Варення з яблук і брусниці на зиму
Давайте займемося приготуванням смачного варення з корисною брусниці разом з ароматними, садовими яблуками, а як таке ласощі варити, ми в процесі докладно розповімо.
Інгредієнти:
стиглі ягоди брусниці – 12 кг;
ароматні червоні яблука – 800 г;
цукровий пісок – 18 кг.
Приготування
Ретельно промиваємо холодною водою всю брусницю. Розкладаємо ягоди на розстеленій чистому рушнику і просушуємо близько 30-40 хвилин. Далі пропускаємо через велике сито м'ясорубки. Перекладаємо отриману ягідну кашку в широку металеву миску і засипаємо половиною цукрового піску.
З яблучок зрізаємо тонким шаром шкірку і вирізаємо серцевини. Саму м'якоть нарізаємо невеликими довільними шматочками, які наступним шаром викладаємо в миску. Покриваємо їх залишком цукрового піску і забираємо ємність з фруктово-ягідним варенням в прохолодне місце на 15 години. Далі перемішуємо яблука і брусницю з цукром і ставимо миску на газову конфорку плити. Після закипання варення, варимо його рівно 5 хвилин. Розкладаємо ласощі по оброблених скляних банок і укупориваем їх прокип'яченими кришками.
Інгредієнти:
ягоди брусниці – 13 кг;
стиглі яблука – 13 кг;
апельсини – 2 шт.;
дрібний цукор – 23 кг.
Приготування
Вимиваємо ретельно фрукти і ягоди. Брусницю поміщаємо в чашу мультиварки і за допомогою дерев'яного маточки, зовсім трохи придавлюємо ягоди. Тоді на них полопается захисний шар щільної шкірки і ягодам простіше буде виділяти сік. Яблучка нарізаємо невеликими довгастими шматочками, не зрізуючи з них шкірки. Викладаємо їх у ту ж ємність де знаходиться брусниця, додаємо сюди дрібний цукор і перемішуємо все. Тепер кожен апельсин розрізаємо на 4 часточки, а потім максимально вичавлюємо з нього сік прямо поверх яблук з брусницею. На мультиварці активуємо режим «Гасіння» і готуємо наше напрочуд смачне варення 1 годину 45 хвилин.
Розподіляємо весь вміст мультиварки по підготовленим належним чином скляних ємностей і до повного упору закочує їх підготовленими кришками.
Варення «П'ятихвилинка» з яблук з брусницею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиваємо холодною водою всю брусницю. Розкладаємо ягоди на розстеленій чистому рушнику і просушуємо близько 30-40 хвилин. Далі пропускаємо через велике сито м'ясорубки. Перекладаємо отриману ягідну кашку в широку металеву миску і засипаємо половиною цукрового піску.
З яблучок зрізаємо тонким шаром шкірку і вирізаємо серцевини. Саму м'якоть нарізаємо невеликими довільними шматочками, які наступним шаром викладаємо в миску. Покриваємо їх залишком цукрового піску і забираємо ємність з фруктово-ягідним варенням в прохолодне місце на 15 години. Далі перемішуємо яблука і брусницю з цукром і ставимо миску на газову конфорку плити. Після закипання варення, варимо його рівно 5 хвилин. Розкладаємо ласощі по оброблених скляних банок і укупориваем їх прокип'яченими кришками.
Варення з брусниці з яблуками і апельсинами в мультиварці – простий рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиваємо ретельно фрукти і ягоди. Брусницю поміщаємо в чашу мультиварки і за допомогою дерев'яного маточки, зовсім трохи придавлюємо ягоди. Тоді на них полопается захисний шар щільної шкірки і ягодам простіше буде виділяти сік. Яблучка нарізаємо невеликими довгастими шматочками, не зрізуючи з них шкірки. Викладаємо їх у ту ж ємність де знаходиться брусниця, додаємо сюди дрібний цукор і перемішуємо все. Тепер кожен апельсин розрізаємо на 4 часточки, а потім максимально вичавлюємо з нього сік прямо поверх яблук з брусницею. На мультиварці активуємо режим «Гасіння» і готуємо наше напрочуд смачне варення 1 годину 45 хвилин.
Розподіляємо весь вміст мультиварки по підготовленим належним чином скляних ємностей і до повного упору закочує їх підготовленими кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити варення з брусниці?
Незважаючи на те, що брусниця не особливо популярна в приготуванні варення, все ж рекомендуємо заготовити цю північну ягоду саме таким способом.
Брусниця з цукром без варіння на зиму
Використовуючи рецепти, наведені далі, ви забезпечите себе абсолютно незвичайною і дійсно корисною консервацією. Пропонуємо заготовити брусницю без
Варення «П'ятихвилинка» з брусниці – рецепт
Чисте брусничне варення зможе не тільки підняти настрій яскравими фарбами, але і наповнити організм вітамінами, які чудово зберігаються в ягодах при
Компот з яблук і брусниці
З брусниці нерідко готують джеми і варення, а ось компоти і соки чомусь намагаються не варити. Виправляємо несправедливість і пропонуємо цікаві
Варення з брусниці з яблуками
Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю
Варення з брусниці в мультиварці
Варення з брусниці - це смачний і корисний продукт, так як ця ягода володіє великою кількістю цілющих властивостей. І сьогодні ми розповімо вам, як