Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з буряка на зиму

Ікра з буряка на зиму

18-11-2016, 21:38
657
Ікра з буряка на зиму
Серед численних домашніх заготовок з овочів, особливо яскравою і за смаком і за зовнішнім виглядом вдається закуска з буряка у вигляді ікри. Саме про неї ми сьогодні і поговоримо розповімо, як приготувати таке ласощі самостійно на зиму.

Як приготувати ікру з червоного буряка на зиму – рецепт з часником


Інгредієнти:

  • червоний буряк – 19 кг;

  • помідори – 29 кг;

  • часникові великі головки – 3 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 850 г;

  • стручки гострого перцю – 2-3 шт.;

  • кам'яна не йодована сіль – 50 г або по смаку;

  • рафінована соняшникова олія – 240 мл;

  • цукровий пісок – 15 р.


  • Приготування
    Для приготування ікри вибираємо буряк винегретных сортів з насиченим забарвленням, очищаємо коренеплоди і пропускаємо через м'ясорубку (можна перемолоти в блендері). Кладемо подрібнену бурякову масу в каструлю або казан, доливаємо олія соняшникова без аромату і ставимо на конфорки плити на помірний вогонь. Даємо вмісту посудини закипіти і припускаємо протягом півгодини при періодичному помішуванні.
    В цей час вимиті помідори, а також очищені від плодоніжок і насіння болгарські та гострі перці подрібнюємо тим же методом, що і буряк і визначаємо в окремі миски. Подрібнюємо також і очищені часникові зубці. Їх можна просто вичавити через прес, перетерти через тертку або теж скористатися м'ясорубкою або блендером.
    Через тридцять хвилин варіння додаємо в посудину перекручені томати і варимо заготівлю ще хвилин сорок. По закінченні часу закладаємо болгарський перець і продовжуємо варіння ще протягом двадцяти хвилин. На заключному етапі кидаємо часникову масу і гострий перець, підсолюємо закуску, всипаємо цукор, даємо прокипіти протягом десяти хвилин і тут же розфасовуємо за стерильним і сухим скляних баночках. Після закупорювання судин необхідно помістити їх для природної самостерилизации під «шубу» до повного охолодження.
    Щоб отримати більш гостру ікру з буряка на зиму, кількість стручків гострого перчика необхідно подвоїти. Для дієтичного варіанту заготовки його можна не класти зовсім, а також замінити часник репчатыми цибулинами.

    Ікра з вареного буряка на зиму – рецепт з цибулею


    Інгредієнти:

  • червоний буряк – 4 кг;

  • ріпчасті цибулини – 2 кг;

  • кам'яна не йодована сіль – 60 г або по смаку;

  • рафінована соняшникова олія – 240 мл;

  • горошини запашного перцю – 4-5 шт.;

  • лаврові листи (за бажанням) – 2 шт.;

  • оцет (9%) – 190 мл


  • Приготування
    Даний варіант приготування ікри з буряка кардинально відрізняється від попереднього і за технологією і за смаком готової заготовки. Буряк на цей раз ми будемо попередньо відварювати до повної готовності. Для цього коренеплоди винегретных сортів моєму ретельно і заливаємо в підходящої посудині водою. Варимо овоч після закипання від сорока хвилин до півтора годин (до м'якості). Буряк можна приготувати і в фользі або в рукаві у духовці, так вона вийде ще смачніше, а також максимально збереже колір і цінні властивості.
    Поки вариться буряк, очищаємо і нарізаємо кубиками як можна дрібніше цибулини. По готовності і після охолодження коренеплоди очищаємо і перетираємо на середньої або дрібної тертці. Можна просто скористатися для подрібнення овочів блендером або комбайном.
    Підготовлений цибулю викладаємо в сковороду з прогрітим маслом і обсмажуємо трохи. Тепер додаємо цукрову масу, підсолюємо компоненти, кидаємо горошини перчика і лаврові листи за бажанням і тушкуємо при частому помішуванні протягом двадцяти хвилин. Додаємо до завершення оцет, прогріваємо заготівлю ще хвилину і тут же розфасовуємо за сухим, стерильним судинах. Після закупорювання маємо ємності під «шубою» для природної самостерилизации.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ікра з кабачків на зиму – простий рецепт
    Ікра з кабачків на зиму – простий рецепт
    Всім, хто шалено любить кабачкову ікру, пропонуємо звернути увагу на рецепти, описані далі. Розповімо, як власноруч зробити цю чудову закуску
    Баклажанна ікра на зиму – пальчики оближеш!
    Баклажанна ікра на зиму – пальчики оближеш!
    Напевно у кожної господині є особливий рецепт баклажанної ікри, однак варіанти, описані далі, вразять навіть бувалого кулінара. Розповімо, як
    Морквяна ікра
    Морквяна ікра
    Якщо ви вважаєте, що на основі моркви смачної страви не вийде, радимо звернути увагу на рецепти, описані далі. Пропонуємо створити чудову морквяну
    Класична ікра з баклажанів
    Класична ікра з баклажанів
    Найпростіше, що можна створити з баклажанів - звичайно, ікра. Далі підкажемо два найбільш простих і цікавих рецепти, які неодмінно вам сподобаються.
    Смажена ікра з буряка
    Смажена ікра з буряка
    Незважаючи на те, що бурякову ікру сьогодні рідко зустрінеш за традиційним домашнім обідом, рецептів її виготовлення існує досить багато. Спробуйте
    Лечо з болгарського перцю на зиму
    Лечо з болгарського перцю на зиму
    Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,