Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з агрусу на зиму

Компот з агрусу на зиму

28-07-2015, 21:08
1 807
Компот з агрусу на зиму
Цей елементарний рецепт компоту з агрусу на зиму припаде до душі всім любителям незвичайних вітамінних напоїв. Компот виходить неймовірно насиченим, казково смачним і ароматним.

Простий рецепт компоту з агрусу на зиму


Інгредієнти:

  • аґрус – 400 г;

  • сушена меліса – за смаком;

  • лимонна кислота – за смаком;

  • вода фільтрована – 5 л;

  • цукор білий – 7 ст. ложок.


  • Приготування
    Першим ділом готуємо банки: промиваємо їх в окропі і стерилізуємо. Потім в кожну викладаємо ягоди агрусу, заповнюючи її приблизно на третю частину. Тепер перебираємо гарненько гілочки меліси і викладаємо її зверху до ягід. Заливаємо все окропом, закриваємо чистими кришками і залишаємо на 5 хвилин. Далі рідину обережно зливаємо в одну чисту емальовану каструлю і ставимо на плиту закипати. Цим часом в кожну банку додаємо за смаком цукор і лимонку. Коли вода закипить знову, заливаємо все баночки по вінця, закатуємо кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження в такому положенні.

    Компот з агрусу з апельсином на зиму


    Інгредієнти:

  • апельсин – 1 шт.;

  • аґрус – 400 г;

  • вода очищена – 26 л.


  • Приготування
    Отже, ягоди агрусу ретельно перебираємо і гарненько промиваємо. Слідкуємо уважно за тим, щоб не пропустити гнилі та пошкоджені ягідки, тому що це може не тільки зіпсувати весь смак компоту, але і негативно вплинути на ваш організм. Апельсин від цедри не очищаємо, а просто обполіскуємо фрукт. Далі нарізаємо його тонкими кружечками і укладаємо в чисті банки. Після цього засипаємо підготовлений агрус і заливаємо все гарячим цукровим сиропом. Не забувайте тільки, що він повинен добре закипіти. Для його приготування, наливаємо в каструлю воду, засипаємо цукровий пісок і ставимо на сильний вогонь, помішуючи. Після цього баночки закатуємо бляшаними кришками і перевертаємо компот догори дном. Ставимо заготовку на підлогу, закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження в такому положенні рівно на добу. На наступний день консервацію перевертаємо і переставляємо в темне місце для подальшого зберігання.

    Компот з агрусу і чорної смородини


    Інгредієнти:

  • вода – 25 л;

  • цукор – 1 ст.;

  • агрус – 1 ст.;

  • чорна смородина – 1 ст.


  • Приготування
    Ягоди перебираємо, видаляємо всі плодоніжки і промиваємо під водопровідною водою. У киплячу воду висипаємо цукор і перешкодимо ложкою до повного розчинення всіх кристалів. Як тільки сироп закипить, кладемо підготовлені ягоди, чекаємо, поки компот знову закипить, і проварюємо його 5 хвилин, закривши кришкою. Після цього кидаємо часточки лимона і знімаємо каструлю з вогню. Пробуємо напій на смак і при необхідності додаємо цукор. Розливаємо його по чистим банкам, закриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин, а потім зафарбовуємо кришками. Коли компот повністю охолоне, переставляємо його на зберігання в холодний льох або холодильник.

    Компот з вишні і аґрусу на зиму


    Інгредієнти:

  • стигла вишня – 300 г;

  • цукор – 400 г;
  • Компот з агрусу на зиму

  • аґрус – 200 г;

  • вода холодна – 2 л.


  • Приготування
    Всі плоди перебираємо, відокремлюємо від листочків і ретельно промиваємо холодною водою. У підготовлені заздалегідь банки закладаємо всі ягоди і засипаємо цукор. Воду кип'ятимо, заливаємо в банки, прикривають кришками і наполягаємо напій хвилин 20. Після закінчення часу зливаємо рідину з банки в каструлю і знову кип'ятимо на середньому вогні. Заливаємо ягідки другий раз за шийку і закатуємо гарненько кришками. Готову консервацію ставимо в темне місце і ретельно закутуємо до повного охолодження. Ось і все, компот на зиму готовий до вживання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з абрикосів на зиму
    Компот з абрикосів на зиму
    Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
    Компот із смородини на зиму
    Компот із смородини на зиму
    Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити