З сливи можна зробити безліч цікавих і корисних заготовок на зиму: джеми, компоти , всілякі варення. Ми розповімо вам, як приготувати варення зі сливи з апельсином. Воно має неймовірний смак, чудовий аромат і відмінну консистенцію. Такі ласощі можна подати і до гарячого чаю, і до млинців або навіть використовувати в якості начинки для домашніх пирогів.
Рецепт варення з слив з апельсином
Інгредієнти: слива синя – 500 г; апельсин – 50 г; цукор пісок – 400 р. Приготування Сливу ретельно промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і кожен плід розрізаємо на 4 частини. Апельсин обполіскуємо під теплою водою, очищаємо від шкірки, видаляємо білу прошарок і подрібнюємо часточки кубиками. У глибокій каструлі з'єднуємо всі фрукти, засипаємо цукром і ретельно все перемішуємо. Залишаємо ласощі приблизно на 2 години, щоб виділилося достатню кількість соку. Після цього доводимо масу до закипання і готуємо 45 хвилин, помішуючи, на невеликому вогні. Далі розливаємо варення по банках, закатуємо кришками і остуджуємо. Варення з жовтої сливи з апельсинами
Інгредієнти: жовта стигла слива – 15 кг; апельсин – 40 г; цукор – 15 кг. Приготування Сливи спочатку промиваємо і обережно виймаємо кісточки, розламавши плоди навпіл. Апельсини обполіскуємо, ошпарюємо швидко окропом і нарізаємо разом з цедрою невеликими скибочками. Підготовлені фрукти пропускаємо через м'ясорубку і перекладаємо отримане однорідне пюре в каструлю. Засипаємо дрібним цукровим піском, розмішуємо і залишаємо хвилин на 30. Відправляємо посуд на середній вогонь, доводимо до кипіння і уварюють ласощі 5-10 хвилин, помішуючи. Тепер розфасовуємо його по банках і закручуємо кришками. Ось і все, пікантне варення зі сливи з апельсином, приготоване через м'ясорубку, готове до вживання. Варення зі сливи з бананом і апельсином
Інгредієнти: слива синя – 1 кг; апельсин – 60 г; цукор – 2 ст.; банан – 2 шт.; горіхи волоські – 100 г; какао – 10 г; лимон – 40 р. Приготування Для приготування оригінального варення з горіхами і апельсинами, сливу добре промиваємо і виймаємо всі кісточки. Перекладаємо заготовки в каструлю, додаємо подрібнений апельсин, збризкуємо все лимонним соком і засипаємо цукром. На наступний день доводимо вміст до кипіння і проварюємо 10 хвилин. Далі охолодити масу і збиваємо блендером до однорідного стану. З бананів знімаємо шкірку, нарізаємо кружальцями і розминаємо виделкою. Додаємо какао, перемішуємо і з'єднуємо масу з фруктовим пюре. Далі кидаємо подрібнені горіхи, кип'ятимо, проварюємо 10 хвилин, і розкладаємо гаряче варення зі сливи з апельсином і волоськими горіхами по банкам.