Давайте займемося приготуванням смачного варення з корисною брусниці разом з ароматними, садовими яблуками, а як таке ласощі варити, ми в процесі докладно розповімо.
Варення «П'ятихвилинка» з яблук з брусницею – рецепт
Інгредієнти: стиглі ягоди брусниці – 12 кг; ароматні червоні яблука – 800 г; цукровий пісок – 18 кг. Приготування Ретельно промиваємо холодною водою всю брусницю. Розкладаємо ягоди на розстеленій чистому рушнику і просушуємо близько 30-40 хвилин. Далі пропускаємо через велике сито м'ясорубки. Перекладаємо отриману ягідну кашку в широку металеву миску і засипаємо половиною цукрового піску.
З яблучок зрізаємо тонким шаром шкірку і вирізаємо серцевини. Саму м'якоть нарізаємо невеликими довільними шматочками, які наступним шаром викладаємо в миску. Покриваємо їх залишком цукрового піску і забираємо ємність з фруктово-ягідним варенням в прохолодне місце на 15 години. Далі перемішуємо яблука і брусницю з цукром і ставимо миску на газову конфорку плити. Після закипання варення, варимо його рівно 5 хвилин. Розкладаємо ласощі по оброблених скляних банок і укупориваем їх прокип'яченими кришками.
Варення з брусниці з яблуками і апельсинами в мультиварці – простий рецепт на зиму
Інгредієнти: ягоди брусниці – 13 кг; стиглі яблука – 13 кг; апельсини – 2 шт.; дрібний цукор – 23 кг. Приготування Вимиваємо ретельно фрукти і ягоди. Брусницю поміщаємо в чашу мультиварки і за допомогою дерев'яного маточки, зовсім трохи придавлюємо ягоди. Тоді на них полопается захисний шар щільної шкірки і ягодам простіше буде виділяти сік. Яблучка нарізаємо невеликими довгастими шматочками, не зрізуючи з них шкірки. Викладаємо їх у ту ж ємність де знаходиться брусниця, додаємо сюди дрібний цукор і перемішуємо все. Тепер кожен апельсин розрізаємо на 4 часточки, а потім максимально вичавлюємо з нього сік прямо поверх яблук з брусницею. На мультиварці активуємо режим «Гасіння» і готуємо наше напрочуд смачне варення 1 годину 45 хвилин.
Розподіляємо весь вміст мультиварки по підготовленим належним чином скляних ємностей і до повного упору закочує їх підготовленими кришками.