Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як заморозити кабачки на зиму?

Як заморозити кабачки на зиму?

5-07-2015, 17:46
1 310
Як заморозити кабачки на зиму?
Поки кабачковий сезон в самому розпалі, а ціни на овоч залишають після себе приємний шок, скористайтеся нагодою і прийміть заготовлювати кабачки на холодну пору. Овочі можна зберегти до холодів за допомогою консервації і заморозки. Про останню ми докладно поговоримо далі.

Як заморозити кабачки в домашніх умовах?


Почнемо з обговорення того, чи можна заморожувати кабачки на зиму? Відповідь, зрозуміло, так (інакше цього матеріалу просто не існувало б), як і більшість ягід, фруктів і овочів, кабачки прекрасно переносять дію низьких температур. Зберігаючи при цьому величезна кількість вітамінів, не йде ні в яке порівняння з тим, що залишається в овочах після перебування в маринаді, а тому відразу переходимо до обговорення того, як правильно заморозити кабачки на зиму.
Перед заморожуванням здорові і не пошкоджені овочі ретельно миють і сушать, а потім ріжуть кружечками або кубиками. У такому вигляді кабачки можна відразу розфасувати по пакетах з замками або контейнерах. А можна розкласти їх на дошці або деку, заморозити, а вже потім пересипати в тару для того, щоб шматочки не замерзали єдиної брилою,і їх можна було легко відокремити один від одного при потребі.
Також можна натерти кабачки, посолити, залишити на півгодини, а потім як можна ретельніше віджати надлишок вологи. Отриманий «макуха» заморозьте і використовуйте для приготування оладок.
Якщо ви не знаєте, як заморозити кабачки на зиму для дитини, то цей процес ні чим не відрізняється від стандартної заморозки для споживача будь-якого віку. На зиму шматочки можна пускати на крем-супи чи додавати в звичайні перші страви, робити з них рагу, обсмажувати, а для самих маленьких використовувати як основу для овочевого пюре прикорму.
Про те, скільки зберігаються заморожені кабачки турбуватися не доводиться, адже до наступного кабачкового сезону шматочки доживуть гарантовано, а тому у вас буде цілих 12 місяців для того, щоб випробувати рецепти з кабачками зразок тих, про яких ми напишемо далі.

Що приготувати з заморожених кабачків?


Овочеве рагу
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 140 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • баклажан - 180 г;

  • кабачок заморожений - 450 г;

  • солодкий перець - 180 г;

  • томати у власному соку - 750 мл.


  • Приготування
    Спасеруйте ріпчасту цибулю у великій кількості оливкової олії, а тим часом всі овочі наріжте шматочками рівного розміру. Додайте овочі до цибулевої зажарки і припустіть до напівготовності. Залийте вміст сотейника томатами у власному соку. На цьому етапі в страву можна додати прованські трави сушені або лавр, а можна обійтися дрібкою солі. Через 45-50 хвилин рагу буде готове до подачі.
    Кабачковий крем-суп
    Так як після заморозки кабачки стають м'якше, вони чудово підходять для приготування супів, особливо тих, що потім збиваються блендером до кремоподібної консистенції. Додайте трохи вершків і зелені, і апетитне, бюджетне і дуже корисне страву на зиму готово!
    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • кабачок заморожений - 700 г;

  • овочевий бульйон - 32 л;
  • Як заморозити кабачки на зиму?

  • вершки - 220 мл;

  • зелень петрушки або базиліка.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю наріжте товстими кільцями і спасеруйте у великій кількості олії. До цибулевої засмажки додайте пропущений через прес часник і відразу ж покладіть шматочки замороженого кабачка, щоб часник не згорів. Коли кабачки розтануть, залийте їх бульйоном і варіть до м'якості. Доповніть суп порцією зелені і сіллю, зніміть з плити, влийте вершки і збийте блендером. Для більшої однорідності кабачковий суп можна пропустити через сито.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як заморозити зелений горошок на зиму?
    Як заморозити зелений горошок на зиму?
    Зелений горошок зберігає в собі безліч корисних речовин, необхідних організму людини. Він служить складовою овочевих супів і рагу, надаючи їм
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і
    Тушковані кабачки з помідорами
    Тушковані кабачки з помідорами
    Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.
    Лечо з перцю і помідорів
    Лечо з перцю і помідорів
    Лечо з перцю і помідорів - смачна, дуже яскрава і святкова закуска, від якої навряд чи хто-небудь зважиться відмовитися. Пропонуємо вам кілька
    Як заморозити помідори на зиму?
    Як заморозити помідори на зиму?
    Томати - незамінний компонент для готування багатьох блюд. Добре, коли свіжі помідори завжди під рукою. Але найчастіше взимку нам доводиться
    Як заморозити кабачки?
    Як заморозити кабачки?
    Кабачки - чудовий овоч, який можна готувати і вживати як самостійне блюдо, а можна додавати в овочеві або м'ясні. І в зимову пору іноді так не