Вернуться назад Распечатать

Як заморозити зелену цибулю на зиму?

Як заморозити зелену цибулю на зиму?
Зібравши щедрий урожай свіжої зелені, не забудьте подбати і про поповнення зимових запасів, заморозивши частина з неї. Запас можна заморожувати петрушку, кріп і зелена цибуля. Про всі подробиці заготівлі останнього в морозильній камері ми поговоримо далі.

Як правильно заморозити зелену цибулю на зиму?


Існує кілька способів заготівлі зелені з допомогою морозильної камери. Кожний з них ми обов'язково обговоримо далі, але почнемо з самого базового – заморожування зелені в її первозданному вигляді.
Зібраний цибулю ретельно переберіть, вибравши найбільш здорові й цілі пір'я. Відібрані пір'я старанно сполосніть, а потім обсушіть спершу паперовим рушником, а потім просто на повітрі, залишивши цибулю на серветці на пару годин. Ретельно просушені пір'я дрібно наріжте і покладіть в пластиковий контейнер або пляшку. Остання, займає значно менше місця в камері. Добре висушений цибулю зберігає всі свої корисні властивості і легко витягується з контейнера при необхідності, не зливаючись в єдину брилу.

Як заморозити зелений цибулю з маслом в морозилці?


Прекрасним способом збереження зелені взимку може стати просте заморожування з вершковим маслом, при цьому, крім зеленого цибулі до суміші можна додати все, що душі завгодно, наприклад, залишки петрушки, базилика, кинзи, інших трав і спецій.
Візьміть м'яке вершкове масло і з'єднайте його з дрібно нарізаними пір'ям зеленого лука. Масло викладіть на один з країв листа фольги або харчової плівки і скачайте в ковбаску. Краї плівки зафіксуйте і зберігайте масло в морозильній камері до моменту потреби.

Як заморозити зелену цибулю на зиму у формі для льоду?


Цибулю можна також подрібнити до стану пюре і заморозити в кубиках для льоду або силіконових формочках. Досить просто пюрировать пір'я зеленого лука блендером разом з дрібкою солі і парою столових ложок води. Після заморозки кубики можна використовувати відразу ж кидаючи в гарячі страви.
Таким же чином зручно зберігати соуси на основі зелені, наприклад песто або чімічуррі, збивши з зеленою цибулею іншу зелень, що залишилася, додавши трохи олії, соку лимона та гострого перцю.
Далі ми пропонуємо два варіанти, як можна використовувати заморожений зелений лук.
Курячий суп
Додавання замороженого лука в гарячі супи і підливи – головний спосіб його використання. Цибуля не вимагає попереднього розморожування, що неймовірно зручно: кидаєте жменю заморожених пір'я в суп і запах весни розлітається по всьому будинку.
Інгредієнти:

  • кури тушка - 18 кг;

  • гілочки чебрецю - 3 шт.;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • рис - 90 г;

  • жменю замороженої зеленої цибулі.


  • Приготування
    Зв'яжіть ниткою листя лавра і гілочки чебрецю. Покладіть ароматний букет на дно каструлі разом з курою. Залийте вміст каструлі водою так, щоб покрити. Варіть бульйон з курей 15 години, періодично знімаючи шум з поверхні води.
    Готовий бульйон процідіть і поверніть на плиту. Покладіть в нього рис і відваріть зерна до м'якості. У фіналі киньте оброблену куру і щедру жменю заморожених пір'я цибулі.
    Зелений соус
    Після збивання блендером з овочами та іншими травами, заморожений зелений лук перетворюється в ароматний зелений соус, який можна відразу ж подавати до страв з м'яса або використовувати для його попереднього маринування.
    Інгредієнти:
    Як заморозити зелену цибулю на зиму?


  • солодкий перець - 70 г;

  • заморожений зелений лук, петрушка, кінза - по 50 г;

  • фіолетовий цибулю - 45 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • гострий перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    У чашу блендера покладіть зелень з шматочками солодкого перцю, цибулі і часниковими зубками. Любителі гостроти можуть також покласти перець чилі. Збиваємо до однорідності і готово!