Варення з яблук на зиму - простий рецепт прозорого варення часточками, з лимоном, апельсинами
Заготовлене варення з яблук на зиму, простий рецепт якого відомий кожній господині, стане однією із затребуваних зимових солодких заготовок. Сластью можна не тільки поласувати з чашкою чаю або молока, але і використовувати в якості начинки в випічку або компоненти для приготування інших десертів.
Тим, хто вперше зібрався варити варення з яблук на зиму, рецепти приготування ласощів і базові рекомендації та поради по виконанню технології допоможуть реалізувати задум правильно і смачно.
Яблука обов'язково миють і очищають від серцевини. Зрізають шкірочку за бажанням, або якщо вона надмірно жорстка.
Шинкують яблучну м'якоть часточками або кубиками і залишають для відділення соку на кілька годин або на ніч.
Доповнюють фруктову масу цукром або цукровим сиропом і залишають на кілька годин або на ніч для відділення соку або просочення.
Варять варення в один прийом або поетапно, піддаючи заготівлю термічній обробці протягом декількох хвилин і залишаючи масу до охолодження. Кількість таких циклів залежить від бажаної густоти солодощі.
Тару для закупорювання стерилізують зручним способом, кришки кип'ятять протягом 5 хвилин, обсушують.
Приготоване за таким рецептом яблучне варення часточками порадує не тільки чудовими смаковими характеристиками, але і потішить чудовим гарним зовнішнім виглядом, який обумовлений досконалої прозорістю отриманого сиропу і цілісністю напівпрозорих яблучних скибочок. Для такої заготовки слід вибирати плоди з соковитою, щільною і не пухкої м'якоттю.
Інгредієнти:
яблука – 2 кг;
цукровий пісок – 14 кг
Приготування
Вимиті яблука розрізають навпіл, позбавляють від насіннєвої коробки, шаткують шматочками середнього розміру.
Укладають нарізку в емальовану ємність, пересипаючи шари цукром, залишають мінімум на 12 годин.
4 рази проварюють варення по 5 хвилин, кожен раз даючи заготівлі настоятися і охолонути 12 годин.
Після останнього кип'ятіння закупорюють ласощі у пропарену тару.
Заготовлене варення з яблук «П'ятихвилинка» на зиму повною мірою зберігає свіжий смак фруктових скибочок і максимум корисних вітамінів та інших цінних елементів. Дана версія страви сподобається і тим, хто не є ласунам і уникає вживання нудотно солодкі заготовок, приготованих зі значною порцією цукру.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг;
цукровий пісок – 300 г;
ванільний цукор – 15 ч. ложки.
Приготування
Яблука миють, очищають від серцевин і шкірки і нарізають скибочками бажаної форми і розміру.
Пересипають фруктову масу цукром і залишають для сокоотделенія на кілька годин.
Розташовують посудину на плиті, прогрівають фруктову масу до кипіння, проварюють 5 хвилин.
Вмішують ванільний цукор і закупорюють гаряче варення з яблук на зиму в пропарені ємності.
Приготувати варення з яблук з апельсинами на зиму, простий рецепт яких буде викладено далі, вдасться без попереднього тривалого настоювання фруктової маси. Вхідні до складу соковиті ароматні цитруси не тільки перетворять смакові характеристики заготовки, але і стануть рідкою основою для подальшої варіння в ній яблучної нарізки.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг;
апельсини – 350 г;
цукровий пісок – 12 кг;
вода – 100 мл
Приготування
Апельсини ретельно миють із застосуванням щітки або мочалки в гарячій воді, змиваючи наявний на поверхні віск або парафін.
Нарізають цитрус разом з шкіркою невеликими часточками, видаляючи при цьому всі кісточки.
Доливають до апельсинів воду, розташовують на плиті і проварюють 10 хвилин.
Засипають цукор, кип'ятять цитруси в сиропі ще 10 хвилин.
Яблука нарізають часточками і опускають у киплячу апельсинову основу.
Варять яблучне варення з апельсинами до бажаного загустіння, розкладають у банки, закупорюють на зиму.
Яблучне варення, простий рецепт якого сподобається любителям багатокомпонентних заготовок, вдасться виконати без особливих затій. В якості супроводу до яблук у даному випадку обрана чорноплідна горобина, завдяки якій ласощі набуває приємну терпкість ноту і наповнюється масою корисностей.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг;
чорноплідна горобина – 15 кг;
вода – 3 склянки;
цукровий пісок – 24 кг;
лимон – 05 шт.
Приготування
Чорноплідну горобину бланшують в окропі 3 хвилини, після чого споліскують холодною водою.
З води і 1 кг цукру варять сироп, опускають в нього ягоди, проварюють 4 хвилини.
Додають залишок цукру, дають кристалам розчинитися.
Закладають до черноплодке з сиропом яблучні дольки, вимикають вогонь.
Через 8-12 годин повторюють нагрівання, кип'ятять ласощі 5 хвилин, дають охолонути.
Востаннє проварюють смачне варення з яблук і горобини 15 хвилин, додавши лимонний сік, після чого масу розкладають по банках і закочують кришками.
Швидке варення з яблук, зварене без попереднього сокоотделенія, вийде не менш ласим. Додатковий смак додає ласощі кориця, яку використовують в молотом вигляді або у паличках. Кількість води, доданої в заготовку на першому етапі, може бути удвічі менше, що дозволить отримати більш густу текстуру десерту.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг;
кориця – 25 ч. ложки або 25 палички;
вода – 300 мл;
цукровий пісок – 900 р.
Приготування
Яблука, нарізані часточками, закладають у зварений сироп з води і цукру.
Кидають корицю і варять частування до придбання бажаної густоти.
Закупорюють гарячу ласощі в пропарені судини.
Якщо є бажання приготувати незвичайне яблучне варення на зиму, простий рецепт з грушами підійде для цієї мети як не можна краще. Дивовижні характеристики отриманої заготовки зможуть задовольнити найвибагливіші запити. Страва набуває чудовий аромат і тонкий вишуканий смак.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг;
груші – 15 кг;
вода – 300 мл;
цукровий пісок – 18 кг.
Приготування
Нарізують скибочками очищені від серцевин яблука і груші, заливають киплячим сиропом, приготованим з води і цукру, залишають до охолодження.
Доводять заготовку до кипіння, проварюють 20-30 хвилин або до бажаного загустіння.
Розфасовують гарячу ласощі по пропаренным ємкостей, закупорюють, загортають.
Щоб приготувати більш ароматне варення з яблук на зиму, простий рецепт з лимоном стане ідеальним рішенням для задоволення таких запитів. Цитрус в даному випадку додають разом з шкіркою, попередньо потримавши плід пару хвилин в окропі. Якщо біла частина гірчить, можна використовувати тільки цедру і внутрішню м'якоть.
Інгредієнти:
яблука – 18 кг;
лимон – 2 шт.;
вода – 400 мл;
цукровий пісок – 14 кг
Приготування
Яблука нарізають, укладають у каструлю, заливають сиропом, звареним з води і цукру, залишають до охолодження.
Нагрівають масу до кипіння, проварюють 15 хвилин, остуджують.
Повторюють кип'ятіння та охолодження ще 2 рази.
Перед останнім нагріванням додають нарізаний лимон, варять ласощі 20-30 хвилин.
Закупорюють варення з яблук з лимоном у пропарені банки.
Ефектною прикрасою десертного столу може стати прозоре варення з райських яблук з хвостиками , якщо його приготувати за наступним рецептом. Мініатюрні рум'яні плоди наколюють зубочисткою або шпажкою для кращого просочування сиропом і збереження цілісності і доповнюють паличкою кориці для аромату.
Інгредієнти:
райські яблука і цукор – по 15 кг;
вода – 380 мл;
палички кориці – 15-2 шт.
Приготування
Підготовлені яблука заливають гарячим сиропом з води і цукру, залишають на кілька годин.
Кип'ятять заготівлю 5 хвилин, остуджують.
Повторюють цикл 3-5 разів, додавши в процесі корицю.
Після останнього кип'ятіння розкладають ласощі по стерильної тарі, укупоривают.
Заготовлене яблучне варення на зиму стане ще більш корисним за складом, яскравим на вигляд і багатим смаком, якщо зварити ласощі з додаванням свіжих ягід журавлини. Ягідну масу попередньо бланшують пару-трійку хвилин у киплячій воді, яку потім використовують для приготування цукрового сиропу.
Інгредієнти:
яблука і журавлина – по 750 г;
цукровий пісок – 13 кг;
вода – 05 л.
Приготування
Журавлину бланшують в окропі, перекладають у друшляк.
Відбирають з ємності, де варилися ягоди, пару склянок рідини, додають цукор, варять сироп.
Закладають в сироп журавлину, варять 20 хвилин.
Додають яблучні дольки, готують ласощі ще 20 хвилин, закупорюють на зиму.
Готується елементарно яблучне варення в мультиварці. Пропорції базового продукту і цукру можна змінювати в залежності від бажаного підсумкового смаку ласощі або природного солодощі фрукта. Крім того, як і при варінні на плиті, склад можна доповнювати корицею, лимоном, апельсином або корисними ягодами.
Інгредієнти:
яблука – 12 кг;
цукровий пісок – 800 р.
Приготування
Нарізані часточками або кубиками яблука перемішують з цукром в чаші пристрою, залишають на кілька годин.
Включають прилад в режимі «Гасіння» і готують ласощі 1 годину при відкритій кришці.
Розфасовують гарячу масу по пропаренным банкам, герметично укупоривают і тепло укутують до охолодження.
Як варити яблучне варення?
Тим, хто вперше зібрався варити варення з яблук на зиму, рецепти приготування ласощів і базові рекомендації та поради по виконанню технології допоможуть реалізувати задум правильно і смачно.
Варення з яблук часточками прозоре – рецепт
Приготоване за таким рецептом яблучне варення часточками порадує не тільки чудовими смаковими характеристиками, але і потішить чудовим гарним зовнішнім виглядом, який обумовлений досконалої прозорістю отриманого сиропу і цілісністю напівпрозорих яблучних скибочок. Для такої заготовки слід вибирати плоди з соковитою, щільною і не пухкої м'якоттю.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з яблук «П'ятихвилинка»
Заготовлене варення з яблук «П'ятихвилинка» на зиму повною мірою зберігає свіжий смак фруктових скибочок і максимум корисних вітамінів та інших цінних елементів. Дана версія страви сподобається і тим, хто не є ласунам і уникає вживання нудотно солодкі заготовок, приготованих зі значною порцією цукру.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з яблук з апельсинами
Приготувати варення з яблук з апельсинами на зиму, простий рецепт яких буде викладено далі, вдасться без попереднього тривалого настоювання фруктової маси. Вхідні до складу соковиті ароматні цитруси не тільки перетворять смакові характеристики заготовки, але і стануть рідкою основою для подальшої варіння в ній яблучної нарізки.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з черноплодки з яблуками
Яблучне варення, простий рецепт якого сподобається любителям багатокомпонентних заготовок, вдасться виконати без особливих затій. В якості супроводу до яблук у даному випадку обрана чорноплідна горобина, завдяки якій ласощі набуває приємну терпкість ноту і наповнюється масою корисностей.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з яблук з корицею
Швидке варення з яблук, зварене без попереднього сокоотделенія, вийде не менш ласим. Додатковий смак додає ласощі кориця, яку використовують в молотом вигляді або у паличках. Кількість води, доданої в заготовку на першому етапі, може бути удвічі менше, що дозволить отримати більш густу текстуру десерту.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з груш і яблук
Якщо є бажання приготувати незвичайне яблучне варення на зиму, простий рецепт з грушами підійде для цієї мети як не можна краще. Дивовижні характеристики отриманої заготовки зможуть задовольнити найвибагливіші запити. Страва набуває чудовий аромат і тонкий вишуканий смак.
Інгредієнти:
Приготування
Яблучне варення з лимоном
Щоб приготувати більш ароматне варення з яблук на зиму, простий рецепт з лимоном стане ідеальним рішенням для задоволення таких запитів. Цитрус в даному випадку додають разом з шкіркою, попередньо потримавши плід пару хвилин в окропі. Якщо біла частина гірчить, можна використовувати тільки цедру і внутрішню м'якоть.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з райських яблук
Ефектною прикрасою десертного столу може стати прозоре варення з райських яблук з хвостиками , якщо його приготувати за наступним рецептом. Мініатюрні рум'яні плоди наколюють зубочисткою або шпажкою для кращого просочування сиропом і збереження цілісності і доповнюють паличкою кориці для аромату.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з журавлини і яблук на зиму
Заготовлене яблучне варення на зиму стане ще більш корисним за складом, яскравим на вигляд і багатим смаком, якщо зварити ласощі з додаванням свіжих ягід журавлини. Ягідну масу попередньо бланшують пару-трійку хвилин у киплячій воді, яку потім використовують для приготування цукрового сиропу.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з яблук в мультиварці
Готується елементарно яблучне варення в мультиварці. Пропорції базового продукту і цукру можна змінювати в залежності від бажаного підсумкового смаку ласощі або природного солодощі фрукта. Крім того, як і при варінні на плиті, склад можна доповнювати корицею, лимоном, апельсином або корисними ягодами.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучне варення «П'ятихвилинка»
Яблука - прекрасна база для варення «П'ятихвилинка». Використовуючи запропоновані рецепти, ви створите чудове частування, яке сподобається всім
Яблучне варення часточками
Про настання осені говорить урожай величезної кількості різних фруктів, але як ні один інший виділяється врожай яблук. З безлічі різноманітних
Яблучне варення з лимоном
Так як самі яблука, після тривалого виварювання, втрачають більшу частину свого аромату, ми пропонуємо готувати їх разом з яскравими цитрусовими,
Прозоре варення з часточками яблук з апельсином
Шалено смачне варення можна зварити з простих яблук і доповнити його цитрусовим ароматом. Далі розповімо, як зварити прозорий яблучне ласощі з
Варення з яблук
Варення з яблук вважається самим традиційним варенням в нашій країні. Причиною цього стала невисока ціна і доступність яблук в період їх дозрівання
Варення з журавлини з яблуками
Заготовки на зиму, звичайно ж, справа клопітна, але як приємно в холодну пору року відкрити баночку корисного ласощі до чаю. І сьогодні ми поділимося