Як заморозити зелену цибулю на зиму?
Зібравши щедрий урожай свіжої зелені, не забудьте подбати і про поповнення зимових запасів, заморозивши частина з неї. Запас можна заморожувати петрушку, кріп і зелена цибуля. Про всі подробиці заготівлі останнього в морозильній камері ми поговоримо далі.
Існує кілька способів заготівлі зелені з допомогою морозильної камери. Кожний з них ми обов'язково обговоримо далі, але почнемо з самого базового – заморожування зелені в її первозданному вигляді.
Зібраний цибулю ретельно переберіть, вибравши найбільш здорові й цілі пір'я. Відібрані пір'я старанно сполосніть, а потім обсушіть спершу паперовим рушником, а потім просто на повітрі, залишивши цибулю на серветці на пару годин. Ретельно просушені пір'я дрібно наріжте і покладіть в пластиковий контейнер або пляшку. Остання, займає значно менше місця в камері. Добре висушений цибулю зберігає всі свої корисні властивості і легко витягується з контейнера при необхідності, не зливаючись в єдину брилу.
Прекрасним способом збереження зелені взимку може стати просте заморожування з вершковим маслом, при цьому, крім зеленого цибулі до суміші можна додати все, що душі завгодно, наприклад, залишки петрушки, базилика, кинзи, інших трав і спецій.
Візьміть м'яке вершкове масло і з'єднайте його з дрібно нарізаними пір'ям зеленого лука. Масло викладіть на один з країв листа фольги або харчової плівки і скачайте в ковбаску. Краї плівки зафіксуйте і зберігайте масло в морозильній камері до моменту потреби.
Цибулю можна також подрібнити до стану пюре і заморозити в кубиках для льоду або силіконових формочках. Досить просто пюрировать пір'я зеленого лука блендером разом з дрібкою солі і парою столових ложок води. Після заморозки кубики можна використовувати відразу ж кидаючи в гарячі страви.
Таким же чином зручно зберігати соуси на основі зелені, наприклад песто або чімічуррі, збивши з зеленою цибулею іншу зелень, що залишилася, додавши трохи олії, соку лимона та гострого перцю.
Далі ми пропонуємо два варіанти, як можна використовувати заморожений зелений лук.
Курячий суп
Додавання замороженого лука в гарячі супи і підливи – головний спосіб його використання. Цибуля не вимагає попереднього розморожування, що неймовірно зручно: кидаєте жменю заморожених пір'я в суп і запах весни розлітається по всьому будинку.
Інгредієнти:
кури тушка - 18 кг;
гілочки чебрецю - 3 шт.;
листя лавра - 3 шт.;
часникові зубки - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 80 г;
рис - 90 г;
жменю замороженої зеленої цибулі.
Приготування
Зв'яжіть ниткою листя лавра і гілочки чебрецю. Покладіть ароматний букет на дно каструлі разом з курою. Залийте вміст каструлі водою так, щоб покрити. Варіть бульйон з курей 15 години, періодично знімаючи шум з поверхні води.
Готовий бульйон процідіть і поверніть на плиту. Покладіть в нього рис і відваріть зерна до м'якості. У фіналі киньте оброблену куру і щедру жменю заморожених пір'я цибулі.
Зелений соус
Після збивання блендером з овочами та іншими травами, заморожений зелений лук перетворюється в ароматний зелений соус, який можна відразу ж подавати до страв з м'яса або використовувати для його попереднього маринування.
Інгредієнти:
солодкий перець - 70 г;
заморожений зелений лук, петрушка, кінза - по 50 г;
фіолетовий цибулю - 45 г;
часникові зубки - 4 шт.;
гострий перець чилі - за смаком.
Приготування
У чашу блендера покладіть зелень з шматочками солодкого перцю, цибулі і часниковими зубками. Любителі гостроти можуть також покласти перець чилі. Збиваємо до однорідності і готово!
Як правильно заморозити зелену цибулю на зиму?
Існує кілька способів заготівлі зелені з допомогою морозильної камери. Кожний з них ми обов'язково обговоримо далі, але почнемо з самого базового – заморожування зелені в її первозданному вигляді.
Зібраний цибулю ретельно переберіть, вибравши найбільш здорові й цілі пір'я. Відібрані пір'я старанно сполосніть, а потім обсушіть спершу паперовим рушником, а потім просто на повітрі, залишивши цибулю на серветці на пару годин. Ретельно просушені пір'я дрібно наріжте і покладіть в пластиковий контейнер або пляшку. Остання, займає значно менше місця в камері. Добре висушений цибулю зберігає всі свої корисні властивості і легко витягується з контейнера при необхідності, не зливаючись в єдину брилу.
Як заморозити зелений цибулю з маслом в морозилці?
Прекрасним способом збереження зелені взимку може стати просте заморожування з вершковим маслом, при цьому, крім зеленого цибулі до суміші можна додати все, що душі завгодно, наприклад, залишки петрушки, базилика, кинзи, інших трав і спецій.
Візьміть м'яке вершкове масло і з'єднайте його з дрібно нарізаними пір'ям зеленого лука. Масло викладіть на один з країв листа фольги або харчової плівки і скачайте в ковбаску. Краї плівки зафіксуйте і зберігайте масло в морозильній камері до моменту потреби.
Як заморозити зелену цибулю на зиму у формі для льоду?
Цибулю можна також подрібнити до стану пюре і заморозити в кубиках для льоду або силіконових формочках. Досить просто пюрировать пір'я зеленого лука блендером разом з дрібкою солі і парою столових ложок води. Після заморозки кубики можна використовувати відразу ж кидаючи в гарячі страви.
Таким же чином зручно зберігати соуси на основі зелені, наприклад песто або чімічуррі, збивши з зеленою цибулею іншу зелень, що залишилася, додавши трохи олії, соку лимона та гострого перцю.
Далі ми пропонуємо два варіанти, як можна використовувати заморожений зелений лук.
Курячий суп
Додавання замороженого лука в гарячі супи і підливи – головний спосіб його використання. Цибуля не вимагає попереднього розморожування, що неймовірно зручно: кидаєте жменю заморожених пір'я в суп і запах весни розлітається по всьому будинку.
Інгредієнти:
Приготування
Зв'яжіть ниткою листя лавра і гілочки чебрецю. Покладіть ароматний букет на дно каструлі разом з курою. Залийте вміст каструлі водою так, щоб покрити. Варіть бульйон з курей 15 години, періодично знімаючи шум з поверхні води.
Готовий бульйон процідіть і поверніть на плиту. Покладіть в нього рис і відваріть зерна до м'якості. У фіналі киньте оброблену куру і щедру жменю заморожених пір'я цибулі.
Зелений соус
Після збивання блендером з овочами та іншими травами, заморожений зелений лук перетворюється в ароматний зелений соус, який можна відразу ж подавати до страв з м'яса або використовувати для його попереднього маринування.
Інгредієнти:
Приготування
У чашу блендера покладіть зелень з шматочками солодкого перцю, цибулі і часниковими зубками. Любителі гостроти можуть також покласти перець чилі. Збиваємо до однорідності і готово!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як заморозити зелень на зиму?
Як приємно взимку посипати щойно зварену картоплю свіжим кропом або приготувати суп із запашною петрушкою. Для цього потрібно влітку потурбуватися і
Як заморозити зелений горошок на зиму?
Зелений горошок зберігає в собі безліч корисних речовин, необхідних організму людини. Він служить складовою овочевих супів і рагу, надаючи їм
Як заморозити кабачки на зиму?
Наскільки смачними б не були консервовані кабачки, вони хороші тільки в якості закуски, адже основне блюдо з них вже не приготуєш. Тому ми пропонуємо
Як заморозити кріп на зиму?
Насичений ароматний запах і смак свіжого кропу дивним чином поєднуються майже з усіма першими і другими стравами. Існує чимало способів заморожування
Як заморозити перець на зиму?
Якщо ви хочете довгою зимою їсти свіжі та корисні овочі, то їх необхідно заморозити. І сьогодні ми детально розповімо, як заморозити болгарський
Як заморозити помідори на зиму?
Томати - незамінний компонент для готування багатьох блюд. Добре, коли свіжі помідори завжди під рукою. Але найчастіше взимку нам доводиться