» » Як варити варення з брусниці?

Як варити варення з брусниці?

Як варити варення з брусниці?
Якщо вам пощастило обзавестися хоча б невеликою кількістю брусниці, не пропустіть можливість виготовити з неї незрівнянне солодке частування. Щоб насолоджуватися взимку чудовим ласощами, пропонуємо заготовити з ягід брусниці пречудове варення, а як його зварити, ми докладно розповімо вам.

Як варити варення «П'ятихвилинка» з брусниці з яблуками рецепт


Інгредієнти:

  • ягоди брусниці – 13 кг;

  • яблука – 500 г;

  • цукровий пісок – 700 р.


  • Приготування
    Вимиваємо ягоди брусниці, ретельно переглядаючи їх на наявність сміття, а потім, трохи просушуємо все. Яблука очищаємо від насіннєвих серцевин, грубої шкірки і прокручуємо їх через велике сито електром'ясорубки.
    В металеву широку миску висипаємо всю брусницю і пересипаємо її половиною підготовленого цукру. Зверху рівномірно розподіляємо яблучну кашку, яку засипаємо залишилися цукровим піском. Залишаємо миску на пару годин в прохолодному місці. Коли ягоди з фруктами пустять сік, відправляємо майбутнє варення на конфорки плити. При постійному перемішуванні, варимо ласощі, протягом 5 хвилин.
    Тепер, розподіляємо весь вміст миски з добре просмаженим в духовій шафі скляних баночках і укупориваем їх також підсмаженою кришками. Відправляємо заготівлю повільно остигати під теплою ковдрою.

    Як варити варення з замороженої брусниці з грушами і апельсином в мультиварці – рецепт?


    Інгредієнти:

  • брусниця заморожена – 12 кг;

  • свіжі груші – 800 г;

  • апельсин – 1 шт.;

  • дрібний цукор – 1 кг.


  • Приготування
    Вирізаємо серединки з стиглих, соковитих груш, а потім тонко зрізаємо з них непотрібну нам шкірку. Ділимо фрукти на довільні шматочки, які викладаємо в ємність мультиварки. Розрізаємо навпіл соковитий апельсин і з обох цих половинок максимально вичавлюємо сік прямо поверх підготовлених груш.
    Ягоди замороженої брусниці, поміщаємо в глибокий друшляк і даємо їм час розморозитися природним шляхом. Потім ошпарюємо їх крутим окропом і коли, його залишки стечуть через друшляк, перекладаємо ягідки в мультиварку з грушами.
    Засипаємо вміст чаші дрібним цукровим піском і активуємо режим «Гасіння». Це незрівнянне варення готуємо протягом 55 хвилин, а після розподіляємо його по правильно підготовленим до консервації банкам і герметично укупориваем їх. Залиште заготовки остигати під пледом до ранку.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:04
    Переглядів: 36