Вернуться назад Распечатать

Соус з кабачків на зиму - рецепти

Якщо ви вирішите доповнити смак картоплі фрі, піца, каші, пюре або інших гарнірів, рецепти соусу з кабачків на зиму обов'язково стануть вам у нагоді. Це абсолютно натуральна заправка, яку спокійно можна давати дітям і навіть алергікам. До того ж вона залишає багатий простір для кулінарної фантазії, дозволяючи варіювати інгредієнти.

Соус з кабачків і помідорів на зиму


Свіжі томати надають заправці більш насичений і соковитий смак, перетворюючи саме буденна страва в справжній кулінарний шедевр. Тому якщо у вас в холодильнику обмежений вибір продуктів, цей соус з кабачків на зиму - відмінне доповнення до макаронів.
Інгредієнти:

  • чорний мелений перець – 1 ч. ложка;

  • кабачки – 3 кг;

  • соняшникова олія – 160 мл;

  • ріпчаста цибуля – 540 г;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • помідори – 600 г;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • часник – 120 г;

  • гострий перець чилі – 1 ч. ложка;

  • оцет 9% - 2 ст. ложки;

  • майонез – 530 р.


  • Приготування
    Чистимо кабачки, а також якщо вони досить старі, видаляємо насіння. Беремо велику тертку і подрібнюємо їх з її допомогою. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, ошпарюємо окропом для більш легкого зняття шкірки і подрібнюємо їх у блендері. Ріпчасту цибулю нарізаємо як можна дрібніше, викладаємо в сковороду з розпеченою олією і підсмажуємо до появи прозорості. Потім додаємо кабачки, виставляємо середній вогонь і тушкуємо овочі приблизно 40 хвилин. Після цього заливаємо суміш майонезом і томатним пюре, солимо і протушиваем ще близько 10 хвилин. Часник пропускаємо через прес і додаємо його разом з оцтом, гострим перцем чилі, чорним меленим перцем і цукром до кабачковому соусу. Все добре перемішуємо і тушкуємо приблизно 10-12 хвилин. Потім переливаємо в простерилізовані банки, закатуємо і зберігаємо в затемненому прохолодному місці.

    Гострий соус з кабачків на зиму


    Заготівля на зиму такого соусу з кабачків користуються великою популярністю у вегетаріанців і справжніх гурманів.
    Інгредієнти:

  • м'якоть кабачків – 2 кг;

  • соєвий соус – за смаком;

  • сіль – 175 ст. ложки;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • ріпчаста цибуля – 530 г;

  • орегано – 1 ч. ложка;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • базилік – 1 ч. ложка;

  • оцет 10% - 075 склянки;

  • сушена петрушка – 05 ч. ложки;

  • тростинний цукор – 075 склянки;

  • чорний перець – 05 ч. ложки;

  • часник – 2 зубці;

  • паприка – 05 ч. ложки;

  • томатна паста (або помідори) – 200 г;

  • кайенский перець – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Добре відмиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння і розрізаємо на невеликі шматочки. М'якоть натираємо з допомогою терки середнього розміру. Потім посипаємо їх сіллю, накриваємо і ставимо в холодильник на цілу ніч. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками невеликого розміру на наступний ранок. Додаємо його і лавровий лист до кабачків і відварюємо їх при постійному помішуванні приблизно 20 хвилин. Потім всипаємо цукор і, не перестаючи помішувати, проварюємо соус з помідорів, кабачків, перцю на зиму ще 20 хвилин. Кладемо томатну пасту, дрібно порубаний часник. Засипаємо всі інші спеції і проварюємо заготівлю близько 5 хвилин. Вимикаємо, чекаємо, поки вона трохи охолоне, витягаємо лавровий лист і пропускаємо соус через блендер, щоб добитися однорідності. В кінці розливаємо його вже простерилізовані висушені банки, закриваємо і ще 20 хвилин стерилізуємо. Зберігається заправка в темному місці з низькою вологістю.