Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томат на зиму - простий рецепт

Томат на зиму - простий рецепт

23-09-2016, 09:09
711
Томат на зиму - простий рецепт
Наситити ваш організм необхідними мінералами допоможе простий рецепт томата на зиму, який, на відміну від інший консервації, цілком підходить для початківців кулінарів.

Простий рецепт томату зі свіжих помідорів на зиму


Багатьом недосвідченим господаркам здається, що консервування – досить трудомісткий процес, що вимагає особливих кулінарних талантів. Однак ми розповімо вам про простому рецепті, присвяченому того, як закривати смачний томат на зиму.
Інгредієнти:

  • петрушка – 1 пучок;

  • болгарський перець – 300 г;

  • лавровий лист, горошини чорного перцю, сіль – за смаком;

  • морква – 300 г;

  • свіжі помідори – 5 кг.


  • Приготування
    Соковиті помідори наріжте великими часточками, попередньо видаливши плодоніжку, і зробіть з них пюре, використовуючи блендер. Кашку перекладіть в каструлю (обов'язково емальовану щоб уникнути окислення матеріалу в процесі варіння) і поставте на мінімально можливий вогонь. Під час варіння моркву натріть за допомогою дрібної терки, перець наріжте півкільцями, а петрушку дрібно порубаєте. Згідно цьому простому домашньому рецепту томата на зиму моркву і перець додають після півгодини кипіння томатної суміші. Посоліть, додайте чорний перець і поламаний на дрібні шматочки лавровий лист. Після цього прокип'ятіть томат ще протягом чверті години, розлийте по ретельно простерилизованным банкам і закатайте.

    Простий рецепт томата на зиму без кісточок


    Не всім гурманам подобається консервація з томата з зернятками помідор, оскільки вони повністю не перемелюються блендером або ножами м'ясорубки. Але цей простий рецепт приготування томату через м'ясорубку на зиму дозволить вам отримати натуральний неймовірно смачний томатний сік, який використовують при приготуванні різноманітних других страв, так і в якості самостійного напою.
    Інгредієнти:

  • помідори – 14 кг;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Вимийте помідори, розріжте їх навпіл, а потім виріжте всі прим'яті і зворушені гниллю місця, а також плодоніжки. Овочі подрібніть в звичайній або електричній м'ясорубці. Потім протріть кашку крізь сито спочатку з великими, а потім з дрібними порами до отримання повністю однорідної консистенції.
    Перелийте сік в емальовану ємність, поставте на вогонь і почекайте закипання. Проваріть хвилин 8-10 постійно помішування, до повного зникнення рясної піни зверху. Відразу ж розлийте киплячий сік по простерилизованным банкам, загорніть і до повного охолодження переверніть догори дном, накривши ковдрою.

    Простий рецепт томата на зиму без стерилізації


    Зазвичай для консервування потрібно стерильний посуд. Але в цьому простому рецепті томата на зиму ви прекрасно обійдетеся без варіння і занурення банок у киплячу воду, так що він дозволить навіть самим зайнятим господиням викроїти більше часу для себе і сім'ї.
    Інгредієнти:

  • вода – 4 л;

  • лавровий лист – 2 шт. на літрову банку;

  • помідори-вершки – 42 кг;

  • оцет 9% - 1 склянка;

  • сіль – 4 ст. ложки;

  • чорний перець – за смаком;

  • цукор – 1 стакан.


  • Приготування
    Помідори помийте і розкладіть їх по банкам. Залийте окропом і залиште постояти 10 хвилин. Потім злийте рідину і знову залийте помідори окропом приблизно на чверть години.
    У воду засипте цукор, посоліть і поставте на порівняно сильний вогонь. Після закипання додайте оцет і зніміть маринад з плити. Злийте рідину з банок з помідорами, розкладіть у них лавровий лист і чорний перець і залийте маринадом. Загорніть банки, моментально переверніть їх догори дном і накрийте теплою тканиною до охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Огірки в томаті на зиму – неймовірний рецепт
    Огірки в томаті на зиму – неймовірний рецепт
    Суміш огірків і помідорів в одному рецепті – незвичайна комбінація, яку просто не можна не полюбити. Огірочки в томатному соусі виходять хрусткими,
    Кабачки в томаті на зиму
    Кабачки в томаті на зиму
    Якщо ви вважаєте, що заготовляти консервацію на зиму складно, ці рецепти розвіють ваші побоювання. Навіть у недосвідчених кулінарів приготування
    Консервований перець на зиму
    Консервований перець на зиму
    Якщо у вас не вистачає часу на готування, виділіть пару годин і приготуйте таку ситна і корисна страва. Консервований перець виявиться фаворитом для
    Солодкі томати на зиму – рецепт
    Солодкі томати на зиму – рецепт
    Така заготівля неодмінно повинна бути присутня в коморі у кожної господині. Солодкі консервовані томати обов'язково підкорять всіх любителів
    Компот з аличі на зиму без стерилізації
    Компот з аличі на зиму без стерилізації
    Заготовки у вигляді компоту - це ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів. Напій з аличі неймовірно смачний і корисний, особливо якщо не
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки