Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Журавлина, протерта з цукром - рецепт

Журавлина, протерта з цукром - рецепт

27-12-2015, 19:28
668
Журавлина, протерта з цукром - рецепт
Про корисні властивості зимової ягоди журавлини відомо всім. Її можна по праву вважати домашнім лікарем, так як вона допомагає справлятися з багатьма недугами, зміцнює організм і поповнює його необхідними вітамінами та елементами. Враховуючи здібності цієї чудодійної ягоди, рекомендуємо заготовити протерту журавлину з цукром на зиму за нашими рецептами або зробити з неї смачні ласощі для дітей і дорослих, запанировав ягідки в цукровій пудрі.

Як зробити протерту журавлину з цукром на зиму?


Інгредієнти:

  • свіжі ягоди журавлини – 1 кг;

  • цукровий пісок (білий, дрібний) – 1 кг.


  • Приготування
    Ягоди журавлини перебираємо, позбавляємося від порченных, гарненько промиваємо і обсушуємо, розстеливши на рушник або чистої тканини. Потім поміщаємо ягоди в суху чашу блендера і перетворюємо на пюре. Далі додаємо до ягодному пюре цукровий пісок і пробиваємо блендером до повного розчинення цукрових кристалів.
    Тепер розливаємо протерту журавлину з цукром сухим, стерильним баночках , загвинчуємо кришечками і розміщуємо на зберігання в холодильнику.

    Журавлина, протерта з цукром через м'ясорубку


    Інгредієнти:

  • свіжі ягоди журавлини – 15 кг;

  • цукровий пісок (білий, дрібний) – 15 кг.


  • Приготування
    Готуємо журавлину належним чином, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепта, а потім пропускаємо через м'ясорубку. Отримане ягідне пюре покласти в емальовану або скляну ємність, засипаємо цукровим піском, гарненько перемішуємо і залишаємо, періодично розмішуючи, приблизно на сім годин, або до повного розчинення солодких кристалів.
    Тепер розкладаємо перетерту журавлину з цукром за заздалегідь підготовленим прокип'яченою сухим баночках, щільно закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник, підвал або льох.
    Якщо у вас недостатньо місця в холодильнику для зберігання заготовки немає льоху, то рекомендуємо скористатися наступним рецептом, завдяки якому протерта журавлина з цукром зберігається тривалий час і при кімнатній температурі.

    Журавлина, протерта з цукром, стерилізована


    Інгредієнти:

  • свіжі ягоди журавлини;

  • цукровий пісок.


  • Приготування
    Підготовлені належним чином ягоди журавлини подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна скористатися для цієї мети м'ясорубкою, стаціонарним або заглибним блендером або ж перемолоти її в комбайні.
    Потім поміщаємо ягідну масу в емальовану ємність, засипаємо цукром-піском і прогріваємо, помішуючи, до його повного розчинення. Потім розливаємо заготовку по попередньо простерилизованным сухим баночках, прикривають кришками і ставимо в ємність з гарячою водою, попередньо поклавши на дно тканинний або марлевий відріз. Ставимо конструкцію на вогонь, прогріваємо до кипіння і витримуємо півлітрові ємності протягом двадцяти, а літрові - тридцяти хвилин.
    Потім загвинчуємо баночки кришками і визначаємо на зберігання в будь-яке зручне для вас місце.

    Журавлина в цукрі в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • свіжі ягоди журавлини – 350 г;

  • білок одного яйця;

  • цукрова пудра – 350 р.
  • Журавлина, протерта з цукром - рецепт


    Приготування
    Свіжі ягоди журавлини гарненько промиваємо холодною водою і розкладаємо на деякий час на рушник, щоб вони обсохнули. В одну мисочку поміщаємо яєчний білок і трохи збиваємо його за допомогою вилки, а в другу - насипати цукрову пудру.
    Обсохлі ягідки невеликими порціями занурюємо в білок, а потім по одній перекладаємо в пудру і прокатуємо, щоб ягоди по всьому периметру запанировались. Тепер викладаємо журавлину в цукрі на блюдо або пергаментний папір одним шаром, даємо підсохнути і насолоджуємося.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлина з цукром без варіння на зиму
    Журавлина з цукром без варіння на зиму
    Про чудових лікувальних якостях журавлини відомо всім. Щоб максимально зберегти корисні властивості цієї яскравої зимової ягоди, пропонуємо
    Журавлина в цукровій пудрі
    Журавлина в цукровій пудрі
    Оригінально порадувати сім'ю чудовим і дуже незвичайним ласощами можна, використовуючи запропоновані далі докладні рецепти, в яких описується процес
    Журавлина на зиму
    Журавлина на зиму
    Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали
    Варення з журавлини - рецепт
    Варення з журавлини - рецепт
    Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
    Варення з журавлини з апельсином
    Варення з журавлини з апельсином
    Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими