Цей елементарний рецепт компоту з агрусу на зиму припаде до душі всім любителям незвичайних вітамінних напоїв. Компот виходить неймовірно насиченим, казково смачним і ароматним.
Простий рецепт компоту з агрусу на зиму
Інгредієнти: аґрус – 400 г; сушена меліса – за смаком; лимонна кислота – за смаком; вода фільтрована – 5 л; цукор білий – 7 ст. ложок. Приготування Першим ділом готуємо банки: промиваємо їх в окропі і стерилізуємо. Потім в кожну викладаємо ягоди агрусу, заповнюючи її приблизно на третю частину. Тепер перебираємо гарненько гілочки меліси і викладаємо її зверху до ягід. Заливаємо все окропом, закриваємо чистими кришками і залишаємо на 5 хвилин. Далі рідину обережно зливаємо в одну чисту емальовану каструлю і ставимо на плиту закипати. Цим часом в кожну банку додаємо за смаком цукор і лимонку. Коли вода закипить знову, заливаємо все баночки по вінця, закатуємо кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження в такому положенні.
Компот з агрусу з апельсином на зиму
Інгредієнти: апельсин – 1 шт.; аґрус – 400 г; вода очищена – 26 л. Приготування Отже, ягоди агрусу ретельно перебираємо і гарненько промиваємо. Слідкуємо уважно за тим, щоб не пропустити гнилі та пошкоджені ягідки, тому що це може не тільки зіпсувати весь смак компоту, але і негативно вплинути на ваш організм. Апельсин від цедри не очищаємо, а просто обполіскуємо фрукт. Далі нарізаємо його тонкими кружечками і укладаємо в чисті банки. Після цього засипаємо підготовлений агрус і заливаємо все гарячим цукровим сиропом. Не забувайте тільки, що він повинен добре закипіти. Для його приготування, наливаємо в каструлю воду, засипаємо цукровий пісок і ставимо на сильний вогонь, помішуючи. Після цього баночки закатуємо бляшаними кришками і перевертаємо компот догори дном. Ставимо заготовку на підлогу, закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження в такому положенні рівно на добу. На наступний день консервацію перевертаємо і переставляємо в темне місце для подальшого зберігання.
Компот з агрусу і чорної смородини
Інгредієнти: вода – 25 л; цукор – 1 ст.; агрус – 1 ст.; чорна смородина – 1 ст. Приготування Ягоди перебираємо, видаляємо всі плодоніжки і промиваємо під водопровідною водою. У киплячу воду висипаємо цукор і перешкодимо ложкою до повного розчинення всіх кристалів. Як тільки сироп закипить, кладемо підготовлені ягоди, чекаємо, поки компот знову закипить, і проварюємо його 5 хвилин, закривши кришкою. Після цього кидаємо часточки лимона і знімаємо каструлю з вогню. Пробуємо напій на смак і при необхідності додаємо цукор. Розливаємо його по чистим банкам, закриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин, а потім зафарбовуємо кришками. Коли компот повністю охолоне, переставляємо його на зберігання в холодний льох або холодильник.
Компот з вишні і аґрусу на зиму
Інгредієнти: стигла вишня – 300 г; цукор – 400 г; аґрус – 200 г; вода холодна – 2 л. Приготування Всі плоди перебираємо, відокремлюємо від листочків і ретельно промиваємо холодною водою. У підготовлені заздалегідь банки закладаємо всі ягоди і засипаємо цукор. Воду кип'ятимо, заливаємо в банки, прикривають кришками і наполягаємо напій хвилин 20. Після закінчення часу зливаємо рідину з банки в каструлю і знову кип'ятимо на середньому вогні. Заливаємо ягідки другий раз за шийку і закатуємо гарненько кришками. Готову консервацію ставимо в темне місце і ретельно закутуємо до повного охолодження. Ось і все, компот на зиму готовий до вживання!