Не полінувавшись влітку і витративши зовсім небагато часу, можна заготовити на зиму баклажанну ікру, та таку смачну і ароматну, що пальчики оближеш!
Смачна баклажанна ікра на зиму – простий рецепт приготування
Інгредієнти: баклажани свіжі – 19 кг; помідори стиглі – 14 кг; ріпчасті цибулини і морква – по 950 г; солодкий болгарський перець – 950 г; стручки гострого перцю – 1-2 шт.; оцет (9%) – 15 мл; кам'яна не йодована сіль – 60 г; рафінована соняшникова олія – 320 мл; цукровий пісок – 25 р. Приготування Існує маса способів заготівлі баклажанної ікри на зиму. Даний варіант є одним з найбільш простих і доступних, але разом з тим дає ідеальний смакової результат.
Баклажани необхідно спочатку вимити, нарізати невеликими кубиками і залити хвилин на п'ятнадцять підсоленою водою, розчинивши в трьох літрах рідини сто грам солі. Після вимочування ретельно промиваємо кубики овоча чистою водою і трохи віджимаємо. Разом з тим готуємо й інші компоненти для заготівлі. Очищені цибулини, а також помідори і стручки болгарського солодкого та гострого перцю шаткуємо кубиками, а моркву перетираємо через середню терку.
Тепер обсмажуємо кожен овоч окремо в глибокій сковороді на соняшниковій без аромату олії і викладаємо в емальований каструлю. Додаємо при цьому сіль і цукор-пісок, перемішуємо складові і після закипання варимо при періодичному помішуванні протягом сорока хвилин або до отримання бажаної густоти ікри. При бажанні можна додати в заготовку трохи нарубаної зелені і перетертого часнику за смаком. На закінчення вливаємо оцет, при бажанні перетворюємо ікру в пюре за допомогою блендера або залишаємо шматочками і розфасовуємо ще гарячою по завчасно підготовленим і сухим стерильним судинах. Після закупорювання і самостерилизации ікри під теплою ковдрою і охолодження переміщуємо ємності на зберігання в комору до інших заготовок. Ікра виходить неймовірно смачною – ну просто пальчики оближеш!
Кабачково-баклажанна ікра на зиму – пальчики оближеш!
Інгредієнти: баклажани – 12 кг; кабачки – 07 кг; ріпчасті цибулини і морква – по 180 г; зубки часникові – 5-7 шт.; паста томатна – 180 г; кам'яна не йодована сіль – за смаком; рафінована соняшникова олія – 160 мл; перець свежеперемолотый чорний – за смаком. Приготування З даного рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати смачну баклажанну ікру на зиму з томатною пастою без оцту. Максимально корисною заготівля вдасться, якщо взяти в якості томатної основи домашню пасту. Пропорції кабачків і баклажанів можна змінити за власним бажанням або необхідності, в будь-якому випадку вийде смачно – пальчики оближеш!
Спочатку готуємо баклажани. Їх необхідно також як і в попередньому випадку вимити, нарізати кубиками і замочити ненадовго в підсоленій воді. Тим часом готуємо також кабачки, подрібнивши їх тим же методом, що і баклажани, а також очищений цибульку і моркву, перетерши останню на тертці.
Баклажани зливаємо на друшляк, після чого ретельно споліскують, змиваючи сіль, і віджимаємо гарненько. Тепер розігріваємо на сковороді соняшникова без запаху масло, викладаємо в нього цибульну і морквяну масу і даємо трохи підрум'янитися. Перекладаємо піджарку в каструлю або казан, а в олію, викладаємо баклажани. Після того як овоч підрум'янитися, відправляємо масу до цибулі з морквою, а в маслі обсмажуємо та кабачки, які після цього також відправляємо в посудину до інших овочів. Додаємо в основу ікри томатну пасту, сіль та цукровий пісок і припускаємо після закипання на помірному вогні протягом сорока хвилин. В кінці гасіння додаємо продавлені через прес часникові зубці і закладаємо при бажанні дрібненько нашатковану зелень.
Залишилося тільки перетворити ікру за допомогою заглибного блендра в пюре, трохи прогріти після цього і розкласти по банках, які повинні бути заздалегідь простерилізовані і висушені. Укупорив судини кришкою, розташовуємо їх під теплою ковдрою.