Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з хурми

Страви з хурми

21-03-2015, 20:05
1 706
Страви з хурми
Незважаючи на те, що зима бідна асортиментом овочів і фруктів, єдиний урожай, який радує в холодну пору року - це урожай хурми. Спілі й соковиті плоди, безумовно, смачні і самі по собі, але мало хто знає, що на основі хурми можна приготувати величезну кількість прекрасних страв. У цій статті ми розповімо вам про смачних стравах з хурми, і про те, як їх приготувати.
Салат з хурми з цикорієм
Інгредієнти:

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • апельсиновий сік - 2 1/4 ст. ложки;

  • винний оцет - 1 ст. ложка;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець;

  • горіхове масло - 1/4 ст.;

  • рослинна олія - 1/4 ст.;

  • крес-салат - 2 пучка;

  • цикорій - 4 головки;

  • волоські горіхи - 1/2 ст.;

  • хурма - 2-3 шт.;

  • козячий сир - 120 р.


  • Приготування
    Цибулю-шалот нарізаємо максимально дрібно, після чого додаємо його до суміші апельсинового соку , оцту, меду, солі і перцю. У результаті повинна вийти гладка емульсія, яка і послужить нашій заправкою.
    Цикорій розбираємо на окремі листки і кладемо в салатник разом з крес-салатом. Перемішуємо зелень пальцями, додаємо грубо подрібнені горіхи. Тепер настає черга хурми, яку необхідно нарізати часточками і покласти поверх цикорію і салату. Вінчає салат з хурмою шматочки козячого сиру і, само собою, наша цитрусова заправка.

    Желе з хурми з медом


    Інгредієнти:

  • хурма - 2 шт.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • вода - 100 мл;

  • желатин - 1 пакетик (20 г).


  • Приготування
    Воду розігріваємо до теплої, і замочуємо в ній желатин. Перемішуємо желатин до повного розчинення. Плоди хурми очищаємо від насіння і шкірки і пюрируем за допомогою блендера або м'ясорубки. Пюре змішуємо з желатиновим розчином. Готову масу розливаємо по склянках і поставити застигати в холодильник на 15-2 години.
    Сендвічі з хурмою і прошутто
    Інгредієнти:

  • зерновий хліб - 4 скибочки;

  • рукола - 1 пучок;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • прошутто - 4 шматочка;

  • хурма - 1 шт.;

  • сир «Брі» - 50-70 р.


  • Приготування
    Рецепт цієї страви з хурми елементарно простий і швидкий! Хліб (2 нижніх скибочки) змащуємо зерновий дижонской гірчицею і покриваємо парою скибочок шинки прошутто. Хурму нарізаємо кільцями і викладаємо поверх шинки. Верхні скибочки покриваємо м'яким сиром «Брі» і з'єднуємо обидві частини сендвіча.
    У сковороду наливаємо трохи рослинного, або кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо наш сендвіч з обох боків до рум'яності і до тих пір, поки сир не розплавиться. Подаємо сендвіч до столу відразу ж зі сковороди.
    Пудинг з хурмою і білим шоколадом
    Інгредієнти:

  • хурма - 3 шт.;

  • цедра 1 лимона;

  • сік 1/2 лимона;

  • цукор - 1 ст.;

  • вершкове масло;

  • здобна булочка - 10 шматків;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;

  • білий шоколад - 170 г;

  • молоко - 2 ст.;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    Страви з хурми

    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Хурму очищаємо від шкірки і насіння, а потім збиваємо блендерів в однорідне пюре. Кладемо пюре в сотейник, додаємо лимонну цедру, сік 1/2 ст. цукру. Ставимо все на вогонь і варимо на повільному вогні до повного розчинення цукру.
    Форму для випікання змащуємо маслом і посипаємо невеликою кількістю цукру. Шматочки хліба викладаємо у змащену форму, посипаємо корицею і мускатним горіхом.
    В іншому сотейнику змішати 1/2 ст. цукру, шматочки білого шоколаду і молоко. Помішуючи, варимо шоколадно-молочну суміш на малому вогні до тих пір, поки шоколад не розтане.
    Яйця збиваємо в невеликій мисці, після чого тонкою цівкою вливаємо до них тепле молоко, не перестаючи помішувати. Туди ж і вливаємо суміш з пюре з хурми. Готову масу виливаємо поверх хлібної основи, повністю покриваючи її. Випікаємо пудинг близько 35 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як вибрати хурму?
    Як вибрати хурму?
    Хурма - ароматна і м'яка ягода, яку обожнюють багато. Її можна вживати як самостійно, так і використовувати в приготуванні салатів, випічки, желе і
    Варення з хурми
    Варення з хурми
    Хурма має досить специфічний смак, який не кожному припаде до душі. Те ж саме можна сказати про варення або джем з хурми. В даному випадку головним
    Фруктовий смузі
    Фруктовий смузі
    Смузі - це смачний і корисний напій, який готується з допомогою блендера з овочів, ягід і фруктів. Ось про останньому варіанті приготування смузі ми
    Фруктові чіпси
    Фруктові чіпси
    Фруктові чіпси - це чудовий варіант для легкого перекусу, і приготувати їх можна швидко. І зараз ми розповімо як. Читайте наші корисні рецепти і
    Сирна запіканка без яєць
    Сирна запіканка без яєць
    Сирна запіканка без яєць - відмінний варіант низькокалорійного сніданку. Підійде для тих, хто тримає дієту або дотримується посту. Пропонуємо вашій
    Пиріг з хурмою - рецепт
    Пиріг з хурмою - рецепт
    Пиріг з хурмою виходить апетитним, ароматним і повітряним. Таке ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. У нашій статті ми підібрали кілька