Брусниця, протерта з цукром
Якщо врожай брусниці дозволяє зробити заготовки, відмінний варіант – брусниця , протерта з цукром, а рецепт можна змінювати, включаючи фантазію.
Комора користі і смаку
Якщо в господарстві є великий морозильна камера (або холодильник з місткою морозильною камерою), брусниця заморожена, протерта з цукром – рецепт для вас.
Інгредієнти:
перебрані без гілочок і сміття ягоди – 2 кг;
пісок цукровий – 2 кг.
Приготування
Оскільки ягоди не піддаються варінні, щоб видалити всі бактерії, промиваємо брусницю спочатку в холодній воді, потім промиваємо водою, нагрітої до 80 градусів.
Ягода має обсохнути (краще викласти її тонким шаром на паперові рушники).
Найпростіше брусниця, протерта з цукром, готується в блендері. Поміщаємо порціями ягоди і цукор і пюрируем. Не збиваємо занадто довго, щоб не вийшов ягідний мус. Пари хвилин достатньо.
Тепер беремо невеликі пластикові коробочки з щільно закриваються кришечками і до середини наповнюємо їх пюре. Встановлюємо у морозильну камеру і чекаємо зими.
Всім хороша брусниця, протерта з цукром, а рецепт для холодильника дозволяє зробити найбільш корисні заготовки, але не у всіх під рукою пластикові коробочки. Замість них можна використовувати щільні поліетиленові пакети.
Вкладаємо один пакет в інший, кожен вливаємо близько 500 мл ягідного пюре, дуже щільно зав'язуємо і кладемо лежачи наші пакети в морозильник. У такому вигляді брусниця, протерта з цукром на зиму, зберігається до півроку.
Якщо немає морозилки
Розширюємо смаки – брусниця з журавлиною, протерта з цукром, набагато смачніше.
Інгредієнти:
перебрані ягоди журавлини і брусниці без сміття – по 1 кг;
цукровий білий очищений пісок – 3 кг.
Приготування
Ягоди промиваємо до тих пір, поки вода не стане абсолютно чистою, даємо їм стекти і за допомогою дерев'яної товкачика перетворюємо в кашку.
Прогріваємо на повільному вогні, порціями по 500 г, додаючи цукор. Заважаємо безперервно, щоб цукор не пригорав.
Коли суміш закипіла, знімаємо піну і вимикаємо. Протерті ягоди досить швидко охолонуть, після цього потрібно знову підігріти суміш до кипіння.
Коли піна знята, знову вимикаємо і даємо пюре охолонути.
У цей час потрібно підготувати баночки: використовуючи харчову соду, добре відмиваємо їх, видаляючи бруд і жир, полощіть під проточною водою і стерилізуємо над окропом, обдаючи пором.
Нагріваємо пюре в третій раз, розкладаємо в банки і закатуємо.
Якщо журавлини немає, по цьому ж рецепту готується брусниця, протерта з цукром і апельсином, рецепт відрізняється тільки тим, що очищені від шкірки апельсини потрібно пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Далі варимо так само. Ну, а пропорції ягід і фруктів можуть бути будь – якими- залежить від смаку.
Комора користі і смаку
Якщо в господарстві є великий морозильна камера (або холодильник з місткою морозильною камерою), брусниця заморожена, протерта з цукром – рецепт для вас.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо немає морозилки
Розширюємо смаки – брусниця з журавлиною, протерта з цукром, набагато смачніше.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Брусниця з цукром на зиму
Оскільки брусниця не надто солодка, а цукор – чудовий консервант, то не варто даремно переводити продукт. Така заготівля довше збереже свої корисні
Гарбуз з апельсином на зиму
Погодьтеся, смак гарбуза подобається далеко не кожному, а постійно вигадувати, як цікаво її приготувати не завжди є час. Тому рекомендуємо доповнити
Брусниця на зиму без варіння – рецепти
Найкраща можливість зберегти цінні властивості різних ягід на зиму - не піддавати їх тепловій обробці. Сьогодні поговоримо, як заготовити брусницю
Брусниця з цукром без варіння на зиму
Використовуючи рецепти, наведені далі, ви забезпечите себе абсолютно незвичайною і дійсно корисною консервацією. Пропонуємо заготовити брусницю без
Журавлина, протерта з цукром - рецепт
Найпростіший і тому поширений спосіб заготівлі журавлини - це протерти її з цукром. Крім очевидної користі, ця заготовка улюблена багатьма за свій
Брусниця з медом
Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні