Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажанна ікра на зиму – пальчики оближеш!

Баклажанна ікра на зиму – пальчики оближеш!

18-11-2016, 21:38
666
Баклажанна ікра на зиму – пальчики оближеш!
Не полінувавшись влітку і витративши зовсім небагато часу, можна заготовити на зиму баклажанну ікру, та таку смачну і ароматну, що пальчики оближеш!

Смачна баклажанна ікра на зиму – простий рецепт приготування


Інгредієнти:

  • баклажани свіжі – 19 кг;

  • помідори стиглі – 14 кг;

  • ріпчасті цибулини і морква – по 950 г;

  • солодкий болгарський перець – 950 г;

  • стручки гострого перцю – 1-2 шт.;

  • оцет (9%) – 15 мл;

  • кам'яна не йодована сіль – 60 г;

  • рафінована соняшникова олія – 320 мл;

  • цукровий пісок – 25 р.


  • Приготування
    Існує маса способів заготівлі баклажанної ікри на зиму. Даний варіант є одним з найбільш простих і доступних, але разом з тим дає ідеальний смакової результат.
    Баклажани необхідно спочатку вимити, нарізати невеликими кубиками і залити хвилин на п'ятнадцять підсоленою водою, розчинивши в трьох літрах рідини сто грам солі. Після вимочування ретельно промиваємо кубики овоча чистою водою і трохи віджимаємо. Разом з тим готуємо й інші компоненти для заготівлі. Очищені цибулини, а також помідори і стручки болгарського солодкого та гострого перцю шаткуємо кубиками, а моркву перетираємо через середню терку.
    Тепер обсмажуємо кожен овоч окремо в глибокій сковороді на соняшниковій без аромату олії і викладаємо в емальований каструлю. Додаємо при цьому сіль і цукор-пісок, перемішуємо складові і після закипання варимо при періодичному помішуванні протягом сорока хвилин або до отримання бажаної густоти ікри. При бажанні можна додати в заготовку трохи нарубаної зелені і перетертого часнику за смаком. На закінчення вливаємо оцет, при бажанні перетворюємо ікру в пюре за допомогою блендера або залишаємо шматочками і розфасовуємо ще гарячою по завчасно підготовленим і сухим стерильним судинах. Після закупорювання і самостерилизации ікри під теплою ковдрою і охолодження переміщуємо ємності на зберігання в комору до інших заготовок. Ікра виходить неймовірно смачною – ну просто пальчики оближеш!

    Кабачково-баклажанна ікра на зиму – пальчики оближеш!


    Інгредієнти:

  • баклажани – 12 кг;

  • кабачки – 07 кг;

  • ріпчасті цибулини і морква – по 180 г;

  • зубки часникові – 5-7 шт.;

  • паста томатна – 180 г;

  • кам'яна не йодована сіль – за смаком;

  • рафінована соняшникова олія – 160 мл;

  • перець свежеперемолотый чорний – за смаком.


  • Приготування
    З даного рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати смачну баклажанну ікру на зиму з томатною пастою без оцту. Максимально корисною заготівля вдасться, якщо взяти в якості томатної основи домашню пасту. Пропорції кабачків і баклажанів можна змінити за власним бажанням або необхідності, в будь-якому випадку вийде смачно – пальчики оближеш!
    Спочатку готуємо баклажани. Їх необхідно також як і в попередньому випадку вимити, нарізати кубиками і замочити ненадовго в підсоленій воді. Тим часом готуємо також кабачки, подрібнивши їх тим же методом, що і баклажани, а також очищений цибульку і моркву, перетерши останню на тертці.
    Баклажани зливаємо на друшляк, після чого ретельно споліскують, змиваючи сіль, і віджимаємо гарненько. Тепер розігріваємо на сковороді соняшникова без запаху масло, викладаємо в нього цибульну і морквяну масу і даємо трохи підрум'янитися. Перекладаємо піджарку в каструлю або казан, а в олію, викладаємо баклажани. Після того як овоч підрум'янитися, відправляємо масу до цибулі з морквою, а в маслі обсмажуємо та кабачки, які після цього також відправляємо в посудину до інших овочів. Додаємо в основу ікри томатну пасту, сіль та цукровий пісок і припускаємо після закипання на помірному вогні протягом сорока хвилин. В кінці гасіння додаємо продавлені через прес часникові зубці і закладаємо при бажанні дрібненько нашатковану зелень.
    Залишилося тільки перетворити ікру за допомогою заглибного блендра в пюре, трохи прогріти після цього і розкласти по банках, які повинні бути заздалегідь простерилізовані і висушені. Укупорив судини кришкою, розташовуємо їх під теплою ковдрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ікра з кабачків на зиму – простий рецепт
    Ікра з кабачків на зиму – простий рецепт
    Всім, хто шалено любить кабачкову ікру, пропонуємо звернути увагу на рецепти, описані далі. Розповімо, як власноруч зробити цю чудову закуску
    Ікра з запечених баклажанів на зиму
    Ікра з запечених баклажанів на зиму
    Ікра з запечених баклажанів чудово поєднується з м'ясними стравами або різними гарнірами. При цьому ви можете доповнювати смак страви іншими
    Морквяна ікра
    Морквяна ікра
    Якщо ви вважаєте, що на основі моркви смачної страви не вийде, радимо звернути увагу на рецепти, описані далі. Пропонуємо створити чудову морквяну
    Класична ікра з баклажанів
    Класична ікра з баклажанів
    Найпростіше, що можна створити з баклажанів - звичайно, ікра. Далі підкажемо два найбільш простих і цікавих рецепти, які неодмінно вам сподобаються.
    Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш!»
    Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш!»
    Ікра, яку пропонуємо зробити за описаним у статті рецептами, завжди виходить надзвичайно смачною. Розповімо базовий рецепт цього улюбленого ласощі і