Соус з кабачків на зиму - рецепти
Якщо ви вирішите доповнити смак картоплі фрі, піца, каші, пюре або інших гарнірів, рецепти соусу з кабачків на зиму обов'язково стануть вам у нагоді. Це абсолютно натуральна заправка, яку спокійно можна давати дітям і навіть алергікам. До того ж вона залишає багатий простір для кулінарної фантазії, дозволяючи варіювати інгредієнти.
Свіжі томати надають заправці більш насичений і соковитий смак, перетворюючи саме буденна страва в справжній кулінарний шедевр. Тому якщо у вас в холодильнику обмежений вибір продуктів, цей соус з кабачків на зиму - відмінне доповнення до макаронів.
Інгредієнти:
чорний мелений перець – 1 ч. ложка;
кабачки – 3 кг;
соняшникова олія – 160 мл;
ріпчаста цибуля – 540 г;
сіль – 2 ст. ложки;
помідори – 600 г;
цукор – 3 ст. ложки;
часник – 120 г;
гострий перець чилі – 1 ч. ложка;
оцет 9% - 2 ст. ложки;
майонез – 530 р.
Приготування
Чистимо кабачки, а також якщо вони досить старі, видаляємо насіння. Беремо велику тертку і подрібнюємо їх з її допомогою. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, ошпарюємо окропом для більш легкого зняття шкірки і подрібнюємо їх у блендері. Ріпчасту цибулю нарізаємо як можна дрібніше, викладаємо в сковороду з розпеченою олією і підсмажуємо до появи прозорості. Потім додаємо кабачки, виставляємо середній вогонь і тушкуємо овочі приблизно 40 хвилин. Після цього заливаємо суміш майонезом і томатним пюре, солимо і протушиваем ще близько 10 хвилин. Часник пропускаємо через прес і додаємо його разом з оцтом, гострим перцем чилі, чорним меленим перцем і цукром до кабачковому соусу. Все добре перемішуємо і тушкуємо приблизно 10-12 хвилин. Потім переливаємо в простерилізовані банки, закатуємо і зберігаємо в затемненому прохолодному місці.
Заготівля на зиму такого соусу з кабачків користуються великою популярністю у вегетаріанців і справжніх гурманів.
Інгредієнти:
м'якоть кабачків – 2 кг;
соєвий соус – за смаком;
сіль – 175 ст. ложки;
лимонний сік – 1 ч. ложка;
ріпчаста цибуля – 530 г;
орегано – 1 ч. ложка;
лавровий лист – 1 шт.;
базилік – 1 ч. ложка;
оцет 10% - 075 склянки;
сушена петрушка – 05 ч. ложки;
тростинний цукор – 075 склянки;
чорний перець – 05 ч. ложки;
часник – 2 зубці;
паприка – 05 ч. ложки;
томатна паста (або помідори) – 200 г;
кайенский перець – 05 ч. ложки.
Приготування
Добре відмиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння і розрізаємо на невеликі шматочки. М'якоть натираємо з допомогою терки середнього розміру. Потім посипаємо їх сіллю, накриваємо і ставимо в холодильник на цілу ніч. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками невеликого розміру на наступний ранок. Додаємо його і лавровий лист до кабачків і відварюємо їх при постійному помішуванні приблизно 20 хвилин. Потім всипаємо цукор і, не перестаючи помішувати, проварюємо соус з помідорів, кабачків, перцю на зиму ще 20 хвилин. Кладемо томатну пасту, дрібно порубаний часник. Засипаємо всі інші спеції і проварюємо заготівлю близько 5 хвилин. Вимикаємо, чекаємо, поки вона трохи охолоне, витягаємо лавровий лист і пропускаємо соус через блендер, щоб добитися однорідності. В кінці розливаємо його вже простерилізовані висушені банки, закриваємо і ще 20 хвилин стерилізуємо. Зберігається заправка в темному місці з низькою вологістю.
Соус з кабачків і помідорів на зиму
Свіжі томати надають заправці більш насичений і соковитий смак, перетворюючи саме буденна страва в справжній кулінарний шедевр. Тому якщо у вас в холодильнику обмежений вибір продуктів, цей соус з кабачків на зиму - відмінне доповнення до макаронів.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо кабачки, а також якщо вони досить старі, видаляємо насіння. Беремо велику тертку і подрібнюємо їх з її допомогою. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, ошпарюємо окропом для більш легкого зняття шкірки і подрібнюємо їх у блендері. Ріпчасту цибулю нарізаємо як можна дрібніше, викладаємо в сковороду з розпеченою олією і підсмажуємо до появи прозорості. Потім додаємо кабачки, виставляємо середній вогонь і тушкуємо овочі приблизно 40 хвилин. Після цього заливаємо суміш майонезом і томатним пюре, солимо і протушиваем ще близько 10 хвилин. Часник пропускаємо через прес і додаємо його разом з оцтом, гострим перцем чилі, чорним меленим перцем і цукром до кабачковому соусу. Все добре перемішуємо і тушкуємо приблизно 10-12 хвилин. Потім переливаємо в простерилізовані банки, закатуємо і зберігаємо в затемненому прохолодному місці.
Гострий соус з кабачків на зиму
Заготівля на зиму такого соусу з кабачків користуються великою популярністю у вегетаріанців і справжніх гурманів.
Інгредієнти:
Приготування
Добре відмиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння і розрізаємо на невеликі шматочки. М'якоть натираємо з допомогою терки середнього розміру. Потім посипаємо їх сіллю, накриваємо і ставимо в холодильник на цілу ніч. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками невеликого розміру на наступний ранок. Додаємо його і лавровий лист до кабачків і відварюємо їх при постійному помішуванні приблизно 20 хвилин. Потім всипаємо цукор і, не перестаючи помішувати, проварюємо соус з помідорів, кабачків, перцю на зиму ще 20 хвилин. Кладемо томатну пасту, дрібно порубаний часник. Засипаємо всі інші спеції і проварюємо заготівлю близько 5 хвилин. Вимикаємо, чекаємо, поки вона трохи охолоне, витягаємо лавровий лист і пропускаємо соус через блендер, щоб добитися однорідності. В кінці розливаємо його вже простерилізовані висушені банки, закриваємо і ще 20 хвилин стерилізуємо. Зберігається заправка в темному місці з низькою вологістю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з кабачків
Соус з кабачків - це прекрасний варіант зимової закрутки або чудове гаряче блюдо, яке подають на обід. Якщо ваш кабачковий урожай дозволяє зробити
Соте з кабачків на зиму
Серед великої кількості різної консервації у кожної господині знайдеться пара баночок смачного соте. І зовсім не даремно, адже це нехитре блюдо
Асорті з кабачків на зиму
Якщо вам набридло закочувати кабачки на зиму звичайним способом, хочеться спробувати чогось нового і смачного - приготуйте асорті з кабачків, та
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Заготовки з кабачків на зиму
Рідко яка господиня не вважає своїм боргом зробити заготовки на зиму з сезонних овочів і фруктів. А якщо ще й дачну ділянку є або город, то тут вже