Про корисні властивості зимової ягоди журавлини відомо всім. Її можна по праву вважати домашнім лікарем, так як вона допомагає справлятися з багатьма недугами, зміцнює організм і поповнює його необхідними вітамінами та елементами. Враховуючи здібності цієї чудодійної ягоди, рекомендуємо заготовити протерту журавлину з цукром на зиму за нашими рецептами або зробити з неї смачні ласощі для дітей і дорослих, запанировав ягідки в цукровій пудрі.
Як зробити протерту журавлину з цукром на зиму?
Інгредієнти: свіжі ягоди журавлини – 1 кг; цукровий пісок (білий, дрібний) – 1 кг. Приготування Ягоди журавлини перебираємо, позбавляємося від порченных, гарненько промиваємо і обсушуємо, розстеливши на рушник або чистої тканини. Потім поміщаємо ягоди в суху чашу блендера і перетворюємо на пюре. Далі додаємо до ягодному пюре цукровий пісок і пробиваємо блендером до повного розчинення цукрових кристалів.
Тепер розливаємо протерту журавлину з цукром сухим, стерильним баночках , загвинчуємо кришечками і розміщуємо на зберігання в холодильнику.
Журавлина, протерта з цукром через м'ясорубку
Інгредієнти: свіжі ягоди журавлини – 15 кг; цукровий пісок (білий, дрібний) – 15 кг. Приготування Готуємо журавлину належним чином, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепта, а потім пропускаємо через м'ясорубку. Отримане ягідне пюре покласти в емальовану або скляну ємність, засипаємо цукровим піском, гарненько перемішуємо і залишаємо, періодично розмішуючи, приблизно на сім годин, або до повного розчинення солодких кристалів.
Тепер розкладаємо перетерту журавлину з цукром за заздалегідь підготовленим прокип'яченою сухим баночках, щільно закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник, підвал або льох.
Якщо у вас недостатньо місця в холодильнику для зберігання заготовки немає льоху, то рекомендуємо скористатися наступним рецептом, завдяки якому протерта журавлина з цукром зберігається тривалий час і при кімнатній температурі.
Журавлина, протерта з цукром, стерилізована
Інгредієнти: свіжі ягоди журавлини; цукровий пісок. Приготування Підготовлені належним чином ягоди журавлини подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна скористатися для цієї мети м'ясорубкою, стаціонарним або заглибним блендером або ж перемолоти її в комбайні.
Потім поміщаємо ягідну масу в емальовану ємність, засипаємо цукром-піском і прогріваємо, помішуючи, до його повного розчинення. Потім розливаємо заготовку по попередньо простерилизованным сухим баночках, прикривають кришками і ставимо в ємність з гарячою водою, попередньо поклавши на дно тканинний або марлевий відріз. Ставимо конструкцію на вогонь, прогріваємо до кипіння і витримуємо півлітрові ємності протягом двадцяти, а літрові - тридцяти хвилин.
Потім загвинчуємо баночки кришками і визначаємо на зберігання в будь-яке зручне для вас місце.
Журавлина в цукрі в домашніх умовах
Інгредієнти: свіжі ягоди журавлини – 350 г; білок одного яйця; цукрова пудра – 350 р. Приготування Свіжі ягоди журавлини гарненько промиваємо холодною водою і розкладаємо на деякий час на рушник, щоб вони обсохнули. В одну мисочку поміщаємо яєчний білок і трохи збиваємо його за допомогою вилки, а в другу - насипати цукрову пудру.
Обсохлі ягідки невеликими порціями занурюємо в білок, а потім по одній перекладаємо в пудру і прокатуємо, щоб ягоди по всьому периметру запанировались. Тепер викладаємо журавлину в цукрі на блюдо або пергаментний папір одним шаром, даємо підсохнути і насолоджуємося.