Заготовлене варення з яблук на зиму, простий рецепт якого відомий кожній господині, стане однією із затребуваних зимових солодких заготовок. Сластью можна не тільки поласувати з чашкою чаю або молока, але і використовувати в якості начинки в випічку або компоненти для приготування інших десертів.
Як варити яблучне варення?
Тим, хто вперше зібрався варити варення з яблук на зиму, рецепти приготування ласощів і базові рекомендації та поради по виконанню технології допоможуть реалізувати задум правильно і смачно.
Яблука обов'язково миють і очищають від серцевини. Зрізають шкірочку за бажанням, або якщо вона надмірно жорстка. Шинкують яблучну м'якоть часточками або кубиками і залишають для відділення соку на кілька годин або на ніч. Доповнюють фруктову масу цукром або цукровим сиропом і залишають на кілька годин або на ніч для відділення соку або просочення. Варять варення в один прийом або поетапно, піддаючи заготівлю термічній обробці протягом декількох хвилин і залишаючи масу до охолодження. Кількість таких циклів залежить від бажаної густоти солодощі. Тару для закупорювання стерилізують зручним способом, кришки кип'ятять протягом 5 хвилин, обсушують. Варення з яблук часточками прозоре – рецепт
Приготоване за таким рецептом яблучне варення часточками порадує не тільки чудовими смаковими характеристиками, але і потішить чудовим гарним зовнішнім виглядом, який обумовлений досконалої прозорістю отриманого сиропу і цілісністю напівпрозорих яблучних скибочок. Для такої заготовки слід вибирати плоди з соковитою, щільною і не пухкої м'якоттю.
Інгредієнти:
яблука – 2 кг; цукровий пісок – 14 кг Приготування
Вимиті яблука розрізають навпіл, позбавляють від насіннєвої коробки, шаткують шматочками середнього розміру. Укладають нарізку в емальовану ємність, пересипаючи шари цукром, залишають мінімум на 12 годин. 4 рази проварюють варення по 5 хвилин, кожен раз даючи заготівлі настоятися і охолонути 12 годин. Після останнього кип'ятіння закупорюють ласощі у пропарену тару. Варення з яблук «П'ятихвилинка»
Заготовлене варення з яблук «П'ятихвилинка» на зиму повною мірою зберігає свіжий смак фруктових скибочок і максимум корисних вітамінів та інших цінних елементів. Дана версія страви сподобається і тим, хто не є ласунам і уникає вживання нудотно солодкі заготовок, приготованих зі значною порцією цукру.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг; цукровий пісок – 300 г; ванільний цукор – 15 ч. ложки. Приготування
Яблука миють, очищають від серцевин і шкірки і нарізають скибочками бажаної форми і розміру. Пересипають фруктову масу цукром і залишають для сокоотделенія на кілька годин. Розташовують посудину на плиті, прогрівають фруктову масу до кипіння, проварюють 5 хвилин. Вмішують ванільний цукор і закупорюють гаряче варення з яблук на зиму в пропарені ємності. Варення з яблук з апельсинами
Приготувати варення з яблук з апельсинами на зиму, простий рецепт яких буде викладено далі, вдасться без попереднього тривалого настоювання фруктової маси. Вхідні до складу соковиті ароматні цитруси не тільки перетворять смакові характеристики заготовки, але і стануть рідкою основою для подальшої варіння в ній яблучної нарізки.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг; апельсини – 350 г; цукровий пісок – 12 кг; вода – 100 мл Приготування
Апельсини ретельно миють із застосуванням щітки або мочалки в гарячій воді, змиваючи наявний на поверхні віск або парафін. Нарізають цитрус разом з шкіркою невеликими часточками, видаляючи при цьому всі кісточки. Доливають до апельсинів воду, розташовують на плиті і проварюють 10 хвилин. Засипають цукор, кип'ятять цитруси в сиропі ще 10 хвилин. Яблука нарізають часточками і опускають у киплячу апельсинову основу. Варять яблучне варення з апельсинами до бажаного загустіння, розкладають у банки, закупорюють на зиму. Варення з черноплодки з яблуками
Яблучне варення, простий рецепт якого сподобається любителям багатокомпонентних заготовок, вдасться виконати без особливих затій. В якості супроводу до яблук у даному випадку обрана чорноплідна горобина, завдяки якій ласощі набуває приємну терпкість ноту і наповнюється масою корисностей.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг; чорноплідна горобина – 15 кг; вода – 3 склянки; цукровий пісок – 24 кг; лимон – 05 шт. Приготування
Чорноплідну горобину бланшують в окропі 3 хвилини, після чого споліскують холодною водою. З води і 1 кг цукру варять сироп, опускають в нього ягоди, проварюють 4 хвилини. Додають залишок цукру, дають кристалам розчинитися. Закладають до черноплодке з сиропом яблучні дольки, вимикають вогонь. Через 8-12 годин повторюють нагрівання, кип'ятять ласощі 5 хвилин, дають охолонути. Востаннє проварюють смачне варення з яблук і горобини 15 хвилин, додавши лимонний сік, після чого масу розкладають по банках і закочують кришками. Варення з яблук з корицею
Швидке варення з яблук, зварене без попереднього сокоотделенія, вийде не менш ласим. Додатковий смак додає ласощі кориця, яку використовують в молотом вигляді або у паличках. Кількість води, доданої в заготовку на першому етапі, може бути удвічі менше, що дозволить отримати більш густу текстуру десерту.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг; кориця – 25 ч. ложки або 25 палички; вода – 300 мл; цукровий пісок – 900 р. Приготування
Яблука, нарізані часточками, закладають у зварений сироп з води і цукру. Кидають корицю і варять частування до придбання бажаної густоти. Закупорюють гарячу ласощі в пропарені судини. Варення з груш і яблук
Якщо є бажання приготувати незвичайне яблучне варення на зиму, простий рецепт з грушами підійде для цієї мети як не можна краще. Дивовижні характеристики отриманої заготовки зможуть задовольнити найвибагливіші запити. Страва набуває чудовий аромат і тонкий вишуканий смак.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг; груші – 15 кг; вода – 300 мл; цукровий пісок – 18 кг. Приготування
Нарізують скибочками очищені від серцевин яблука і груші, заливають киплячим сиропом, приготованим з води і цукру, залишають до охолодження. Доводять заготовку до кипіння, проварюють 20-30 хвилин або до бажаного загустіння. Розфасовують гарячу ласощі по пропаренным ємкостей, закупорюють, загортають. Яблучне варення з лимоном
Щоб приготувати більш ароматне варення з яблук на зиму, простий рецепт з лимоном стане ідеальним рішенням для задоволення таких запитів. Цитрус в даному випадку додають разом з шкіркою, попередньо потримавши плід пару хвилин в окропі. Якщо біла частина гірчить, можна використовувати тільки цедру і внутрішню м'якоть.
Інгредієнти:
яблука – 18 кг; лимон – 2 шт.; вода – 400 мл; цукровий пісок – 14 кг Приготування
Яблука нарізають, укладають у каструлю, заливають сиропом, звареним з води і цукру, залишають до охолодження. Нагрівають масу до кипіння, проварюють 15 хвилин, остуджують. Повторюють кип'ятіння та охолодження ще 2 рази. Перед останнім нагріванням додають нарізаний лимон, варять ласощі 20-30 хвилин. Закупорюють варення з яблук з лимоном у пропарені банки. Варення з райських яблук
Ефектною прикрасою десертного столу може стати прозоре варення з райських яблук з хвостиками , якщо його приготувати за наступним рецептом. Мініатюрні рум'яні плоди наколюють зубочисткою або шпажкою для кращого просочування сиропом і збереження цілісності і доповнюють паличкою кориці для аромату.
Інгредієнти:
райські яблука і цукор – по 15 кг; вода – 380 мл; палички кориці – 15-2 шт. Приготування
Підготовлені яблука заливають гарячим сиропом з води і цукру, залишають на кілька годин. Кип'ятять заготівлю 5 хвилин, остуджують. Повторюють цикл 3-5 разів, додавши в процесі корицю. Після останнього кип'ятіння розкладають ласощі по стерильної тарі, укупоривают. Варення з журавлини і яблук на зиму
Заготовлене яблучне варення на зиму стане ще більш корисним за складом, яскравим на вигляд і багатим смаком, якщо зварити ласощі з додаванням свіжих ягід журавлини. Ягідну масу попередньо бланшують пару-трійку хвилин у киплячій воді, яку потім використовують для приготування цукрового сиропу.
Інгредієнти:
яблука і журавлина – по 750 г; цукровий пісок – 13 кг; вода – 05 л. Приготування
Журавлину бланшують в окропі, перекладають у друшляк. Відбирають з ємності, де варилися ягоди, пару склянок рідини, додають цукор, варять сироп. Закладають в сироп журавлину, варять 20 хвилин. Додають яблучні дольки, готують ласощі ще 20 хвилин, закупорюють на зиму. Варення з яблук в мультиварці
Готується елементарно яблучне варення в мультиварці. Пропорції базового продукту і цукру можна змінювати в залежності від бажаного підсумкового смаку ласощі або природного солодощі фрукта. Крім того, як і при варінні на плиті, склад можна доповнювати корицею, лимоном, апельсином або корисними ягодами.
Інгредієнти:
яблука – 12 кг; цукровий пісок – 800 р. Приготування
Нарізані часточками або кубиками яблука перемішують з цукром в чаші пристрою, залишають на кілька годин. Включають прилад в режимі «Гасіння» і готують ласощі 1 годину при відкритій кришці. Розфасовують гарячу масу по пропаренным банкам, герметично укупоривают і тепло укутують до охолодження.