Джусай на зиму
Джусай – це смачний зелений лук, схожий за своїм зовнішнім виглядом і смаком на часник. Він дуже смачний не тільки в натуральному вигляді, додаючи в салати, випічку і соуси. Але що ж робити, коли його сезон проходить і як зберегти цей продукт на зиму? Джусай можна вживати у свіжому вигляді, можна маринувати або навіть заморожувати, розклавши по пакетиках. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування джусая на зиму.
Пропонуємо вашій увазі рецепт маринованої зеленої вітамінної суміші з джусая, зеленої цибульки і укропчика, яка неодмінно стане вам у нагоді взимку. Її можна використовувати для приготування борщів , м'яса, других страв, і навіть салатів.
Інгредієнти:
свіжий джусай – 2 пучка;
зелена цибуля – 1 пучок;
кріп – 1 пучок;
лавровий лист – 1 шт.;
фільтрована вода – 1 л;
сіль – 30 г;
цукор – 30 г;
столовий оцет 9 % – 1 ст.
Приготування
Всю зелень гарненько перебираємо, промиваємо під водою і струшуємо, щоб позбавитися від зайвої води. Тепер подрібнюємо все, викладаємо в глибоку чашку і перемішуємо. Далі готуємо баночки об'ємом 500 мілілітрів, промиваємо їх з содою і гарненько обполіскуємо. Потім перевертаємо на чисте рушничок і залишаємо стікати. Після цього, на дно сухої банки кладемо розламаний лавровий листочок і суміш з джусая і зелені, щільно утрамбовувавши рукою.
Відставляємо банки в бік, а самі переходимо до приготування маринаду. Для цього в каструлю наливаємо літр фільтрованої води, ставимо її на вогонь, доводимо до закипання і додаємо сіль з цукром. Якщо вам потрібно більше маринаду , то збільшуємо всі інгредієнти рівно в два рази. Звичайний 70% столовий оцет розводимо в пропорції – одна частина оцту і сім частин води, щоб отримати 9% розчин. Потім акуратно виливаємо склянку розведеного оцту в каструлю, доводимо до кипіння і обережно, поки гарячий маринад, розливаємо його по банкам з зеленню і накриваємо зверху металевими кришками.
Дно великої каструлі застеляємо чистим рушником, заповнюємо водою, доводимо до кипіння і опускаємо в неї ємність з заготівлею так, щоб вода доходила до плічок. Стерилізуємо все хвилин 15 а потім обережно виймаємо консервацію з джусаем і закриваємо спеціальним закаточним ключем. Перевертаємо банки догори дном, перевіряємо, щоб кришечка щільно прилягала і маринад не витікав. На підлогу кладемо теплий плед, виставляємо на нього баночки, загортаємо рештою і залишаємо до повного охолодження.
Як засолити джусай на зиму?
Пропонуємо вашій увазі рецепт маринованої зеленої вітамінної суміші з джусая, зеленої цибульки і укропчика, яка неодмінно стане вам у нагоді взимку. Її можна використовувати для приготування борщів , м'яса, других страв, і навіть салатів.
Інгредієнти:
Приготування
Всю зелень гарненько перебираємо, промиваємо під водою і струшуємо, щоб позбавитися від зайвої води. Тепер подрібнюємо все, викладаємо в глибоку чашку і перемішуємо. Далі готуємо баночки об'ємом 500 мілілітрів, промиваємо їх з содою і гарненько обполіскуємо. Потім перевертаємо на чисте рушничок і залишаємо стікати. Після цього, на дно сухої банки кладемо розламаний лавровий листочок і суміш з джусая і зелені, щільно утрамбовувавши рукою.
Відставляємо банки в бік, а самі переходимо до приготування маринаду. Для цього в каструлю наливаємо літр фільтрованої води, ставимо її на вогонь, доводимо до закипання і додаємо сіль з цукром. Якщо вам потрібно більше маринаду , то збільшуємо всі інгредієнти рівно в два рази. Звичайний 70% столовий оцет розводимо в пропорції – одна частина оцту і сім частин води, щоб отримати 9% розчин. Потім акуратно виливаємо склянку розведеного оцту в каструлю, доводимо до кипіння і обережно, поки гарячий маринад, розливаємо його по банкам з зеленню і накриваємо зверху металевими кришками.
Дно великої каструлі застеляємо чистим рушником, заповнюємо водою, доводимо до кипіння і опускаємо в неї ємність з заготівлею так, щоб вода доходила до плічок. Стерилізуємо все хвилин 15 а потім обережно виймаємо консервацію з джусаем і закриваємо спеціальним закаточним ключем. Перевертаємо банки догори дном, перевіряємо, щоб кришечка щільно прилягала і маринад не витікав. На підлогу кладемо теплий плед, виставляємо на нього баночки, загортаємо рештою і залишаємо до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори в желе - рецепт
Овочеві заготовки взимку не раз виручають нас, прикрашаючи святковий стіл. Але іноді хочеться спробувати щось нове та оригінальне. Пропонуємо вам
Перець, маринована з медом
Якщо ви не боїтеся експериментувати в їжі і любите цікаві поєднання продуктів, то вам варто спробувати маринований перець з медом. Гостро-солодкий
Вишня у власному соку
Вишня у власному соку повинна бути в арсеналі заготовок у кожної господині, адже з такою вишнею в зимовий період можна готувати безліч чудових страв,
Рецепт маринованих маслюків на зиму
Маслюки – смачні грибочки, з яких можна зробити багато цікавих страв. А сьогодні мова піде про маринованих маслюках на зиму. Вийде оригінальна і
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок