Зимовий салат з баклажанів
Чудові зимові салати можна готувати з таких корисних плодів як баклажани. Обмовимося відразу: під поняттям «зимові салати з баклажанів» ми можемо розуміти як салати, приготовані з домашніх консервів-заготовок, так і щільні ситні салати, приготовані взимку зі свіжих баклажанів, які продаються практично в будь-якому супермаркеті.
Спочатку наводимо рецепти заготовок на зиму для подальшого приготування салатів з баклажанів. Взимку, відкривши банку, вам залишиться лише додати в салат посічену свіжу зелень, може бути, цибуля і часник, полити олією (ну, або майонезом) і перемішати.
Інгредієнти:
баклажани;
перець солодкий;
помідори стиглі осінні щільні;
перець стручковий гострий свіжий;
часник;
рослинна олія;
оцет 5-9 %;
сіль кухонна.
Приготування
Нарізані кружечками баклажани обсмажуємо на рослинному маслі і додаємо сіль. На іншій сковороді обсмажуємо нарізану короткою соломкою солодкий перець. Помідори нарізаємо часточками або скибочками. Подрібнюємо часник і гострий перець. Закладаємо підготовлені таким чином продукти шарами в стерилізовані скляні банки місткістю не більше 1 л. Заливаємо в кожну банку оцет – на літрову банку треба залити 1 ст. ложку. Закриваємо кришками і ставимо банки в таз з водою, стерилізуємо при кипінні води в тазу протягом 20-30 хвилин. Закатуємо і перевертаємо банки, накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Інгредієнти:
баклажани ;
цибуля ріпчаста;
морква;
селера (черешки);
рослинна олія;
томатний сік (або томат-паста без консервантів, розлучена);
сіль;
оцет 5-9%.
Приготування
Лук очистимо й наріжемо півкільцями, моркву – нашинкуем соломкою, а черешки селери – невеликими шматочками. Змішуємо овочі, злегка обсмажимо на маслі і протушкуйте майже до готовності. Додамо томатний сік і протушкуйте ще протягом 5 хвилин.
Баклажани окремо обсмажимо на рослинному маслі.
З'єднуємо баклажани з іншими тушкованими овочами і закладаємо в стерилізовані банки. Додаємо оцет (по 1 ст. ложці на однолітрову банку), накриваємо кришками, пастеризуем (як описано в попередньому рецепті). Закочує банки і перевертаємо.
Інгредієнти:
баклажан – 1-2 шт.;
перець солодкий червоний – 1-2 шт.;
готовий зварений рис ;
плід фенхеля – 1 шт.;
цибуля (краще червоний) – 1 шт.;
маринований корінь імбиру (готова нарізка);
гострий червоний перець;
кунжутна олія;
лимон;
часник;
соєвий соус;
зелень свіжа.
Приготування
Нарізані короткими тонкими смужками (брусочками) баклажани заливаємо холодною водою в мисці на 10 хвилин, потім воду зливаємо (це щоб пішла гіркота, яку дає отруйний солонін). Проваримо баклажани протягом 5 хвилин в каструлі з водою і відкинемо на друшляк. Наріжемо очищений цибулю і плід фенхеля півкільцями, а солодкий перець – короткою соломкою.
Проварені баклажани і нарізані овочі з'єднаємо в салатниці. Додамо маринований корінь імбиру, подрібнені гострий перець, часник, зелень.
Всі поллємо заправкою, приготовленою з суміші лимонного соку з кунжутним маслом. Почекаємо мінімум хвилин 40 а краще 2 години – нехай овочі добре подмаринуются. Коли ви вважаєте, що достатньо, додайте зварений рис і перемішайте. Подавайте цей салат з м'ясними та рибними стравами. Часник, гострий перець і імбир дуже добре зігріває в холодну погоду, так би мовити, зсередини.
Спочатку наводимо рецепти заготовок на зиму для подальшого приготування салатів з баклажанів. Взимку, відкривши банку, вам залишиться лише додати в салат посічену свіжу зелень, може бути, цибуля і часник, полити олією (ну, або майонезом) і перемішати.
Зимовий салат, консервований з баклажанів з перцем і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані кружечками баклажани обсмажуємо на рослинному маслі і додаємо сіль. На іншій сковороді обсмажуємо нарізану короткою соломкою солодкий перець. Помідори нарізаємо часточками або скибочками. Подрібнюємо часник і гострий перець. Закладаємо підготовлені таким чином продукти шарами в стерилізовані скляні банки місткістю не більше 1 л. Заливаємо в кожну банку оцет – на літрову банку треба залити 1 ст. ложку. Закриваємо кришками і ставимо банки в таз з водою, стерилізуємо при кипінні води в тазу протягом 20-30 хвилин. Закатуємо і перевертаємо банки, накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Зимовий салат з баклажанів з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Лук очистимо й наріжемо півкільцями, моркву – нашинкуем соломкою, а черешки селери – невеликими шматочками. Змішуємо овочі, злегка обсмажимо на маслі і протушкуйте майже до готовності. Додамо томатний сік і протушкуйте ще протягом 5 хвилин.
Баклажани окремо обсмажимо на рослинному маслі.
З'єднуємо баклажани з іншими тушкованими овочами і закладаємо в стерилізовані банки. Додаємо оцет (по 1 ст. ложці на однолітрову банку), накриваємо кришками, пастеризуем (як описано в попередньому рецепті). Закочує банки і перевертаємо.
Гарячий гострий зимовий салат з свежемаринованных баклажанів з рисом, маринованим імбиром, фенхелем і солодким перцем в паназиатском стилі
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані короткими тонкими смужками (брусочками) баклажани заливаємо холодною водою в мисці на 10 хвилин, потім воду зливаємо (це щоб пішла гіркота, яку дає отруйний солонін). Проваримо баклажани протягом 5 хвилин в каструлі з водою і відкинемо на друшляк. Наріжемо очищений цибулю і плід фенхеля півкільцями, а солодкий перець – короткою соломкою.
Проварені баклажани і нарізані овочі з'єднаємо в салатниці. Додамо маринований корінь імбиру, подрібнені гострий перець, часник, зелень.
Всі поллємо заправкою, приготовленою з суміші лимонного соку з кунжутним маслом. Почекаємо мінімум хвилин 40 а краще 2 години – нехай овочі добре подмаринуются. Коли ви вважаєте, що достатньо, додайте зварений рис і перемішайте. Подавайте цей салат з м'ясними та рибними стравами. Часник, гострий перець і імбир дуже добре зігріває в холодну погоду, так би мовити, зсередини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Асорті з капустою на зиму
Різноманітні соління часто рятують нас взимку, коли немає свіжих овочів, а так хочеться розбавити раціон овочевими стравами! А якщо заготовити на
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Солянка овочева на зиму
Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку можна подати на святковий стіл до різних м'ясних страв. Варіантів їх заготівлі досить багато, ми ж з вами
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території