Компот з агрусу на зиму
Цей елементарний рецепт компоту з агрусу на зиму припаде до душі всім любителям незвичайних вітамінних напоїв. Компот виходить неймовірно насиченим, казково смачним і ароматним.
Інгредієнти:
аґрус – 400 г;
сушена меліса – за смаком;
лимонна кислота – за смаком;
вода фільтрована – 5 л;
цукор білий – 7 ст. ложок.
Приготування
Першим ділом готуємо банки: промиваємо їх в окропі і стерилізуємо. Потім в кожну викладаємо ягоди агрусу, заповнюючи її приблизно на третю частину. Тепер перебираємо гарненько гілочки меліси і викладаємо її зверху до ягід. Заливаємо все окропом, закриваємо чистими кришками і залишаємо на 5 хвилин. Далі рідину обережно зливаємо в одну чисту емальовану каструлю і ставимо на плиту закипати. Цим часом в кожну банку додаємо за смаком цукор і лимонку. Коли вода закипить знову, заливаємо все баночки по вінця, закатуємо кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження в такому положенні.
Інгредієнти:
апельсин – 1 шт.;
аґрус – 400 г;
вода очищена – 26 л.
Приготування
Отже, ягоди агрусу ретельно перебираємо і гарненько промиваємо. Слідкуємо уважно за тим, щоб не пропустити гнилі та пошкоджені ягідки, тому що це може не тільки зіпсувати весь смак компоту, але і негативно вплинути на ваш організм. Апельсин від цедри не очищаємо, а просто обполіскуємо фрукт. Далі нарізаємо його тонкими кружечками і укладаємо в чисті банки. Після цього засипаємо підготовлений агрус і заливаємо все гарячим цукровим сиропом. Не забувайте тільки, що він повинен добре закипіти. Для його приготування, наливаємо в каструлю воду, засипаємо цукровий пісок і ставимо на сильний вогонь, помішуючи. Після цього баночки закатуємо бляшаними кришками і перевертаємо компот догори дном. Ставимо заготовку на підлогу, закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження в такому положенні рівно на добу. На наступний день консервацію перевертаємо і переставляємо в темне місце для подальшого зберігання.
Інгредієнти:
вода – 25 л;
цукор – 1 ст.;
агрус – 1 ст.;
чорна смородина – 1 ст.
Приготування
Ягоди перебираємо, видаляємо всі плодоніжки і промиваємо під водопровідною водою. У киплячу воду висипаємо цукор і перешкодимо ложкою до повного розчинення всіх кристалів. Як тільки сироп закипить, кладемо підготовлені ягоди, чекаємо, поки компот знову закипить, і проварюємо його 5 хвилин, закривши кришкою. Після цього кидаємо часточки лимона і знімаємо каструлю з вогню. Пробуємо напій на смак і при необхідності додаємо цукор. Розливаємо його по чистим банкам, закриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин, а потім зафарбовуємо кришками. Коли компот повністю охолоне, переставляємо його на зберігання в холодний льох або холодильник.
Інгредієнти:
стигла вишня – 300 г;
цукор – 400 г;
аґрус – 200 г;
вода холодна – 2 л.
Приготування
Всі плоди перебираємо, відокремлюємо від листочків і ретельно промиваємо холодною водою. У підготовлені заздалегідь банки закладаємо всі ягоди і засипаємо цукор. Воду кип'ятимо, заливаємо в банки, прикривають кришками і наполягаємо напій хвилин 20. Після закінчення часу зливаємо рідину з банки в каструлю і знову кип'ятимо на середньому вогні. Заливаємо ягідки другий раз за шийку і закатуємо гарненько кришками. Готову консервацію ставимо в темне місце і ретельно закутуємо до повного охолодження. Ось і все, компот на зиму готовий до вживання!
Простий рецепт компоту з агрусу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом готуємо банки: промиваємо їх в окропі і стерилізуємо. Потім в кожну викладаємо ягоди агрусу, заповнюючи її приблизно на третю частину. Тепер перебираємо гарненько гілочки меліси і викладаємо її зверху до ягід. Заливаємо все окропом, закриваємо чистими кришками і залишаємо на 5 хвилин. Далі рідину обережно зливаємо в одну чисту емальовану каструлю і ставимо на плиту закипати. Цим часом в кожну банку додаємо за смаком цукор і лимонку. Коли вода закипить знову, заливаємо все баночки по вінця, закатуємо кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження в такому положенні.
Компот з агрусу з апельсином на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Отже, ягоди агрусу ретельно перебираємо і гарненько промиваємо. Слідкуємо уважно за тим, щоб не пропустити гнилі та пошкоджені ягідки, тому що це може не тільки зіпсувати весь смак компоту, але і негативно вплинути на ваш організм. Апельсин від цедри не очищаємо, а просто обполіскуємо фрукт. Далі нарізаємо його тонкими кружечками і укладаємо в чисті банки. Після цього засипаємо підготовлений агрус і заливаємо все гарячим цукровим сиропом. Не забувайте тільки, що він повинен добре закипіти. Для його приготування, наливаємо в каструлю воду, засипаємо цукровий пісок і ставимо на сильний вогонь, помішуючи. Після цього баночки закатуємо бляшаними кришками і перевертаємо компот догори дном. Ставимо заготовку на підлогу, закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження в такому положенні рівно на добу. На наступний день консервацію перевертаємо і переставляємо в темне місце для подальшого зберігання.
Компот з агрусу і чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, видаляємо всі плодоніжки і промиваємо під водопровідною водою. У киплячу воду висипаємо цукор і перешкодимо ложкою до повного розчинення всіх кристалів. Як тільки сироп закипить, кладемо підготовлені ягоди, чекаємо, поки компот знову закипить, і проварюємо його 5 хвилин, закривши кришкою. Після цього кидаємо часточки лимона і знімаємо каструлю з вогню. Пробуємо напій на смак і при необхідності додаємо цукор. Розливаємо його по чистим банкам, закриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин, а потім зафарбовуємо кришками. Коли компот повністю охолоне, переставляємо його на зберігання в холодний льох або холодильник.
Компот з вишні і аґрусу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Всі плоди перебираємо, відокремлюємо від листочків і ретельно промиваємо холодною водою. У підготовлені заздалегідь банки закладаємо всі ягоди і засипаємо цукор. Воду кип'ятимо, заливаємо в банки, прикривають кришками і наполягаємо напій хвилин 20. Після закінчення часу зливаємо рідину з банки в каструлю і знову кип'ятимо на середньому вогні. Заливаємо ягідки другий раз за шийку і закатуємо гарненько кришками. Готову консервацію ставимо в темне місце і ретельно закутуємо до повного охолодження. Ось і все, компот на зиму готовий до вживання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з абрикосів на зиму
Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
Компот із смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
Компот із червоної смородини на зиму
Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити