Маринований часник
Чим корисний часник всім нам відомо давно, але часто ми відмовляємося від нього з однієї причини: різкий неприємний запах, від якого важко позбутися. Є відмінне рішення: маринований часник головками - рецепт його простий і не вимагає особливих навичок у приготуванні. Зараз ми про все дізнаємося.
Інгредієнти:
оцет 9% - 05 склянки;
вода - 1 літр;
сіль - 2 столові ложки;
цукор - 2 столові ложки;
чорний перець;
лавровий лист;
приправи.
З цих інгредієнтів у зазначених співвідношеннях, готується розсіл. Перець, лавровий лист, кріп та інші трави можна додавати за смаком - кому що більше подобається. Кількість часнику тут - що називається, «скільки влізе».
Взагалі, у кожної господині є свій власний рецепт, як маринувати часник головками, адже завжди можна експериментувати з різними смаковими добавками і вибрати саме той варіант, який стане вашим «фірязикам». Якщо ж хтось буде вчити вас, як правильно маринувати часник за рецептами, що відрізняється від вашого, наприклад, кількістю перцю, пам'ятайте, що єдиний критерій «правильності» - це коли гості просять добавки. Головне в маринаді - дотримати пропорції води і оцту.
Приготування
Існує кілька варіантів, як приготувати маринований часник, зараз ми розглянемо - класичний. Насамперед займемося часником: треба відібрати цілі головки, на яких немає пошкоджень і плям гнилі, і знімемо верхню шкірку. Тепер готуємо маринад - для цього всі компоненти, крім оцту, ретельно змішуються. Єдина складність у тому, як зробити маринований часник, полягає в швидкості роботи: краще всього, якщо ви зумієте одночасно стежити за розсолом і часником. Справа в тому, що для приготування маринаду суміш необхідно нагріти до кипіння, але не кип'ятити, а відразу зняти з вогню і влити оцет. Поки суміш гріється, треба близько 3-х хвилин потримати в киплячій воді головки часнику, а потім швидко обдати їх холодною водою, покласти в банку і залити маринадом, щойно знятим з вогню. Нічого складного немає, хіба що потрібна невелика вправність, тоді ви отримаєте по-справжньому смачний маринований часник.
Як бачите, рецепт приготування маринованого часнику доступний кожному. Щоб овоч просочився розсолом грунтовно, баночку з заготівлею треба залишити на 3-5 днів в темному місці. Тут може виникнути друге питання - заготовки на весь період холодів. Як маринувати часник на зиму, ми зараз подивимося.
Готуємося до холодів
У чому різниця між заготівками на довгий період зберігання і продуктом, призначеним для вживання найближчим часом? Правильно, терміном придатності. Щоб його продовжити, треба позбутися від мікробів. До складу маринаду вже входять оцет і сіль, які сприяють тривалому зберіганню їжі, так що загрозу може представляти тільки зовнішнє середовище. Тому для приготування маринованого часнику на зиму потрібно прокип'ятити протягом декількох хвилин банки, в які буде покладений часник, і переконатися, що кришки прилягають дуже щільно. Порцію оцту можна збільшити на одну-дві столові ложки, особливо, якщо ви любите гостре. Деякі господині використовують для кращої ізоляції простий прийом: виливають на поверхню маринаду в готовій до закрутки банку трохи рослинного масла. Масло створює плівку, перешкоджаючи проникненню кисню. Так ваш маринований часник збережеться до самої весни.
Ну, і наостанок, наведемо таблицю вмісту поживних речовин на 100 грам продукту:
часник маринований: калорійність - 424 ккал;
вуглеводи - 37% від добової норми;
білки - 39% від добової норми;
харчові волокна - 20% від добової норми;
натрій - 14% від добової норми.
вміст жирів дуже незначне.
Як приготувати маринований часник?
Інгредієнти:
З цих інгредієнтів у зазначених співвідношеннях, готується розсіл. Перець, лавровий лист, кріп та інші трави можна додавати за смаком - кому що більше подобається. Кількість часнику тут - що називається, «скільки влізе».
Взагалі, у кожної господині є свій власний рецепт, як маринувати часник головками, адже завжди можна експериментувати з різними смаковими добавками і вибрати саме той варіант, який стане вашим «фірязикам». Якщо ж хтось буде вчити вас, як правильно маринувати часник за рецептами, що відрізняється від вашого, наприклад, кількістю перцю, пам'ятайте, що єдиний критерій «правильності» - це коли гості просять добавки. Головне в маринаді - дотримати пропорції води і оцту.
Приготування
Існує кілька варіантів, як приготувати маринований часник, зараз ми розглянемо - класичний. Насамперед займемося часником: треба відібрати цілі головки, на яких немає пошкоджень і плям гнилі, і знімемо верхню шкірку. Тепер готуємо маринад - для цього всі компоненти, крім оцту, ретельно змішуються. Єдина складність у тому, як зробити маринований часник, полягає в швидкості роботи: краще всього, якщо ви зумієте одночасно стежити за розсолом і часником. Справа в тому, що для приготування маринаду суміш необхідно нагріти до кипіння, але не кип'ятити, а відразу зняти з вогню і влити оцет. Поки суміш гріється, треба близько 3-х хвилин потримати в киплячій воді головки часнику, а потім швидко обдати їх холодною водою, покласти в банку і залити маринадом, щойно знятим з вогню. Нічого складного немає, хіба що потрібна невелика вправність, тоді ви отримаєте по-справжньому смачний маринований часник.
Як бачите, рецепт приготування маринованого часнику доступний кожному. Щоб овоч просочився розсолом грунтовно, баночку з заготівлею треба залишити на 3-5 днів в темному місці. Тут може виникнути друге питання - заготовки на весь період холодів. Як маринувати часник на зиму, ми зараз подивимося.
Готуємося до холодів
У чому різниця між заготівками на довгий період зберігання і продуктом, призначеним для вживання найближчим часом? Правильно, терміном придатності. Щоб його продовжити, треба позбутися від мікробів. До складу маринаду вже входять оцет і сіль, які сприяють тривалому зберіганню їжі, так що загрозу може представляти тільки зовнішнє середовище. Тому для приготування маринованого часнику на зиму потрібно прокип'ятити протягом декількох хвилин банки, в які буде покладений часник, і переконатися, що кришки прилягають дуже щільно. Порцію оцту можна збільшити на одну-дві столові ложки, особливо, якщо ви любите гостре. Деякі господині використовують для кращої ізоляції простий прийом: виливають на поверхню маринаду в готовій до закрутки банку трохи рослинного масла. Масло створює плівку, перешкоджаючи проникненню кисню. Так ваш маринований часник збережеться до самої весни.
Ну, і наостанок, наведемо таблицю вмісту поживних речовин на 100 грам продукту:
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Як маринувати хрін на зиму?
Маринований хрін - це гостра закуска і відмінне доповнення до різноманітних соусів, але також це корисний продукт від простудних захворювань. Давайте
Маринований редис - рецепт
Редис - корисний і улюблений багатьма овоч. У ньому міститься велика кількість мінеральних солей, ферментів і вітамінів. І сьогодні ми розповімо, як
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив - це відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв, а також вишукана закуска до різних вин та інших міцних напоїв. Давайте