» » Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи
Маринована капуста – ідеальне доповнення будь-якої трапези, яке легко приготувати в домашніх умовах. Існує безліч версій популярної закуски, кожна з яких знайде своїх шанувальників і займе почесне місце в кулінарній записної.

Як маринувати капусту?


Смачна маринована капуста при наявності правильних пропорцій компонентів маринаду буде радувати своїми домочадців характеристиками вже через кілька годин.

  • Капусту білоголову або для маринування в залежності від рекомендацій рецепта шаткують соломкою або нарізають великими пелюстками, а цвітну-розбирають на суцвіття.

  • Воду для маринаду кип'ятять з додаванням цукру, солі і прянощів, вливають оцет по завершенні термічної обробки.

  • Для маринування овочів використовують скляні ємності або емальований посуд, уникаючи використання тари з металу.


  • Маринована капуста з оцтом швидкого приготування

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Капуста маринована швидким способом має приємний, в міру пікантний смак, який легко урізноманітнити, додавши до складу маринадних суміші інші прянощі, ароматні трави, зелень. Пробувати закуску можна вже на наступний день, але найсмачнішою вона стане через 2 дні перебування в холодильнику.
    Інгредієнти:

  • капуста – 2 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • вода – 1 л;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • цукор – 2-3 ст. ложки;

  • оцет – 100 мл;

  • лавр і запашний перець – 3 шт.;

  • чорний перець горошком – 10 шт.


  • Приготування

  • Шаткують соломкою капусту і моркву, часник нарізати пластинами.

  • Овочі перемішують до загальної ємності, перекладають у посудину для маринування.

  • Кип'ятять воду з сіллю, цукром 7 хвилин, додавши лавр і перець.

  • Вливають оцет, витягують лаврове листя і виливають маринад до капусти.

  • Після охолодження ємності маринована капуста забирається на кілька годин в холодильник.


  • Маринована капуста з болгарським перцем


    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Особливий смак набуває капуста, маринована в розсолі у власному соку, якщо її доповнити нарізаним соломкою болгарським перцем. Якщо взяти овоч червоного кольору, крім смакових якостей зміниться і зовнішній вигляд закуски, яка стане яскравішим і апетитніше. За бажанням можна додати одне духмяне яблуко, яке гармонійно доповнить загальну палітру.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • моркву і болгарський перець – по 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • вода – 1 л;

  • сіль – 3 ч. ложки;

  • цукор – 3-4 ст. ложки;

  • оцет – 100 мл;

  • олія – 05 склянки.


  • Приготування

  • Шаткують капусту перетирають руками з сіллю і цукром, залишають на 15 хвилин.

  • Додають нарізаний перець, цибулю та моркву, вливають оцет і масло, притискають вантажем на 2 години.

  • Маринована капуста з перцем разом з розсолом перекладається в банку і поміщається в холод на кілька годин.


  • Як маринувати цвітну капусту?

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Маринована капуста буде мати ще більш ніжний і м'який смак, ніж аналоги закуски з белокочанного сорту. Важливо не переварити суцвіття, щоб вони зберегли легкий апетитний хрускіт, але разом з тим позбулися характерною жорсткості. Класичний мікс з лавра і перцю горошком можна доповнити гвоздикою.
    Інгредієнти:

  • капуста кольорова – 1 кг;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • вода – 1 л;

  • сіль – 2-25 ст. ложки;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • оцет і олію – по 85 мл;

  • лавр, перець.


  • Приготування

  • Кип'ятять воду з сіллю, цукром, лавром і перцем.

  • Вливають олію і оцет, закладають суцвіття капусти і часник, дають закипіти і проварюють 2 хвилини.

  • Додають нарізану соломкою моркву і перець, залишають заготівлю остигати під кришкою.

  • Після охолодження маринована капуста поміщається в холод на добу.


  • Рецепт маринованої капусти з буряком

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Надзвичайно барвистою на вигляд і приголомшливо смачною виходить капуста з буряком , маринована великими шматками, які в підсумку нагадують квіткові пелюстки. Гарантом насиченого кольору будуть бурякові плоди з яскравим забарвленням. Закуска гідно прикрасить будь-яке застілля і стане чудовим доповненням до страв з м'яса, риби.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • буряк – 1 шт.;

  • часник – 2-3 зубки;

  • вода – 05 л;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • оцет і олію – по 75 мл;

  • лавр – 1-2 шт.;

  • горошини перцю – 5 шт.


  • Приготування

  • Розрізають капустяне листя на квадрати розміром як сірникова коробка, укладають у ємність для маринування, чергуючи з нарізаними буряками і часником.

  • Доводять до кипіння воду з сіллю, цукром, лавром і перцем.

  • Вливають олію і оцет, заливають до повного покриття маринадом овочі, залишають при кімнатних умовах.

  • Через 12 годин маринована капуста буде готова до першої пробі.


  • Маринована капуста пекінська

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Поданий далі рецепт маринованої пекінської капусти дозволить зберегти природну соковитість даного сорту овоча і підкреслити його неймовірно ніжний смак. Порадує і набута помірна пікантність, ступінь насиченості якої допускається коригувати на свій розсуд, варіюючи складом спецій.
    Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 5-6 зубків;

  • коріандр – 1 ч. ложка;

  • рослинне масло – 140 мл;

  • оцет – 4 ч. ложки;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • сіль – 2 ст. ложки.


  • Приготування



  • Шинкують крупно пекінську капусту.

  • Перетирають морква, часник подрібнюють.

  • Змішують масло з оцтом, сіллю, цукром і коріандром, прогрівають і виливають до овочів.

  • Після охолодження маринована пекінська капуста поміщається на кілька годин на холод.


  • Червона капуста маринована

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Червонокачанна капуста маринована практично втрачає свою надмірну жорсткість, просочується пікантними соками маринаду і припиняється в апетитну закуску, яка буде доречна на будь-якому столі. Важливо нашаткувати овоч як можна тонше, скориставшись комбайном або спеціальною теркою-шатківницею.
    Інгредієнти:

  • капуста червонокачанна – 1 кг;

  • часник – 3 зубки;

  • гвоздика і перець запашний – по 3-5 шт.;

  • вода – 750 мл;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • оцет – 250 мл;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • кориця – 05 ч. ложки;

  • лавр – 3 шт.;

  • сіль – 15 ст. ложки.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, укладають у ємність для маринування.

  • З'єднують компоненти для маринаду зі списку кип'ятять 2 хвилини, вливають оцет.

  • Заливають маринадних сумішшю нарізку овочів, залишають до охолодження, після чого прибирають в холод на добу.


  • Маринована капуста по-корейськи

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Представлений рецепт маринованої капусти дозволить оцінити всі принади корейської кухні та її неповторні пікантні східні ноти. Кількість пластівців червоного перцю можна підкоригувати по своєму смаку, знизивши або навпаки підвищивши ступінь гостроти отриманої готової закуски.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • часник – 3 зубки;

  • морква – 1 шт.;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • оцет – 40 мл;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • коріандр і сіль – по 1 ч. ложці;

  • пластівці гострого перцю, кмин і запашний перець – по 05 ч. ложки;

  • сіль – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, моркву подрібнюють і часник, додають оцет.

  • Змішують масло, цукор, сіль і спеції, нагрівають до кипіння, виливають до капусти.

  • Перемішують овочеву суміш, розташовують зверху вантаж, залишають на 12 годин.


  • Солодка маринована капуста – рецепт

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Тим, кому до душі солодка маринована капуста, підійде рецепт приготування закуски без оцту. Потрібну кислинку в даному випадку додасть лимонний сік, який при бажанні можна замінити свіжовичавленим соком червоної смородини. Закуска придбає при цьому додатковий приємний, пікантний смак.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • часник – 3 зубки;

  • морква – 1 шт.;

  • вода – 05 л;

  • лимонний сік – 50 мл;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • лавр – 2 шт.;

  • запашний перець -3 шт.;

  • сіль – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, моркву подрібнюють і часник, змішують в ємності для маринування.

  • Кип'ятять воду з компонентами маринаду 2 хвилини, виливають до капусти, на якій розташовують вантаж.

  • Через 12 годин маринована капуста без оцту буде готова до дегустації.


  • Гостра маринована капуста

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Маринована капуста з червоним перцем сподобається шанувальникам закусок з яскраво вираженою остринкой. Замість стручків можна використовувати мелену приправу, кількість якої визначити за смаком. Форма нарізки капустяного листя в даному випадку не принципова і може варіюватися від соломки до великих кубиків.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • часник – 4-5 зубків;

  • морква – 1-2 шт.;

  • вода – 05 л;

  • олія – 100 мл;

  • оцет – 50 мл;

  • цукор – 15 ст. ложки;

  • червоний перець – 2 шт.;

  • сіль – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, моркву, подрібнюють часник, гострий перець.

  • Варять маринад з води, солі, цукру і масла.

  • Додають оцет, виливають гарячу рідину до овочевої нарізці, залишають до охолодження при кімнатних умовах і прибирають в холод.


  • Брюссельська капуста маринована

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Не тільки виключно смачну, але і оригінальною буде закуска з брюссельської капусти . Пікантні мініатюрні качанчики гармонійно доповнять меню будь-якого застілля, і вміло підкреслять смак більшості страв з м'яса. Для більш делікатною версії закуски гострий перець можна виключити зі складу.
    Інгредієнти:

  • капуста брюссельська – 1 кг;

  • стебла селери – 4 шт.;

  • моркву і болгарський перець – 2 шт.;

  • вода – 05 л;

  • олія – 05 склянки;

  • оцет яблучний – 2/3 склянки;

  • цукор – 05 склянки;

  • перець чилі – 1 шт.;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • відвар – 2 л.


  • Приготування

  • Капусту крупно нарізані перці, селеру і моркву закладають в ємність з киплячою водою і відварюють 2 хвилини.

  • Зливають овочі на друшляк, зберігши відвар.

  • Відміряють 2 л відвару, додають сіль, цукор, олія, кип'ятять хвилину, вливають оцет.

  • Заливають маринадом овочі.

  • Через 48 годин перебування в холодильнику дуже смачна маринована капуста буде готова.


  • Маринована капуста з хріном

    Маринована капуста - рецепти швидкого приготування з оцтом, болгарським перцем, буряком і по-корейськи

    Відомі властивості кореня хрону надавати овочам в заготовках хрусткость доцільно застосувати і у випадку з капустою. Крім того подібне ласощі набуває пікантну гостринку і незвичайну пікантність. Не забороняється додавати для збагачення смакових характеристик інші приправи або прянощі.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • морква і корінь хрону – по 1 шт.;

  • вода – 1 л;

  • оцет – 3 ч. ложки;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • часник – 2 зубки.


  • Приготування

  • На дно банки кладуть нарізану хрін, потім капусту з морквою і часником.

  • Кип'ятять воду з сіллю, цукром, вливають оцет, заливають маринадом овочі, остуджують.

  • Через 24 години перебування в холодильнику хрустка маринована капуста буде готова.
    Додав: admin | 21-03-2018, 19:13
    Переглядів: 134