Поки кабачковий сезон в самому розпалі, а ціни на овоч залишають після себе приємний шок, скористайтеся нагодою і прийміть заготовлювати кабачки на холодну пору. Овочі можна зберегти до холодів за допомогою консервації і заморозки. Про останню ми докладно поговоримо далі.
Як заморозити кабачки в домашніх умовах?
Почнемо з обговорення того, чи можна заморожувати кабачки на зиму? Відповідь, зрозуміло, так (інакше цього матеріалу просто не існувало б), як і більшість ягід, фруктів і овочів, кабачки прекрасно переносять дію низьких температур. Зберігаючи при цьому величезна кількість вітамінів, не йде ні в яке порівняння з тим, що залишається в овочах після перебування в маринаді, а тому відразу переходимо до обговорення того, як правильно заморозити кабачки на зиму.
Перед заморожуванням здорові і не пошкоджені овочі ретельно миють і сушать, а потім ріжуть кружечками або кубиками. У такому вигляді кабачки можна відразу розфасувати по пакетах з замками або контейнерах. А можна розкласти їх на дошці або деку, заморозити, а вже потім пересипати в тару для того, щоб шматочки не замерзали єдиної брилою,і їх можна було легко відокремити один від одного при потребі.
Також можна натерти кабачки, посолити, залишити на півгодини, а потім як можна ретельніше віджати надлишок вологи. Отриманий «макуха» заморозьте і використовуйте для приготування оладок.
Якщо ви не знаєте, як заморозити кабачки на зиму для дитини, то цей процес ні чим не відрізняється від стандартної заморозки для споживача будь-якого віку. На зиму шматочки можна пускати на крем-супи чи додавати в звичайні перші страви, робити з них рагу, обсмажувати, а для самих маленьких використовувати як основу для овочевого пюре прикорму.
Про те, скільки зберігаються заморожені кабачки турбуватися не доводиться, адже до наступного кабачкового сезону шматочки доживуть гарантовано, а тому у вас буде цілих 12 місяців для того, щоб випробувати рецепти з кабачками зразок тих, про яких ми напишемо далі.
Що приготувати з заморожених кабачків?
Овочеве рагу Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 140 г; оливкова олія - 35 мл; баклажан - 180 г; кабачок заморожений - 450 г; солодкий перець - 180 г; томати у власному соку - 750 мл. Приготування Спасеруйте ріпчасту цибулю у великій кількості оливкової олії, а тим часом всі овочі наріжте шматочками рівного розміру. Додайте овочі до цибулевої зажарки і припустіть до напівготовності. Залийте вміст сотейника томатами у власному соку. На цьому етапі в страву можна додати прованські трави сушені або лавр, а можна обійтися дрібкою солі. Через 45-50 хвилин рагу буде готове до подачі.
Кабачковий крем-суп Так як після заморозки кабачки стають м'якше, вони чудово підходять для приготування супів, особливо тих, що потім збиваються блендером до кремоподібної консистенції. Додайте трохи вершків і зелені, і апетитне, бюджетне і дуже корисне страву на зиму готово!
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 90 г; часникові зубки - 3 шт.; кабачок заморожений - 700 г; овочевий бульйон - 32 л; вершки - 220 мл; зелень петрушки або базиліка. Приготування Ріпчасту цибулю наріжте товстими кільцями і спасеруйте у великій кількості олії. До цибулевої засмажки додайте пропущений через прес часник і відразу ж покладіть шматочки замороженого кабачка, щоб часник не згорів. Коли кабачки розтануть, залийте їх бульйоном і варіть до м'якості. Доповніть суп порцією зелені і сіллю, зніміть з плити, влийте вершки і збийте блендером. Для більшої однорідності кабачковий суп можна пропустити через сито.