо корицю, розкладаємо варення в стерилізовані банки і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з персиків з апельсинами
    Варення з персиків з апельсинами
    Чудове, ароматне і яскраве варення з персиків, можна доповнити не менш смачними апельсинами. Десерт вийде неймовірно насиченим. Це оригінальне
    Варення без цукру
    Варення без цукру
    Всі ми знаємо, що для приготування варення потрібно чимала кількість цукру. З цієї причини багато відмовляють собі у чудовому ласощі, щоб зберегти
    Персики в сиропі на зиму
    Персики в сиропі на зиму
    Персики - смачний і корисний фрукт, який можна додавати в різні десерти, робити сік, варення і т. д. І сьогодні ми розповімо, як приготувати персики
    Варення з персиків
    Варення з персиків
    Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
    Варення зі сливи в мультиварці
    Варення зі сливи в мультиварці
    В мультиварці зручно готувати не тільки страви для щоденного раціону, але і для тривалого зберігання, наприклад, варення. У нашій статті ми розповімо