Страви з хурми

Салат з хурми з цикорієм
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю-шалот нарізаємо максимально дрібно, після чого додаємо його до суміші апельсинового соку , оцту, меду, солі і перцю. У результаті повинна вийти гладка емульсія, яка і послужить нашій заправкою.
Цикорій розбираємо на окремі листки і кладемо в салатник разом з крес-салатом. Перемішуємо зелень пальцями, додаємо грубо подрібнені горіхи. Тепер настає черга хурми, яку необхідно нарізати часточками і покласти поверх цикорію і салату. Вінчає салат з хурмою шматочки козячого сиру і, само собою, наша цитрусова заправка.
Желе з хурми з медом
Інгредієнти:
Приготування
Воду розігріваємо до теплої, і замочуємо в ній желатин. Перемішуємо желатин до повного розчинення. Плоди хурми очищаємо від насіння і шкірки і пюрируем за допомогою блендера або м'ясорубки. Пюре змішуємо з желатиновим розчином. Готову масу розливаємо по склянках і поставити застигати в холодильник на 15-2 години.
Сендвічі з хурмою і прошутто
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт цієї страви з хурми елементарно простий і швидкий! Хліб (2 нижніх скибочки) змащуємо зерновий дижонской гірчицею і покриваємо парою скибочок шинки прошутто. Хурму нарізаємо кільцями і викладаємо поверх шинки. Верхні скибочки покриваємо м'яким сиром «Брі» і з'єднуємо обидві частини сендвіча.
У сковороду наливаємо трохи рослинного, або кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо наш сендвіч з обох боків до рум'яності і до тих пір, поки сир не розплавиться. Подаємо сендвіч до столу відразу ж зі сковороди.
Пудинг з хурмою і білим шоколадом
Інгредієнти:
Приготування

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Хурму очищаємо від шкірки і насіння, а потім збиваємо блендерів в однорідне пюре. Кладемо пюре в сотейник, додаємо лимонну цедру, сік 1/2 ст. цукру. Ставимо все на вогонь і варимо на повільному вогні до повного розчинення цукру.
Форму для випікання змащуємо маслом і посипаємо невеликою кількістю цукру. Шматочки хліба викладаємо у змащену форму, посипаємо корицею і мускатним горіхом.
В іншому сотейнику змішати 1/2 ст. цукру, шматочки білого шоколаду і молоко. Помішуючи, варимо шоколадно-молочну суміш на малому вогні до тих пір, поки шоколад не розтане.
Яйця збиваємо в невеликій мисці, після чого тонкою цівкою вливаємо до них тепле молоко, не перестаючи помішувати. Туди ж і вливаємо суміш з пюре з хурми. Готову масу виливаємо поверх хлібної основи, повністю покриваючи її. Випікаємо пудинг близько 35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як вибрати хурму?
Хурма - ароматна і м'яка ягода, яку обожнюють багато. Її можна вживати як самостійно, так і використовувати в приготуванні салатів, випічки, желе і

Варення з хурми
Хурма має досить специфічний смак, який не кожному припаде до душі. Те ж саме можна сказати про варення або джем з хурми. В даному випадку головним

Фруктовий смузі
Смузі - це смачний і корисний напій, який готується з допомогою блендера з овочів, ягід і фруктів. Ось про останньому варіанті приготування смузі ми

Фруктові чіпси
Фруктові чіпси - це чудовий варіант для легкого перекусу, і приготувати їх можна швидко. І зараз ми розповімо як. Читайте наші корисні рецепти і

Сирна запіканка без яєць
Сирна запіканка без яєць - відмінний варіант низькокалорійного сніданку. Підійде для тих, хто тримає дієту або дотримується посту. Пропонуємо вашій

Пиріг з хурмою - рецепт
Пиріг з хурмою виходить апетитним, ароматним і повітряним. Таке ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. У нашій статті ми підібрали кілька