Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Брусниця з цукром без варіння на зиму

Брусниця з цукром без варіння на зиму

18-11-2016, 21:02
404
Брусниця з цукром без варіння на зиму
Поспішіть закрити кілька баночок чудового ласощі, яке послужить взимку дуже корисну службу. Нижче ми розповімо, як заготовити на зиму в домашніх умовах смачну брусницю, протерту з цукром без варіння.

Брусниця, протерта з цукром – рецепт без варіння


Інгредієнти:

  • стиглі ягоди брусниці – 18 кг;

  • дрібний цукор – 2 кг.


  • Приготування
    Перебрані стиглі ягоди промиваємо спочатку в одній воді, а потім споліскують в інший. Розсипаємо їх на велику чистий рушник і даємо близько години просохнути. Тепер збираємо всі ягідки, змішуємо їх в якій-небудь ємності з необхідною кількістю дрібного цукру, а потім пропускаємо цю суміш через найдрібніше сито електром'ясорубки.
    При подрібненні брусниці, ми трохи роздрібнили крупинки цукру, але цього не достатньо для того, щоб він встиг повністю розчинитися. Тому залишаємо наше варення на 30-40 хвилин в каструлі, періодично перемішуючи.
    Баночки, обсягом не більше 05 літра, добре смажимо в духовій шафі, а після розливаємо по них варення і укупориваем його також підсмаженою металевими кришками. Ховаємо в холодильник і терпляче чекаємо зими.

    Брусниця з цукром без варіння – рецепт на зиму


    Ванілін зробить це ласощі особливо ароматним. Таку заготовку можна застосовувати у наповненні улюблених пирогів або доповнити шматочок хлібця і подати з чаєм.
    Інгредієнти:

  • ягоди брусниці – 22 кг;

  • цукровий пісок – 2 кг;

  • ванілін – 2/3 ст. ложки.


  • Приготування
    В глибокому металевому ситі промиваємо підготовлену брусницю і залишаємо до тих пір, поки з неї не стече вся вода. Далі переміщуємо все в широку миску і дерев'яним товкачем акуратно придавлюємо всі ягідки, лише до тієї міри, щоб брусниця дала тріщини на шкірці. Покриваємо всі ці ягоди цукровим піском і відставляємо хвилин на 40 вбік. Потім дерев'яною лопаткою перемішуємо промоклий цукор з брусницею, всипаємо сюди ароматну ваніль і даємо настоятися варенню ще близько 20 хвилин.
    Тричі обдаємо окропом скляні ємності і, перемішавши варення в черговий раз, розливаємо його. Кожну банку накриваємо прокип'яченої кришкою і до повного упору закатуємо. У холодильнику ця заготовка може зберігатися досить довго.

    Брусниця, мочена з цукром без варіння


    Ця заготовка підкорить всіх любителів незвичайних страв. Брусниця виходить особливо смачною, в міру пряної і чудово ароматною.
    Інгредієнти:

  • брусниця – 15 кг;

  • питна вода – 15 л;

  • дрібний білий цукор – 80 г;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки;

  • запашний перець – 9 шт.;

  • бутони гвоздики – 9 шт.;

  • палички кориці – 2 шт.


  • Приготування
    По банкам, підготовленим належним чином до подальшої консервації, розподіляємо вимиту і хорошенечко просушену брусницю так, щоб до краю горлечка залишалося 3-35 сантиметра.
    На дно невеликої каструльки висипаємо горошини запашного перцю, бутони ароматною гвоздики і кладемо пару паличок кориці. Заливаємо всі ці прянощі питною водою і ставимо каструлю на конфорку включеної плити. Після початку закипання води проварюємо вміст ємності близько 3-4 хвилин. Далі накриваємо її підходящої кришкою і остуджуємо відвар до трохи теплого стану. З допомогою шумівки витягаємо прянощі, а в ароматний настоявшийся відвар вводимо кухонну сіль разом з дрібним цукром. Ретельно розмішуємо їх, і розливаємо весь вміст каструлі з ємкостей з брусничкою, залишаючи до краю шийок 1 сантиметр. Щільно закриваємо кожну банку прогрітій в окропі капроновою кришкою і виставляємо мочені ягоди в холодильник або льох.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мочена брусниця з цукром на зиму
    Мочена брусниця з цукром на зиму
    Така заготівля стане незамінним компонентом безлічі різноманітних страв, наприклад, салатів, гарячих страв або ситної випічки. Далі підкажемо, як
    Брусниця на зиму без варіння – рецепти
    Брусниця на зиму без варіння – рецепти
    Найкраща можливість зберегти цінні властивості різних ягід на зиму - не піддавати їх тепловій обробці. Сьогодні поговоримо, як заготовити брусницю
    Брусниця мочена на зиму
    Брусниця мочена на зиму
    Взимку таку заготовку можна пустити в хід в якості пікантного доповнення до салату або м'ясної страви, а можна і в десертах застосовувати. Мочена
    Варення з яблук і брусниці на зиму
    Варення з яблук і брусниці на зиму
    Чудове варення рекомендуємо виготовити з описаних далі рецептами. Розповімо, як поєднати яблука і брусницю в одному чудовому столі. Запропонуємо
    Брусниця з медом
    Брусниця з медом
    Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні
    Брусниця в сиропі - рецепт
    Брусниця в сиропі - рецепт
    Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.