Варення з хурми

Нетерпка хурма має плоскі плоди без кісточок, і є її можна навіть недозрелой і жорсткої - як яблука. Терпкий смак терпкою хурми пояснюється великим вмістом у ній танінів - рослинних фенольних сполук, які відрізняються сильними дублячими властивостями.
В Японії дуже популярна засушенная хурма, яка йде там і на виробництво саке. В інших країнах з хурми готують сидри, пиво, лікери. Природно, дуже активно хурма використовується в кондитерській справі.
Варять чи варення з хурми?
Треба уточнити, що класичний варіант варення ми зможемо приготувати тільки з хурми нетерпких сортів. І це тому, що, як згадувалося вище, її плоди цілком придатні до вживання навіть тоді, коли вони ще тверді і не дуже стиглі. Тобто, цю хурму можна різати - так само, як ріжуть на варення ті ж яблука або айву.
Однак на більшості європейських ринків до продажу пропонується хурма в'язких сортів, яку можливо тільки після того, як вона остаточно поспіє і стане зовсім м'якою. Ці плоди ми практично п'ємо - як рідина, і зварити традиційне варення з цієї поспевшей хурми складно. Але ми цілком можемо приготувати з такої хурми варення у вигляді джему.
Як приготувати варення з хурми?
Перед тим, як варити варення, приберіть з купленої плоди хурми з темними плямочками або потріскані - якщо вам попалися. А коли ваше варення з хурми буде готове, прийміть до відома, що воно ідеально поєднується з добре дозрілими сирами.
Рецепт перший
Інгредієнти
Приготування
Варимо м'якоть хурми з цукром і корицею - до тих пір, поки наша суміш не стане густою. В кінці додаємо імбир, даємо ще раз закипіти і знімаємо з вогню.
Рецепт другої
Інгредієнти
Приготування
Виливаємо в каструльку м'якоть хурми і яблука і варимо приблизно 15-20 хвилин, постійно заважаючи. Знімаємо з вогню на 45 хвилин. Потім додаємо цукор, лимонний сік і продовжуємо варити на середньому вогні до тих пір, поки наша суміш не загусне. (Якщо знадобиться - у процесі варіння акуратно знімаємо пінку). У самому кінці додаємо палички кориці і лікер.
Рецепт третій
Інгредієнти
Приготування
Варимо м'якоть хурми приблизно 15-20 хвилин, постійно перемішуючи. Прибираємо каструльку з вогню на 45 хвилин, потім додаємо цукор і продовжуємо варити на середньому вогні. При помішуванні знімаємо пінку, якщо знадобиться. Перед кінцем варіння додаємо листочки желатину, попередньо замочені у холодній воді і вичавлені - оскільки хурма не має достатньо пектину. Разом з желатином додаємо лимонний сік.
Ще кілька секретів:
Рецепт четвертий
Інгредієнти

Приготування
Складаємо в каструльку всі наші складові і, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, варимо до тих пір, поки не піде вся рідина. Перекладаємо готове варення в простерилізовані банки і зберігати його в холодильнику.
На закінчення хочеться додати ось що. Іноді вже готове варення з хурми має терпкий смак. Чому? Варення в'яже навіть у тому випадку, якщо на 1-15 кілограма стиглої хурми попадеться всього один недозрілий плід - майте це на увазі.
Рекомендуємо добрі рецепти

Страви з хурми
Хурма - корисний і смачний фрукт, особливо в холодну пору року, коли так не вистачає свіжих овочів і фруктів. А чи знаєте ви, що з цього плоду можна

Як вибрати хурму?
Хурма - ароматна і м'яка ягода, яку обожнюють багато. Її можна вживати як самостійно, так і використовувати в приготуванні салатів, випічки, желе і

Лимонний джем
Якщо ви любите лимони, то вам доведеться по душі і джем з цього сонячного фрукта. Зварити це диво-ласощі легко, та й зберігати дуже просто. Але

Пиріг з хурмою - рецепт
Пиріг з хурмою виходить апетитним, ароматним і повітряним. Таке ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. У нашій статті ми підібрали кілька