» » Консервований перець на зиму

Консервований перець на зиму

Консервований перець на зиму
У нас традиційно прийнято заготовляти овочі на зимовий період. Адже саме в цей час очікується атака вірусів на нашу імунну систему, тому необхідно забезпечити постійне надходження вітамінів в наш організм. У цьому вашим вірним помічником стане консервований перець на зиму.

Перець, консервований на зиму цілком


В умовах постійно прискореного темпу життя навіть досвідчена господиня не завжди встигає зайнятися консервацією. Проте з усіх рецептів консервованого болгарського перцю на зиму цей вважається одним з найшвидших і простих.
Інгредієнти:

  • сіль – 3 ст. ложки;

  • оцет 9% - 400 г;

  • болгарський перець – 2 кг;

  • цукор – 500 г;

  • соняшникова олія – 500 мл


  • Приготування
    Добре вимийте перці і проколіть кожен з них голкою так, щоб залишилося досить великий отвір. Покладіть їх в емальовану каструлю і поставте на плиту на досить сильний вогонь. Коли вода закипить, відварюйте перці протягом п'яти хвилин до набуття ними м'якості. Потім вийміть овочі з води і розкладіть попередньо простерилизованным банкам. У відвар, що залишився, додайте сіль і цукор, посоліть і перед самим закипанням влийте оцет. Після закипання відразу ж залийте отриманим маринадом перець і закатайте банки.

    Фарширований перець, консервований на зиму


    Однак пам'ятайте, що консервований перець для фарширування на зиму не повинен мати жодних вад, інакше ваша заготівля або пропаде, або буде мати не надто приємний смак.
    Інгредієнти:

  • томатна паста – 3 ст. ложки;

  • болгарський перець – 3 кг;

  • цукор – 1 ст. ложка з верхом;

  • ріпчаста цибуля – 2 кг;

  • соняшникова олія – 1 стакан;

  • сіль – за смаком;

  • помідори – 1 кг;

  • морква – 2 кг.


  • Приготування
    Зріжте з вимитих перців верхню частину разом з плодоніжкою і акуратно видаліть зсередини все насіння і перетинки білого кольору. Опустіть овочі в каструлю з киплячою водою, проваріть 2-3 хвилини, потім відкиньте на друшляк для обсихання. Почистіть моркву і цибулю, моркву натріть, використовуючи крупній тертці, а цибулю наріжте маленькими кубиками. Розігрійте столову ложку олії на сковорідці і викладіть на неї цибулю, після чого обсмажте його до придбання ним світло-золотистого відтінку. На іншій сковорідці підсмажте моркву до стану напівготовності.
    Помідори наріжте невеликими кубиками і підсмажуйте на такому ж кількості олії десь хвилину, додайте томатну пасту і протушкувати все ще пару хвилин. З'єднайте цибулю і моркву з томатним соусом, посоліть, додайте цукор і підсмажте все до готовності. Потім нафаршируйте перець отриманої овочевий масою, розкладіть у банки, попередньо простерилізовані протягом півгодини, залийте залишилися олією і закатайте. Такий консервований перець в маслі на зиму стане ідеальною закускою для святкового столу.

    Смажений перець, консервований з часником на зиму


    Інгредієнти:

  • зелений гострий перець у стручках – 1 кг;

  • часник – 3 зубчики;

  • помідори – 600 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • мелений коріандр – 025 ч. ложки;

  • сіль – 1 ч. ложки;

  • соняшникова олія – 200 мл


  • Приготування
    Нарізати цибулю на четвертинки і потім наріжте невеликими кільцями. Томати хрестоподібно надріжте, залийте окропом приблизно на хвилину, потім злийте рідину і зніміть шкірку з овочів. Наріжте їх кубиками.
    Цибулю викладіть на сковорідку в прогріте масло і підсмажте до придбання ним золотистого відтінку. Змішайте його з томатами і залиште пропаритися на слабкому вогні до повного зникнення рідини, не забуваючи постійно помішувати. Перець вимити, видалити плодоніжки і додайте до томатної суміші. Тушкуйте приблизно 10 хвилин, після чого посоліть і додайте коріандр і пропущений через землянку часник.
    На заключному етапі приготування консервованого гіркого перцю на зиму помістіть масу в простерилізовані банки, закрийте їх стерильними кришками, помістіть в пароварку і стерилізуйте ще протягом чверті години. Тепер банки можна закочувати.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:13
    Переглядів: 108