Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з троянд

Варення з троянд

16-03-2015, 11:50
5 541
Варення з троянд
Всі ми, звичайно, пам'ятаємо чудовий аромат троянди. Це шалено гарний і граціозний квітка. Однак любимо ми її не тільки за її прекрасний аромат і зовнішній вигляд, але і за багато корисні властивості, якими володіє ця квітка. Ефірне масло троянди використовується в косметології та ароматерапії. А в кулінарії з неї можна приготувати просто казкове варення. З яких же троянд варять варення? Для нього підійдуть не всякі сорти квітів, а тільки чайна троянда червоного або рожевого кольору. А ось збір пелюсток для варення бажано проводити тільки вранці.

Рецепт варення з троянди №1


Інгредієнти:

  • пелюстки троянди - 300 шт.;

  • цукор - 700 г;

  • вода - 1 ст.;

  • лимонна кислота - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розглянемо один із способів, як приготувати варення з троянд. Отже, беремо пелюстки, промиваємо і обов'язково відрізаємо білу частину, так як вона додасть майбутнього варенню терпкість. Потім складаємо в миску і насипаємо 350 грам цукрового піску. Додаємо лимонну кислоту, попередньо розведену в кип'яченій воді. Тепер ставимо цю масу в прохолодне місце і залишаємо приблизно на шість годин. Другу половину цукру висипаємо в ковшичек, змішуємо зі склянкою теплої води і ставимо на слабенький вогонь. Доводимо суміш до закипання, постійно помішуючи ложкою. Приготованим солодким сиропом заливаємо пелюстки троянд і ставимо варитися на лінивий вогонь. Готове домашнє варення перекладаємо в заздалегідь підготовлені і стерильні банки, закатуємо кришками і ставимо догори дном остигати. Зберігаємо його в погребі чи холодильнику.

    Просте варення з троянд


    Інгредієнти:

  • пелюстки чайних троянд - 200 г;

  • цукровий пісок - 150 р.


  • Приготування
    Пелюстки троянд викладаємо в друшляк і промиваємо проточною водою. Потім залишаємо стікати на деякий час, а потім перекладаємо в емальовану каструлю або глибоку миску. Засипаємо пелюстки цукром і добре розминаємо руками до тих пір, поки вони не почнуть виділяти сік. Далі розфасовуємо пелюстки в чисті банки, закручуємо кришками і прибираємо в холодильник.

    Рецепт варення з троянди №2


    Інгредієнти:

  • пелюстки троянд - 100 г;

  • кип'ячена вода - 2 ст.;

  • цукровий пісок - 1 кг;

  • лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    Рожеві пелюстки промиваємо під холодною водою, а потім бланшируем їх приблизно 5 хвилин в окропі. Тепер готуємо сироп: змішуємо цукор з водою. При бажанні додаємо в нього лимонний сік і добре перемішуємо. Сік лимона додасть варення з троянди злегка вловиму, але дуже тонку кислинку. Тепер пелюстки троянди занурюємо в сироп і проварюємо до отримання однорідної густої консистенції. Викладаємо його у пиалку, охолоджуємо і подаємо до чаю.
    Якщо ви хочете, щоб ваше варення з пелюсток троянди вийшло більш смачним і ароматним, то заздалегідь посипте їх цукром і витримайте протягом 3 годин. За цей час пелюстки пустять трохи соку і чудово просочаться цукровим піском.

    Рецепт варення з троянди №3


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 100 г;

  • пелюстки червоних троянд - 100 р.


  • Для сиропу:

  • вода - 200 мл;

  • цукровий пісок - 500 мл


  • Приготування
    Варення з троянд

    Пелюстки троянд змішуємо в рівних пропорціях з цукром, а потім розтираємо все в ступці з допомогою маточки. Далі готуємо цукровий сироп: наливаємо в каструльку воду, ставимо на вогонь і поступово всипаємо цукор, постійно помішуючи. Потім занурюємо в нього кашку з цукру і троянди і варимо варення з червоних пелюсток до повної готовності в один прийом.
    Далі перекладаємо ласощі в чисті банки, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику. Подавати варення з троянди можна як десерт до чаю, а також можна використовувати при приготуванні тортів і рулетів в якості начинки.
    Любителям цього незвичайного ласощі також припадуть до смаку варення з обліпихи і повидло з яблук , які можна приготувати за простими рецептами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з лимонів
    Варення з лимонів
    Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай
    Варення з дині
    Варення з дині
    Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
    Варення з журавлини - рецепт
    Варення з журавлини - рецепт
    Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
    Варення з шовковиці - рецепт
    Варення з шовковиці - рецепт
    Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
    Напій щербет
    Напій щербет
    Якщо ви не знаєте, чим втамувати спрагу в спекотний літній день, то придивіться до рецептом напою щербет. Це турецький напій готується дуже просто,