Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення зі сливи з апельсином

Варення зі сливи з апельсином

18-11-2016, 21:01
671
Варення зі сливи з апельсином
З сливи можна зробити безліч цікавих і корисних заготовок на зиму: джеми, компоти , всілякі варення. Ми розповімо вам, як приготувати варення зі сливи з апельсином. Воно має неймовірний смак, чудовий аромат і відмінну консистенцію. Такі ласощі можна подати і до гарячого чаю, і до млинців або навіть використовувати в якості начинки для домашніх пирогів.

Рецепт варення з слив з апельсином


Інгредієнти:

  • слива синя – 500 г;

  • апельсин – 50 г;

  • цукор пісок – 400 р.


  • Приготування

  • Сливу ретельно промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і кожен плід розрізаємо на 4 частини.

  • Апельсин обполіскуємо під теплою водою, очищаємо від шкірки, видаляємо білу прошарок і подрібнюємо часточки кубиками.

  • У глибокій каструлі з'єднуємо всі фрукти, засипаємо цукром і ретельно все перемішуємо. Залишаємо ласощі приблизно на 2 години, щоб виділилося достатню кількість соку.

  • Після цього доводимо масу до закипання і готуємо 45 хвилин, помішуючи, на невеликому вогні.

  • Далі розливаємо варення по банках, закатуємо кришками і остуджуємо.


  • Варення з жовтої сливи з апельсинами


    Інгредієнти:

  • жовта стигла слива – 15 кг;

  • апельсин – 40 г;

  • цукор – 15 кг.


  • Приготування

  • Сливи спочатку промиваємо і обережно виймаємо кісточки, розламавши плоди навпіл.

  • Апельсини обполіскуємо, ошпарюємо швидко окропом і нарізаємо разом з цедрою невеликими скибочками.

  • Підготовлені фрукти пропускаємо через м'ясорубку і перекладаємо отримане однорідне пюре в каструлю.

  • Засипаємо дрібним цукровим піском, розмішуємо і залишаємо хвилин на 30.

  • Відправляємо посуд на середній вогонь, доводимо до кипіння і уварюють ласощі 5-10 хвилин, помішуючи.

  • Тепер розфасовуємо його по банках і закручуємо кришками.

  • Ось і все, пікантне варення зі сливи з апельсином, приготоване через м'ясорубку, готове до вживання.


  • Варення зі сливи з бананом і апельсином


    Інгредієнти:

  • слива синя – 1 кг;

  • апельсин – 60 г;

  • цукор – 2 ст.;

  • банан – 2 шт.;

  • горіхи волоські – 100 г;

  • какао – 10 г;

  • лимон – 40 р.


  • Приготування

  • Для приготування оригінального варення з горіхами і апельсинами, сливу добре промиваємо і виймаємо всі кісточки.

  • Перекладаємо заготовки в каструлю, додаємо подрібнений апельсин, збризкуємо все лимонним соком і засипаємо цукром.

  • На наступний день доводимо вміст до кипіння і проварюємо 10 хвилин. Далі охолодити масу і збиваємо блендером до однорідного стану.

  • З бананів знімаємо шкірку, нарізаємо кружальцями і розминаємо виделкою.

  • Додаємо какао, перемішуємо і з'єднуємо масу з фруктовим пюре. Далі кидаємо подрібнені горіхи, кип'ятимо, проварюємо 10 хвилин, і розкладаємо гаряче варення зі сливи з апельсином і волоськими горіхами по банкам.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з гарбуза з апельсином
    Варення з гарбуза з апельсином
    Погодьтеся, джем з однієї лише гарбуза може не всім сподобатися, а от якщо доповнити рецепт цитрусовими, смак зміниться кардинально! Скористайтеся
    Абрикосове варення часточками з апельсином
    Абрикосове варення часточками з апельсином
    У цій статті представляємо рецепт неймовірно смачного і ароматного варення з часточками абрикосів і чудовою цитрусовою ноткою. Абрикоси чудово
    Варення «Слива в шоколаді»
    Варення «Слива в шоколаді»
    Сливове варення цінувалося в усі часи за свій приємний смак і корисні властивості. Але якщо вам захотілося спробувати чогось нового і здивувати
    Варення з жовтої сливи
    Варення з жовтої сливи
    Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними
    Варення з журавлини з апельсином
    Варення з журавлини з апельсином
    Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька
    Яблучне повидло в мультиварці
    Яблучне повидло в мультиварці
    Яблучне повидло - це смачне і ароматне ласощі, яке можна подати до чаю, як самостійний десерт або використовувати як начинку для пирогів. І сьогодні