» » Джусай на зиму

Джусай на зиму

Джусай на зиму
Джусай – це смачний зелений лук, схожий за своїм зовнішнім виглядом і смаком на часник. Він дуже смачний не тільки в натуральному вигляді, додаючи в салати, випічку і соуси. Але що ж робити, коли його сезон проходить і як зберегти цей продукт на зиму? Джусай можна вживати у свіжому вигляді, можна маринувати або навіть заморожувати, розклавши по пакетиках. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування джусая на зиму.

Як засолити джусай на зиму?


Пропонуємо вашій увазі рецепт маринованої зеленої вітамінної суміші з джусая, зеленої цибульки і укропчика, яка неодмінно стане вам у нагоді взимку. Її можна використовувати для приготування борщів , м'яса, других страв, і навіть салатів.
Інгредієнти:

  • свіжий джусай – 2 пучка;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • кріп – 1 пучок;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • фільтрована вода – 1 л;

  • сіль – 30 г;

  • цукор – 30 г;

  • столовий оцет 9 % – 1 ст.


  • Приготування
    Всю зелень гарненько перебираємо, промиваємо під водою і струшуємо, щоб позбавитися від зайвої води. Тепер подрібнюємо все, викладаємо в глибоку чашку і перемішуємо. Далі готуємо баночки об'ємом 500 мілілітрів, промиваємо їх з содою і гарненько обполіскуємо. Потім перевертаємо на чисте рушничок і залишаємо стікати. Після цього, на дно сухої банки кладемо розламаний лавровий листочок і суміш з джусая і зелені, щільно утрамбовувавши рукою.
    Відставляємо банки в бік, а самі переходимо до приготування маринаду. Для цього в каструлю наливаємо літр фільтрованої води, ставимо її на вогонь, доводимо до закипання і додаємо сіль з цукром. Якщо вам потрібно більше маринаду , то збільшуємо всі інгредієнти рівно в два рази. Звичайний 70% столовий оцет розводимо в пропорції – одна частина оцту і сім частин води, щоб отримати 9% розчин. Потім акуратно виливаємо склянку розведеного оцту в
    Джусай на зиму
    каструлю, доводимо до кипіння і обережно, поки гарячий маринад, розливаємо його по банкам з зеленню і накриваємо зверху металевими кришками.
    Дно великої каструлі застеляємо чистим рушником, заповнюємо водою, доводимо до кипіння і опускаємо в неї ємність з заготівлею так, щоб вода доходила до плічок. Стерилізуємо все хвилин 15 а потім обережно виймаємо консервацію з джусаем і закриваємо спеціальним закаточним ключем. Перевертаємо банки догори дном, перевіряємо, щоб кришечка щільно прилягала і маринад не витікав. На підлогу кладемо теплий плед, виставляємо на нього баночки, загортаємо рештою і залишаємо до повного охолодження.
    Додав: admin | 5-07-2015, 16:37
    Переглядів: 553